NB I/B: Hétközi forduló jön a Piros csoportban

Nagy kérdés, hogy a dobogósokhoz közelebb tud-e kerülni a középmezőny eleje - a MAFC - Honvéd és a Budafok - MEAFC rangadók a fókuszban.

Piros csoport:

Budafoki KK - MEAFC-Miskolc (kedd, 18:00)
A két, holtversenyben (a Honvéddal együtt) negyedik helyen tanyázó gárda rangadója az egyik kiemelt párosítása lesz ennek a hétközi fordulónak, ahol nagyon nehéz egyik vagy másik együttest érdemben esélyesebbnek titulálni. A borsodiak sorozatban ötször nyertek, a Károly-tanítványok viszont érezhetően gödörben vannak annak ellenére is, hogy az utóbbi két hónapban begyűjtötték a MAFC és a Veszprém skalpját is. A hazai pálya ugyanakkor sokat segíthet nekik, illetve az is, hogy a felépülőben lévő Puszta Dávid jó eséllyel már többet bír majd, mint a Honvéd ellen idegenben elvesztett rangadón. Tóth Bencére és a régóta sérült Galló Márkra nem számíthat a MEAFC, de mindenki más bevethető mindkét oldalon.

MAFC - Budapesti Honvéd SE (szerda, 17:30)
A másik fókuszba kerülő rangadón a nyolcas sikerszéria után a szezon eleji, hazai vereségért visszavágni próbáló Honvéd vendégjátéka tartogathat számtalan érdekességet a Veszprém-verés után érthetően bizakodó MAFC otthonában. Amennyiben Halász Ákosék ezt a meccsüket is be tudják húzni, úgy egyetlen győzelemnyire kerülnek a 3. helytől és mostani ellenfelüktől, ám ha Tóth Péterék nyernek, úgy jelentős marad a távolság a két, eddig a teljes mezőnyben a legtöbb idegenbeli fellépésen túllévő alakulat közt. Itt sem igazán lehet favoritról beszélni, a két gárda játékereje nagyjából hasonlónak mondható, bár talán azért nagyobb az elvárás Hencsey Tamás legénységével szemben hazai környezetben, mint a hónapok óta csak nyerő Horváth Ákoséknál.

Bajai Bácska - TF-BP (szerda, 18:00)
A bajaiak elvesztették Jakab Pétert kiállítás miatt, nélküle pedig nem a Cservék-csapat az esélyes az Ivosevvel még veretlen, s egyelőre még javuló tendenciát is mutató TF-BP-vel szemben. Az csak tetézi a vendéglátók gondjait, hogy pont a 3x3-as sztár posztjáról esett ki alakulatuk legjobbja, ráadásul a szezon elején hazai pályán mutatott magabiztosságuk is tovaszállt már, de azért leírni sem szabad a Baját. Egy evés pontos, küzdős meccsre számíthatunk, ahol a Vlaszki-had még közelebb kerülhet a középmezőny elejéhez egy újabb sikerrel.

Salgótarjáni KSE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (szerda, 19:00)
Az edzőváltás óta hazai veretlenségét is elvesztő salgótarjániak könnyen begyűjthetik második hazai vereségüket is a MAFC otthonában bukó, s egymásután másodszor kikapó Veszprém ellen, de a Mucza Tamást és Szabó Pétert még nélkülöző bakonyiaknak is van elég gondjuk, s egyáltalán nem mehetnek biztosra Herendicékkel szemben. Igen nagy lendületet adhatna a nógrádiaknak egy bravúr, de ehhez mindennek klappolnia kell náluk, a második helyezettnek pedig akár végzetes lehet egy botlás, ha vissza akarnak kapaszkodni az első pozícióba és végig pályaelőnnyel szeretnék megvívni a rájátszást.

MTK-Elite Basket - Nagykőrösi Sólymok KE (szerda, 19:15)
A play-out előtti pozicionálás miatt kiemelt jelentősége van ennek a párosításnak is, bár azért hazai környezetben muszáj nyernie az MTK-nak, ha nem akar bajba kerülni és még azért is izgulni, hogy esetleg ne legyen pályaelőnye, ha marad az alsó négyben az alapszakasz zárásakor. Mivel eddig háromszor annyi győzelmet gyűjtött Horváth Balázs alakulata, mint Lakosa Zsolté és hazai környezetben is lesznek Takács Andrásék, rajtuk jóval nagyobb a nyomás, de nyugodtan várhatjuk, hogy alaposan felszívja magát a ki-ki meccsre az ünnepek után egyelőre formán kívülinek látott sereghajtó. 

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Vasas Akadémia (csütörtök, 17:00)
Az "odavágón" még a Vasas nyert, amit akkor nem tartott senki sem "csodának", viszont az azóta eltelt időben mutatott szereplés után hatalmas bravúr lenne Moravcsikéktól egy diadal a listavezető otthonában. Ugyanakkor csalóka is a két gárda mérlegei közti különbség, hiszen játékerőben nincs ennyire leszakadva a legjobbaktól Faragó Péter legénysége, mely több élgárdával egál meccset tudott már játszani és ahogy azt említettük is, Siska János tanítványait két vállra is tudta fektetni az alapszakasz elején. A palánk alatti fölényét könnyen érvényesítheti a Nyíregyháza, ha ez így lesz, akkor csak extra dobóformával kompenzálhat a tripladobásban egyáltalán nem stabil Vasas Akadémia.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Fotó - hunbasket.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus