NB I/B: Cegléden játszik rangadót az Újpest

A Zöld csoport csúcsderbije mellett a Pápa pécsi kirándulása, valamint a Piros csoportban a Budafok - BKG párosítás is csemegének ígérkezik.

Piros csoport:

MEAFC-Miskolc - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (péntek, 17:30)
Mivel a múltkor visszatérő Thornton mellett már az egy hónapja hiányzó Homoki Donát is bevethető lesz, ezért nehéz dolga lesz a Veszprémnek, ha meg akarja törni eddig hét vereséget számláló negatív szériáját Miskolcon, pláne mivel Lazics mester bemutatkozásán túl egyelőre több játékosa nem lett a három húzóemberétől megváló bakonyi alakulatnak. Óriási vízválasztó meccs lesz ez mindkét gárda számára, hiszen ha a hazaiak nyernek, akkor még marad érdemben esélyük a PO-ra, a vendégek viszont annyira belecsúsznak a rájátszásért folytatott harcba, hogy onnantól nekik sincs hibázási lehetőségük, ha a legjobb nyolcban akarnak végezni, míg amennyiben a Veszprém győzne, megmarad a sansza akár a 3. pozícióra is, a borsodiaknak ugyanakkor ilyen helyzetben már a play-out elkerüléséért is nagyot kell majd menniük a hátralévő fordulókban.

Budafoki KK - BKG-Prima SE (péntek, 18:00)
Mind a két gárda pokoli nehéz sorsolással megy bele az alapszakasz hajrájába, így kiemelten fontos lesz, hogy mit produkálnak egymás ellen. A Budafoknak még van hibázási lehetősége, de ezt biztosan nem az ellen a BKG ellen akarják "beáldozni" hazai pályán, melytől idegenben nagyon kikaptak. A két csapat játékereje nagyon hasonló, de idén eddig jóval jobb formának örvend Károly Máté együttese. Ha nem akar izgulni a PO-ba jutás miatt a hajrában a szigetszentmiklósi had, akkor most idegenben kell nyernie.

Budapesti Honvéd SE - Bajai Bácska FKE (szombat, 15:30)
Hat vereség után Baján törte meg vereségszériáját Puskás Artúr legénysége, amire akkor nem sokan számítottak, de most itt a visszavágási lehetőség az óriási formában lévő bácskaiak számára. Ugyanakkor a Veszprémet verő Honvéd saját pályáján biztos, hogy csak a győzelemmel lehet elégedett, pláne, mivel Halász Ákosék sem hibázhatnak már, ha nem az utolsó pillanatra akarják hagyni a rájátszásba jutást vagy annak biztosítását. Otthon összességében azért talán esélyesebb az innentől idegenben mindössze kétszer játszó fővárosi alakulat, pláne mivel Pongó Martin legutóbb megsérült, de Jakab Péterék nyomás nélkül játszhatnak mostantól és gyakorlatilag két-három győzelemre vannak attól, hogy biztosan a PO-ban legyenek idén.

MTK-Elite Basket - HÜBNER-Nyíregyháza BS (szombat, 17:00)
Az MTK egy bravúr után kéne, hogy szállítsa a következőt ahhoz, hogy maradjon reális esélye a PO-ra, de a Nyíregyháza olyan magabiztossággal söpör végig a mezőnyön eddig, hogy nyugodtan állíthatjuk, itt egy hazai diadal a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése lenne - pedig vert már MAFC-ot is itt Horváth Balázs együttese. Bazsó Brúnó felépülése egyelőre kérdéses a vendégeknél, de egyébként a főszereplőkre mindkét oldalon számíthatunk, s talán képes lehet egy hajtós meccsre a Törökbálint Siska János tanítványai ellen.

MAFC - Nagykőrösi Sólymok KE (szombat, 17:30)
A MAFC nem veheti ezt a meccset félvállról a sebzett vadként, minden mindegy alapon küzdő, de már biztosan play-outot játszó Nagykőrös ellen. Hencsey Tamás tanítványai idegenben nagyon megszenvedtek a sikerért, de most benne van tőlük felszabadult játékkal egy kisebb erődemonstráció is, ezt az élességük és a pillanatnyi forma fogja eldönteni, de itt nem igazán várunk most izgalmas végjátékot.

Salgótarjáni KSE - TF-BP (18:00)
A tarjániak két elkerülhető vereség után most óriási nyomás alatt fogadhatják a már Ivosevvel kiegészült TF-BP-t, mondani sem kell, hogy kiemelt derbi lesz ez is, ahol a fővárosiak nem igazán veszthetnek, ha ők sem akarják az utolsó pillanatra akarják hagyni a rájátszása jutás kérdését. A Szabó-legénység reális céljait eddig nehéz belőni, mert talán ők produkálták eddig a legszélsőségesebb eredményeket, de tény, hogy hazai környezetben még csak kétszer vesztettek, így azért biztos, hogy a legjobbját kell hoznia a Vlaszki-hadnak az idegenbeli sikerhez.

PVSK-Cargate U23 - Vasas Akadémia (vasárnap, 19:00)
A Pécs első győzelmét pont a Vasas csarnokában szerezte meg, ezért biztos, hogy nagyon fűti a visszavágás vágya Boros Márkékat, akik azért sorozatban szerzett öt győzelmükkel idegenben is favoritnak mondhatóak. A Vasas sem hibázhat, ha PO-ba akar jutni idén, így nem kis nyomás alatt játszanak Faragó Péter fiai, de eddig jól reagáltak erre a helyzetre. Nagy kérdés persze, hogy milyen összeállításban fut ki most a PVSK, mert teljes csapattal nagyon nehéz őket is megverni idegenben, ráadásul már nekik sincsen vesztenivalójuk és készülhetnek arra az egy párharcra, mely eldönti Piros csoportos tagságukat.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Zöld csoport:

Ceglédi KE - Újpest-MT (péntek, 18:30)

A listavezető Cegléd most nagy esélyt kap arra, hogy a Top2-es pozícióját lényegébe véve "biztosítsa", de a tőlük épphogy csak lemaradó Újpestnek is kulcsderbi ez, hiszen egy idegenbeli sikerrel még minden esélyüket megtartanák az első helyre is az alapszakasz végé illetően. Óriási taktikai csata várható, ahol azért komoly befolyásoló tényező lehet a vendégek sérült játékosainak állapota, de alapvetően szoros csatát várhatunk.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - EKE Eger KOK (péntek, 19:00)
A győriek nagyot mennek, míg az egriek teljesen leszakadtak sereghajtóként, így itt teljesen egyértelműek az esélyek, de a hevesiekre is igaz, hogy ők már lényegébe véve a play-outra készülhetnek, így telesen felszabadultan küzdhetne a sikerért mindenhol, emiatt pedig kifejezetten veszélyesek is lehetnek. Ám amennyiben megfelelő energiát és koncentrációt visz a pályára Rátvay Tamás együttese, úgy minden a a hazaiak mellett szól, akik még az 5. kiemelésért is harcban vannak.

SMAFC - Vásárhelyi Kosársuli (péntek, 19:00)
A soproniak nagyon visszaestek és most bizony minden teher rajtuk van ezen a derbin, ahol az idegenben eddig nagyon gyengén teljesítő, de talán az erre vonatkozó "átkot" már elűző Vásárhely nagy lendületből érkezik és egy győzelemmel újabb óriási lépést tehet a rájátszás felé, mely bár az idény előtt abszolút elvárás volt Tóth Tamás fiaival szemben, de az első hat-nyolc meccs utáni állapotokhoz képest kisebb csodának tűnik a jelenlegi, már pozitív mérlegük. Izgalmas összecsapást várhatunk, ahol a vendégek nagy utazása és az abból való átállás, illetve a napi forma lehet a két, leginkább döntő tényező.

OMNIA Pub & Food Békés - Óbudai Kaszások (szombat, 17:00)
Az óbudai gárdának van miért visszavágnia, hiszen otthon nem tudták megverni Ondimáék a kisebb meglepetésre csak a biztos bennmaradásért küzdő Békést, de Koma Dánielék is sok meglepő vereséget szenvedtek már ebben a kiírásban (is), így otthon sem elvárható, hogy nyerjenek most az újra a saját formáját megtaláló Kaszásokat. Nagyon jó kis meccs lehet ebből, melyen a taktikai harcnak is kiemelt szerepe lesz.

Szolnoki Olajbányász U23 - KTE-Duna Aszfalt U23 (szombat, 18:15)
Két fiatal, hajtós és keményen játszó együttes néz farkasszemet egymással, de azért ha mindenkit bedob Váradi Kornél és a szolnoki fiatalok az utóbbi időben megszokott módon kevesebb top tehetségükkel vágnak neki ennek a csatának, akkor azért idegenben is favorit a mostanság több szoros meccset is vesztő KTE. Itt viszont egyik félnek sem elsősorban a "nyerészkedés" a fő célja, tehát inkább a perspektivikus ifjak párharcai számítanak inkább "finom falatnak".

Pécsi NKA - Concordia Motax KC Pápa (vasárnap, 15:00)
A pécsiek pont Pápán vesztették el veretlenségüket, amiért most bizonyosan vissza akarnak vágni, pláne, hogy Hódmezővásárhelyen kikaptak legutóbb és most a két fő riválisuk közül az egyik biztosan ki is kap, így újabb lépéselőnyt szerezhetnek egy sikerrel a Top2-es, a feljutásért vívott harcban végig pályaelőnyt biztosító versenyfutásban. Kálmán László tanítványait is kemény fából faragták viszont, könnyen kerekedhet egy szoros derbi ebből a meccsből is, ahol a rutin azért Buraiékat segítené, de alapvetően favorit itt a Rátgéber Akadémia.

Tiszaújvárosi Phoenix KK - Knipl Kft. Bonyhádi KSE (vasárnap, 18:00)
A Tiszaújváros hosszú idő után egyértelmű favoritként lép pályára több papírforma-borítás után, ami kérdés, hogy mennyire jót vagy rosszat hoz ki Szendrey Zsombor tanítványaiból. Minkét gárda próbálja minél előbb biztosítani a bennmaradását, így ez azért egy igazi alsóházi rangadó jelenleg. Óriási kérdés, hogy mire lesz képes a borsodi had, ha most sem lesz bevethető Jake Martin, de azért ebben az esetben sem sansztalanok otthon.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus