NB I/B: A BKG Nyíregyházán méretteti meg magát

A Honvéd számára is kiváló erőfelmérő jön az MTK otthonában, a MAFC először játszik hazai pályán ebben a szezonban.

Piros csoport:

HÜBNER-Nyíregyháza BS - BKG-Prima SE (péntek, 16:00)
A Nyíregyháza nem kis meglepetésre kiesett a Hepp-kupából hazai pályán a Miskolc ellen, így megszakadt két hónapos veretlensége, de a bajnokságban még tovább nyújthatják a szériát Tóth Gergőék, ha megverik a szűken értelmezett topgárda ellen először mérkőző szigetszentmiklósiakat. A vendégek igen jó formában érkeznek és biztosan presztízsre is veszik ezt a meccset, melyen két totálisan eltérő stílusú és szerkezetű együttes méri össze tudását. Hazai környezetben esélyesebb a Siska-had, de ha nem koncentrál végig tökéletesen a vendéglátó, könnyen megéghet a legjobb négy közé vágyó Nagy Botondék ellen. A forduló rangadója egyértelműen ez a párosítás lesz tehát.

MTK-Elite Basket - Budapesti Honvéd SE (péntek, 19:15)
Nagyon nehéz egyik vagy másik gárdát esélyesebbnek nyilvánítani itt, bár az eddigi eredmények és a hazai környezet alapvetően az MTK favorit mivoltát sugallná. Nagy kérdés, hogy a vendégoldalon a hiányzók közül Stefán Dávid és/vagy Halász Ákos visszatérhet-e, mert amennyiben mindketten játszanak, már talán a Honvédot tekinthetnénk esélyesebbnek. A két csapat több felkészülési meccset is vívott egymással, melyen két szélsőséges eredmény született, így tehát teljesen felemásak az előzmények, viszont hatalmas harcra és komoly taktikai csatára számíthat, aki kilátogat a hétvége egyik legpikánsabb rangadójára.

MAFC - Bajai Bácska FKE (szombat, 17:30)
Hét idegenbeli fellépés után első ízben játszik a Gabányiban az egyik legfőbb bajnokesélyes, mely már három vereséget számlál, így viszont óriási a nyomás Katona Bencééken, akiknek kötelező a győzelem a rosszabb periódus után legutóbb magabiztos győzelmet arató Baja ellen, pláne, hogy Jakab Péterék az esélytelenek nyugalmával igyekezhetnek meglepetést okozni - ami már korábban például Szigetszentmiklóson sikerült nekik. Sokféle kimenet benne van ebben a párosításban is - még akár egy erődemonstráció is a MAFC részéről, de ehhez szinte mindennek klappolnia kell a hazaiaknál és valahogy  meg kellene találnia a kémiát Hencsey mesternek Richmond és a csapat többi része - főleg a mezőnyök - között.

Salgótarjáni KSE - Budafoki KK (szombat, 18:00)
A két gárda utóbbi egy hónapban mutatott teljesítményét alapul véve talán mondhatjuk, hogy esélyesebb idegenben is a Budafok, de azért ez is komoly fokmérő lesz Puszta Dávidék számára, ugyanis az egyik legnehezebben bevehető vár a bajnokságban a salgótarjáni. Azt biztosra vehetjük, hogy saját közönsége előtt az utolsó leheletéig fog küzdeni Sztevan Csupics legénysége, úgyhogy itt is többféle kimenetel elképzelhető. Az biztos, hogy a Budafoknak is kiváló védői vannak a Herendic - Sömenek párosra és ha nyerni akar a vendéglátó, akkor többpólusú támadójátékra lesz szüksége.

Vasas Akadémia - Nagykőrösi Sólymok KE (vasárnap, 16:00)
A favoritként lejátszott meccseiből már többet is elvesztő Vasasnál nehéz kötelező győzelemről beszélni - pláne mivel az a Nagykőrös látogat hozzájuk, mely a MAFC-ot és a Nyíregyházát is egylabdás végjátékra kényszerítette már idén Lakosa Zsolt távollétében is. A derbi biztosan pikáns lesz az akadémiánál edzősködő Lakosa Ákosnak, kérdéses viszont, hogy egykori csapattársa, Moravcsik Áron a hazaiaknál sérülése után rendelkezésre áll-e - ha nem, akkor azért tényleg gondban lehetnek Faragó Péter fiai, de alapvetően be kell húznia ezt a csatát a Vasasnak, ha el akar kerülni a kieső zóna közeléből.

TF-BP - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (vasárnap, 19:30)
A Veszprém egy rázósabb meccsre számíthat, pláne ha a biztosan hiányzó Szabó Péter mellett Völgyi Marcellt sem tudja bevetni a fővárosban. A sok idő után összeállni látszó és egyre letisztultabb képet mutató TF-BP egy bravúrral megindulhatna az élmezőny után, de már az is nagy szó lenne náluk, ha igazán meg tudnák szorongatni Madárékat, bár itt meg kell jegyeznünk, hogy a bakonyiak hiába listavezetők, a meccseik felén nem tudták hozni azt a magabiztosságot, illetve kontrollt, amit elvárna tőlük a nagyérdemű, de kétség kívül jók abban, hogy a szoros végjátékokat a maguk javára fordítsák.

PVSK-CARGATE U23 - MEAFC-Miskolc (vasárnap, 17:45)
A PVSK fiataljai számára felcsillanhat a remény a második győzelem megszerzésére, de van akkora kvalitásbeli különbség idén a két gárda között, hogy ha koncentrált játékkal és egy tovább javuló Thorntonnal tud előrukkolni a MEAFC, akkor azért esélyesebbnek tekinthető idegenben is, pláne miután tavalyi vereségét követően biztosan kettőzött erővel hajt majd a Drahos-had, melynek extra lendületet adhat, hogy Nyíregyházán ment tovább a Hepp-kupában. Tóth Bence és Galló Márk még biztosan nem lehetnek ott a borsodiaknál, de ez nem lehet kifogás számukra, nyerniük kell a céljaik megvalósítása érdekében. Van mit bizonyítania a Pécsnek is a Honvéd csarnokában mutatott sima vereség után, pláne mivel még otthon nem is nyertek idén Bíró Leventéék.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!


Zöld csoport:

Ceglédi KE - SMAFC (szerda, 20:15)
A Cegléd hatalmas meccset nyert a listavezető Rátgéber Akadémia otthonában, de a négyes vereségszéria után ébredező SMAFC ellen így sem mehet biztosra, ha nem lesz végig éles és kap feljavuló teljesítményt a mostanság önmagát nem találó Tóth Zoltántól, pláne, hogy a hazaiak top fiatalja, Kovács Bálint Benedek még csak próbál visszatérni sérülése után és így még kérdéses a játéka. A Vavra-tanítványok ezzel együtt favoritok saját közönségük előtt és muszáj is nyerniük, hogy tartani tudják holtversenyes első pozíciójukat.

Óbudai Kaszások - Pécsi NKA U21 (péntek, 17:00)
Nehéz szériában a pécsi U21-es gárda, mely először kapott ki hazai közönség előtt a Cegléd ellenében, most pedig a közvetlenül mögötte álló Kaszások otthonába látogat. Az óbudaiaknál Ondima Olivér gyengébb formája adhat aggodalomra okot, ugyanis az biztos, hogy egyszerűen mindennek klappolnia kell ahhoz, hogy Saeed Armaghani fiai le tudják győzni a palánk alatt nagyon erős Meleg Gergőéket. Noha a pécsi projekt nem feltétlenül a csapatszintű "nyerészkedésről" szól, mégis külön kiemelendő a mezőny két legtapasztaltabb és legmagasabb szinten jegyzett edzőjének, az említett Armagahaninak és Ivica Mavrenszkinek a külön párharca is. A Zöld csoport aktuális fordulójának ez az abszolút kiemelt párosítása.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Concordia Motax KC Pápa (péntek, 18:00)
A Pápára újabb nehéz túra vár Sonyák Béláék folyamatosan komolyabb megoldandó feladatokkal találkoznak és bizony Papp Péterékkel szemben elvárás velük a győzelem még idegenben is, aminek azért nem lesz olyan könnyű megfelelniük. A tolnaiak alapvetően lendületbe jöttek és megtalálták a győzelem receptjét ebben a bajnokságban, de azért kijöhet a kisebb edzettségi szintjükből adódó probléma halmaz - rutin terén ugyanis közel hasonlóan áll a két gárda, de ugyanekkor állandó gond Kálmán László legénységénél a shooterek idegenbeli pocsék dobóformája, úgyhogy Burain és Hódin a "világ szeme".

OMNIA Pub & Food Békés - Tiszaújvárosi Phoenix KK (szombat, 17:00)
A Békés a számára talán leginkább nyerhető meccs előtt áll, hazai pályán a sereghajtót kötelező legyőznie, ami azért tehet némi kellemetlen terhet is Koma Dánielék vállaira. Összességében az a nagy kérdés, hogy a legutóbb sérülés miatt hiányzó Jake Martint össze tudja-e drótozni erre az összecsapásra a borsodi gárda, mert ha nem, akkor szinte biztos, hogy esélyük sem lehet az otthon elég erősnek látszó viharsarkiak otthonában, de ha ott lesz az ausztrál-amerikai és rá is görcsöl erre a derbire a Balog-alakulat, akkor lehetnek komoly gondjaik. Pláne mivel Szendery Zsombor tanítványai annyi balszerencsés szituáció után érkeznek erre a meccsre, hogy lassan törvényszerű, hogy egyszer nekik is (nagyon) kijöjjön a lépés.

Újpest-MT - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (szombat, 18:30)
Első ránézésre "országos egyes", de a győriek jelentős feljavulása óvatosságra intheti a holtversenyes listavezetőt, mely elvileg csak Surmann Gábort nélkülözi ezen az összecsapáson. Könnyen lehet ebből egy élvezetes mérkőzés, de azért egy magabiztosabb újpesti diadal is benne van a pakliban - pláne mivel Joó Tamás is egyre inkább húzóember tud lenni és Mészáros Csaba is visszatért már a Megyeri Tigriseknél. 

Vásárhelyi Kosársuli - EKE Eger KOK (szombat, 18:30)
A Vásárhely alighanem lendületből behúzza ezt a derbit - mert ha az említett lendület nem lesz meg Tóth Tamás fiainál, akkor egy szenvedős, szoros meccsen lehet reális esélye a mindössze két győzelemmel álló, de mindig masszív Egernek is. A két csapat között csak egy győzelem van eddig, de a keretek közti különbség jelentős, hazai pályán pedig nagyon erős a tavalyi alapszakasz-győztes, ráadásul a kezdeti nehézségek után előző évi önmagát is kezdi idézni saját közönség előtt a Hódmezővásárhely.

Szolnoki Olajbányász U23 - DEAC U23 (vasárnap, 16:00)
A szolnoki fiatalok egészen hihetetlen végjátékok után nyertek Egerben, majd Tiszaújvárosban is, de ennek a csatának az esélyeit leginkább az határozza meg, hogy a Tóth Bence - Omenaka Godwin páros vagy annak legalább egyik tagja ott lesz-e a DEAC-ban, mert ha igen, akkor nem kevésbé esélyes a Debrecen idegenben a mostanság egészen pocsék dobóformával operáló - igaz hatalmat harcoló - Olajbányász U23 csarnokában. Amennyiben játszanak mind a ketten, akkor a palánk alatt Samuel Taiwo és az említett Omenaka külön párharca igazi csemege lehet, de Pallai Tamás és Tóth Bence csatája is hasonló érdekességeket tartogathat.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus