NB I/B: Mire megy a friss kupagyőztes Baján?

15 mérkőzéssel robog tovább a B-csoport, rengeteg rangadóval a kínálatban.

Piros csoport:

Bajai Bácska FKE - Budafoki KK (csütörtök, 18:00)

Ez a két gárda a Hepp-kupa négyesdöntőjén is ott volt, de nagyon más szájízzel jöhettek haza, hiszen míg Károly Máté fiai elhozták az elsőséget, addig Jakab Péterék be kellett, hogy érjék a negyedik hellyel. Ott ugyan pont nem mérkőztek meg egymással, hiszen klön ágra kerültek az elődöntőben, de itt most óriási presztízs csata lesz ez, hiszen a Budafok a 3. hely megtartása miatt nem nagyon hibázhat, míg a bajaiak nagyon nehéz sorsolással mennek bele az utolsó másfél hónapba és már csak 2-3 győzelem kell nekik a rájátszásba jutáshoz, amiket nyilván hazai pályán inkább elvár a közvélemény az újonctól. Teljesen egyenlőnek tűnnek az esélyek, a sérültek mindkét oldalon felépültek, így a forduló egyik legnagyobb rangadója lehet ez a párosítás.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - PVSK-CARGATE U23 (péntek, 18:00)
Bár nem legyinthet a pécsi fiatalokra a Veszprém az elvesztett kupafinálé után, pláne, hogy a baranyaiak megverték legutóbb a BKG-t, de azért ez a kötelező győzelmek sorába tartozik a nem jó formában lévő HOYA számára is hazai környezetben. Légióst és ezzel szerkezetet is váltottak Nikola Lazicsék, ami kérdés, hogy sül majd el, de az új külföldi centerrel vélhetően egészségesebb lesz a csapaton belüli kémia is - de az sem könnyű feladat a szerb mester számára, hogy három, majdnem teljesen új embert kell beépítenie.

Budapesti Honvéd SE - MEAFC-Miskolc (szombat, 15:30)
A Honvéd újra hazai környezetben játszik és ha nyer, akkor gyakorlatilag már csak egy győzelemre lesz attól, hogy érdemben biztosítsa PO-részvételét - sőt, célba veheti a 4-5. helyeket is akár, de ehhez lesz egy-két szava az utolsó esélyébe belekapaszkodni igyekvő Miskolcnak is, mely anno szoros meccsen kikapott az akkor már játszó Thorntonnal a fedélzetén Horváth Ákoséktól. Halász Ákos talán már 100%-os és formába is lendült, ami nem jó hír a borsodiaknak, de a három zsinórban szerzett győzelem ellenére nem tűnik magabiztosnak egy ideje Puskás Artúr legénysége sem. Nagy harcra számíthatunk, ahol sokféle kimenetel elképzelhető, de biztos, hogy nem csalódik majd, aki kilátogat az újabb kettős-derbire a Ludovika Arénába szombat délután.

Vasas Akadémia - MTK-Elite Basket (szombat, 16:00)
A Vasas ha nyer, akkor akár lépéselőnybe is kerülhet közvetlen riválisaihoz képest, hiszen a BKG és a TF is Top2-es csapattal mérkőzik ebben a fordulóban, ráadásul van mit törleszteniük Moravcsikéknak az MTK-val szemben, hiszen idegenben kisebb meglepetésre kikaptak Horváth Balázs fiaitól. A törökbálintiak is az utolsó szalmaszálba próbálnak belekapaszkodni, ha nem győznek most idegenben, akkor már csak matematikai esélyük marad a PO-ra. Az biztos, hogy Takács Andrásék nem adják könnyen a bőrüket, de a hatos diadalszériában lévő Faragó-had is megérezte a vérszagot, így a motivációval és a keménységgel vélhetően egyik oldalon sem lesz gond.

Nagykőrösi Sólymok KE - Salgótarjáni KSE (szombat, 17:00)
A kőrösiek már kis túlzással tét nélkül lépnek pályára, de ez lehet előny is számukra a 4. helyet megcélzó salgótarjániak ellen, pláne mivel Boinitzerék sem kiegyensúlyozottak és a kiscsapatok ellen sokkal inkább jellemző, hogy megszenvednek vagy botlanak ebben a kiírásban. A Szabó-taníványok ettől függetlenül abban a tudatban léphetnek parkettre, hogy ha nyernek, akkor vélhetően biztosítják is a rájátszásba jutásukat, kérdés, hogy ez a lelkiállapot és tudat mit hoz ki belőlük - készülni volt idejük erre a csatára, az viszont biztos.

TF-BP - HÜBNER-Nyíregyháza BS (szombat, 18:00)
A TF-BP is nagyon nehéz helyzetben van, hiszen hazai pályán már nem nagyon lenne szabad hibáznia, ha playoffba akarna jutni, de ehhez a nyolcas győzelmi szériában lévő, a hétvégén még az A-csoportos Jászberényt idegenben edzőmeccsen is megszorongató Nyíregyházát kéne elkapnia, ami azért komoly bravúr lenne a nyolcas sikerszériában lévő Siska-haddal szemben. Azért Ivosev vélhetően már formában van és szépen össze is rakhatta az utóbbi két hétben a csapatot Vladimir Vlaszki mester, így a fővárosi kettős-rangadó második felvonása akár egy izgalmas meccset is hozhat, ahol nem sansztalan az ex-nyíregyházi Czura-irányította TF-BP sem.

BKG-Prima SE - MAFC (vasárnap, 17:00)
A BKG van talán a legnehezebb szituációban az összes rájátszásba jutásra hajtó gárda közül extrém nehéz sorsolása és a rövid időn belül történt három játékosmozgás miatt, de a MAFC sem hibázhat, ha még nem tett le az első kiemelésről. Az utóbbi években azért volt, hogy nagyon megtréfálta Hencsey Tamás legényeit a Nagy-alakulat, de itt most esélyesebb a fővárosi gárda, ugyanakkor könnyen lehet ebből is egy fordulatos, színvonalas csata, ahol hatalmas önbizalmat meríthetne a véghajrára a Prima egy bravúrral.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Zöld csoport:

Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Ceglédi KE (szerda, 18:00)

A Bonyhádnak nagyon nehéz dolga lesz a Hepp-kupa bronzzal gazdagodó, nagyon jó passzban lévő Cegléd ellen, de a két borzasztó kemény meccs után lévő Vavra-legénység is fel kell, hogy frissüljön, ha nem akar a végjátékban izgulni. A tolnaiak teljesen hullámzóan szerepelnek, de itt a lényeg inkább az edzettségbeli óriási különbség, illetve azért lényegesen erősebb kerettel is dolgozhat a vendégek mestere, ami vélhetően ralizálódik ezen az összecsapáson.

KTE-Duna Aszfalt U23 - OMNIA Pub & Food Békés (szerda, 19:00)
A KTE fiataljai Vuicseviccsel kiegészülve egyelőre nem tudtak szintet emelni a játékukon, de folyamatosan kompetitív meccseket vívnak, s az általuk idegenben legyőzött, az életéért küzdő Békés ellen sem lesz ez máshogy minden jel szerint. Azért benne van a pakliban egy simább hazai siker is, de annyira rutinos együttes a vezetőedzőjét eltiltás után visszakapó viharsarki had, hogy komolyan is kell vennie a jóval lendületesebb Kecskemétnek otthon is.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - DEAC U23 (péntek, 18:00)
A Győr elég jó sorozatban van egyetlen botlást leszámítva, de éledezik a DEAC is, mely vélhetően innen már nem adja fel, hogy bejusson a rájátszásba, így tehát nem fogja könnyen adni magát egyetlen ellenfeléllel szemben sem - bár ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a legerősebb keretével áll majd fel a debreceni gárda. A legtöbb kérdőjel a vendégek összeállítása miatt talán itt lehet előzetesen, de az biztos, hogy a nyomás sokkal inkább Rátvayékon van.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE Szolnoki Olajbányász U23 (péntek, 18:00)
A Bonyhád másodszor is pályára lép pár napon belül, ami nekik nem egy kedvező szituáció, pláne, hogy a fiatal és szintén a rájátszásba jutni igyekvő, mostanság Rudnert és Pallait is többször bevető Szolnok érkezik hozzájuk vendégségbe - egészen biztosan győzelmi célokkal.  Ha teljes kerettel érkezik az Olajbányász U23, akkor esélyesebbnek is mondható, de a rutin és a szív miatt nem esélytelen a tolnai egylet sem.

Concordia Motax KC Pápa - SMAFC (péntek, 18:00)
A SMAFC az egyik legrosszabb passzban lévő gárda, de a játékerelyét tekintve nem sokkal marad el a Pápától, melynek van még némi sansza a harmadik helyre - és közben a negyedik pozíciót is védenie kell -, emiatt pedig egy fókuszált, kemény játékot hozó hazai gárdára számíthatunk. Az egyik legjobb meccs kerekedhet ebből a párosításból, ahol ha nem nyer a soproni csapat, az könnyen a PO-álmaik végét is jelentheti egyben.

Újpest-MT - Óbudai Kaszások (szombat, 18:30)
Fővárosi rangadó a javából a Bán Tiborral erősítő Újpest és az utóbbi egy hónapban a bajnoki rajt utáni formáját mutató Kaszások között, ahol van miért visszavágnia a Megyeri Tigriseknek. Óbudán nyertek Steve Rosemondék, ráadásul a légiós egyértelműen nyerte is a párharcot a liga egyik legjobbjával, Rackley-vel szemben, ráadásul akkor sérült meg Surmann Gábor is a Mladenovics-legénységnél, úgyhogy nem sok jó emléke van arról az összecsapásról az Újpestnek. Itt azért most esélyesebb a jelenlegi harmadik helyezett, de könnyen lehet ebből teljesen egál derbi is.

Vásárhelyi Kosársuli - Ceglédi KE (szombat, 18:30)
Nagyon nehéz meccs vár a Ceglédre igegenben a nagyon nagy menetelésben lévő és még az 5. pozícióra is eséllyel rendelkező, otthon szinte legyőzhetetlennek tűnő vásárhelyiek csarnokában, itt akár eldőlhet az is, hogy a jelenleg listavezető Náraiék meg tudják-e tartani ezt a pozíciót az alapszakasz végéig vagy kell majd nekik a pécsiek botlása is ehhez, így a tét mindkét gárda vállait erősen nyomja. Mondhatjuk, hogy ez lesz a Zöld csoport kiemelt rangadója a hétvégén.

EKE Eger KOK - Tiszaújvárosi Phoenix KK (vasárnap, 17:00)
Igazi alsóházi derbi a szezon előtt a két, a kiesés szempontjából leginkább veszélyeztetettnek tűnő gárda részvételével, de az utóbbi időven sokkal jobban szerepel a Tiszaújváros, ami azért azt is jelenti, hogy itt inkább a borsodiak a favoritok idegenben is, ráadásul semmi baj incs náluk, ha itt most esetleg nem érnek célba, még úgyis lpéselőnyben maradnának az egyébként életjeleket mutatni kezdő hevesiekkel szemben. A nagy küzdelem és a szokásosnál élesebb Eger szinte garantált ezen az alsóházi derbin.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus