NB I/B: 5 meccses csonka hét jön

A férfi Hepp-kupa négyesdöntője miatt nem rendeznek teljes fordulót a B-csoportban, lássuk az 5 párosítást.

Piros csoport:

Budapesti Honvéd SE - MTK-Elite Basket (szerda, 20:00)
Az előrehozott meccsen van miért visszavágnia az MTK-nak, mely otthon kikapott az akkor nagy sorozatban lévő Honvédtól, azóta viszont valamelyest visszavett a tempóból az egyébként már egy ideje teljes felállásban küzdő Puskás-had, de azért otthon az esélyesség terhével is meg kell küzdenie a legutóbbi két meccsét megnyerő BHSE-nek. Hajtós, szoros meccs is kerekedhet ebből, ahol győzelem esetén a vendégek az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak bele, ami a PO-ért folytatott harcot illeti.

PVSK-CARGATE U23 - BKG-Prima SE (csütörtök, 18:00)
A BKG-nál több változás is történt, hiszen Bán Tibor már az Újpest játékosa, Laman Richárd egyelőre abbahagyta a kosárlabdát, míg légiós csere is volt a klubnál, így pedig elég sok ismeretlenes az egyenlet. Ezzel együtt is kötelező a győzelem az otthon még csak egyszer nyerő pécsi fiatalok ellen Dr. Nagy Ágoston legénységének, mely nem hibázhat, ha a rájátszásba akar jutni ebben a kiírásban is. Amennyiben komplett kerettel tud felállni a PVSK, úgy megnehezítheti valamelyest a szigetszentmiklósiak dolgát, de benne van a pakliban egy vendég erődemonstráció is. 

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!



Zöld csoport:

DEAC U23 - EKE Eger KOK (csütörtök, 16:00)

A DEAC fiataljairól előzetesen nehéz bármit is írni, hiszen állandóan alaposan változó kerettel veszik fel a harcot, s néha az U18-as tehetségek előtérbe helyezése, néha a már az A-csoporttal edző és ott valamennyi lehetőséget is kapó, ezen a szinten rutinosabb ászaik (Tóth Bence, Godwin Omenaka) formába hozása, néha pedig a kicsit háttérben lévő U23-asaik játszatása a prioritás, de az biztos, hogy az Eger ellen otthon nem esélytelenek - nem rég idegenben is megverték rengeteg hiányzójuk dacára is Váczi Péter alakulatát. A hevesiek viszont épp most nyertek egy nagy meccset a Győr ellen, ami feltüzelheti az ex-debreceni trénert és fiait az anno elmaradó, de most pótlásra kerülő összecsapáson.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Knipl Kft. Bonyhád (péntek, 19:00)
A Győr kiábrándító vereség, a Bonyhád pedig egy önbizalomnövelő győzelem után megy bele ebbe a meccsbe, így hiába van otthon az amúgy is esélyesebb Rátvay-legénység, nem lehet leírni a tolnaiakat. Csaba Györgyék ugyanakkor nem hibázhatnak, ha ott szeretnének lenni a rájátszásban, úgyhogy ezzel a nyomással most kérdés nélkül meg kell birkózniuk és visszatérni arra az útra, melyen jártak egy héttel ezelőttig.

EKE Eger KOK - Pécsi NKA U21 (vasárnap, 18:00)
Az egriek dupláznak a héten, a pécsi tehetségek ellen viszont otthon sem sok sanszuk van papíron, bármennyire is felszívják magukat esetleg. Most már Meleg Gergőék sem bukhatnak a "kicsik" ellen, mivel óriási lépés lenne számukra a feljutásért folytatott harcban, ha első vagy rosszabbik esetben legalább második kiemeltek tudnának lenni, ehhez pedig vissza kell térniük a korábban mutatott stabilitáshoz idegenben is. Mindkét oldalon lehetne bőven hiányzók, de akkora különbség van a két keret minősége és a két csapat állapota között, hogy aligha ez lesz majd a döntő faktor.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus