NB I/B: Pécsen rangadózik az Újpest

A Zöld csoportban teljes hétközi fordulót rendeznek, de lesz két meccs ma és holnap a Piros csoportban is, lássuk az előzeteseket.

Piros csoport:

HÜBNER-Nyíregyháza BS - PVSK-CARGATE U23 (szerda, 17:00)
A legegyértelműbb párosítás a teljes mezőnyben, hiszen a listavezető fogadja a legkevesebb győzelemmel álló, kieső helyen lévő pécsi fiatalokat, bár Rab Gyula fiai azért nem mindig adják könnyen magukat a legerősebbek ellen sem, tehát Bazsó Brúnó nélkül nem veheti félvállról ezt a meccset sem Siska János legénysége. Újabb lehetőség ez a Sitku - Mokánszki - Dancsecs hármas építésére hazai oldalon, míg a vendégek továbbra is kérdés, hogy mikor fognak tudni teljes felállásban pályára lépni, ők már érdemben készülhetnek a play-outra és arra, hogy a bennmaradáshoz ott majd idegenben is kell nyerniük legalább egyszer.

Salgótarjáni KSE - MTK-Elite Basket (csütörtök, 19:00)
A tarjániak számára ha nem is kötelező ez a meccs, de elvárás lehet velük szemben a győzelem az utóbbi hónapok teljesítménye alapján. Azzal is kimagaslanak a nógrádiak, hogy nagyon ritka náluk a sérülés, bár Piukovics Bálint személyében van náluk hiányzó, bár az otthon  Boinitzerék ellen már nyerő MTK vezérei is stabilak egészségileg ebben a kiírásban. A törökbálintiakat beérte a Vasas, a rájátszás-helyen lévők pedig szöknek el tőlük minél inkább, ha itt sem tudnak most bravúrt elérni, akkor lélekben lassan ők is készülhetnek arra, hogy a biztos bennmaradás lehet a reális céljuk innentől.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Zöld csoport:

Concordia Motax KC Pápa - DEAC U23 (szerda, 17:30)
A pápaiaknál Sonyák Béla már 100%-os, így hazai környezetben a mostanában nagyon fiatal felállásban játszó debreceniekkel szemben muszáj nyerniük, hogy tartsák a lépést az élmezőnnyel, ezzel pedig őrizzék minimális esélyüket a dobogóra való felkapaszkodást illetően és maradjanak legalább holtversenyben a negyedik pozícióban. A vendégek teljesen nyomás nélkül érkezhetnek, s mivel Tóth Bence felépült, így a 2000-es születésű játékmester személyében van egy ezen a szinten már rutinosnak mondható vezérük, aki miatt azért leírni nem szabad a DEAC U23-at sehol sem. Nem számíthat senki sem sima meccsre itt, de azért jókora meglepetés lenne, ha idegenben nyerne Kádár Tamás alakulata.

EKE Eger KOK - Knipl Kft. Bonyhádi KSE (szerda, 17:45)
Az egriek számára itt a nagy alkalom egy győzelem begyűjtésére, de azért nem egyértelmű esélyesek ebben a párosításban sem, viszont a már Papp Péter nélkül felálló tolnaiakat otthon meg kell verniük, ha akarnak valamit idén a bennmaradást illetően. Persze ez ugyanúgy nagy lehetőség Baki Sándorék számára is, hogy még jobban leszakítsák egyik legfőbb riválisukat a bennmaradásért folytatott harcban, úgyhogy nagy küzdelemre mindenképp számíthatunk.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr - KTE-Duna Aszfalt U23 (szerda, 19:00)
A győriek óriási lendületben vannak és már pár hónapja a potenciáljuknak megfelelően is teljesítenek, többször bravúrokat elérve. Ha a Kucsera - Lewis páros pályára lép ezúttal is, akkor azért ez egy minimum 50-50-es meccs és nincs igazi favorit, de jobb formában van Rátvay Tamás legénysége - kérdés persze, hogy a sokkal jobb edzettségi állapotban lévő kecskeméti fiatalok be tudják-e darálni idegenben így is Csaba Györgyéket.

SMAFC - OMNIA Pub & Food Békés (szerda, 19:00)
Itt mivel óriási utazás után lép pályára az utolsó előtti helyen álló Békés, ezért nem sokan várnak igazán szoros derbit vagy vendég sikert, de azért minimum hasonló erősségű kerettel és tapasztalattal rendelkezik a viharsarki alakulat, mint a soproni, ami mindenkit óvakodásra is kell, hogy intsen. A csapatok céljai idén mások, mint ahogy azt sokan várták volna és ez pláne Koma Dánielék esetében igaz, de egy meccsen ezek a különbségek könnyen tovatűnhetnek akár, de azért itt a SMAFC-nak nyernie kell, hogy tartsa magát a PO-ért folytatott, egyre élesedő küzdelemben.

Tiszaújvárosi Phoenix KK - Óbudai Kaszások (szerda, 19:30)
Noha jobban áll a tabellán a Kaszások, itt már inkább a Tiszaújvárost mondhatjuk favoritnak, hiszen óriási formajavuláson ment keresztül Szendrey Zsombor legénysége, de azért az óbudaiak is kezdik összeszedni magukat, így ez lehet az egyik legjobb derbi, ha mindkét csapat maximálisan koncentráltan lép parkettre. A két légiós, Jake Martin és Steve Rosemond csatája posztoktól függetlenül is csemege lehet, kérdés, melyiküknek lesz több segítsége és a hazaiak rutinja vagy a vendégek fiatalos lendülete ér-e többet most.

Ceglédi KE - Szolnoki Olajbányász U23 (szerda, 20:25)
A ceglédieknek van miért visszavágni, hiszen Szolnokon egyszer már kikaptak idén, ráadásul tele van ottani illetőségű játékosokkal a hazai gárda, vélhetően a csarnok is zsúfolt lesz a helyiekkel és a nem túl messze székelő vendégek szimpatizánsaival, ami külön rangot és pikantériát ad ennek a párosításnak. Otthon sokkal esélyesebb Vavra András alakulata még Kovács Bálint Benedek hiányában is, de nagy kérdés, hogy hét közben mennyire erős kerettel tud érkezni az Olajbányász U23, ami azért nagyban meghatározza, hogy képes lehet-e a Szolnok ebből szoros meccset csinálni.

Pécsi NKA U21 - Újpest-MT (csütörtök, 17:30)
A hét kiemelt rangadója ez a Zöld csoportban, ahol az Újpestnek idegenben kéne visszavágnia budapesti vereségéért a Rátgéber Akadémiának ahhoz, hogy meg tudja előzni a tabellán. A Ceglédnek már sikerült bevennie az ország egyik legimpozánsabb kosárlabda komplexumát ebben a kiírásban, de ha most nyerni tudna Ivica Mavrenszki csapata, akkor eléggé le is szakítaná az első kiemelésért folytatott küzdelemben Surmannékat, ami még a feljutásért vívott csatában sokat számíthat. A palánk alatt, illetve fizikumban és edzettségi állapotban jobb a hazai gárda, mezőnyben és rutinban viszont az Újpest az erősebb, kérdés, ki tudja majd ráerőltetni inkább saját stílusát a másikra.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus