NB I/B: Újabb hétközi forduló jön

Összesen nyolc mérkőzést rendeznek szerdán és csütörtökön a honi másod-, illetve harmadosztályban - fókuszban a Pápa - Cegléd rangadó.

Piros csoport:

MTK-Elite Basket - Vasas Akadémia (csütörtök, 19:15)
Az eddigi mérlegeket alapul véve amennyire az MTK szezonrajtja kellemes meglepetés, annyira váratlan a top gárdák közül a Nyíregyházát legyőző, Veszprémben pedig csak hosszabbítás után kikapó Vasas negatív mutatója, illetve az utóbbi két meccsen mutatott teljesítménye. Ezzel együtt idegenben is esélyesebbnek mondhatjuk Faragó Péter együttesét, de különleges este lehet ez mindkét szakvezetőnek, hiszen tavaly még az a Horváth Balázs volt előbbi segítője a Vasasnál, aki első B-csoportos felnőtt vezetőedzői teendőit látja el a törökbálintiaknál. Kiváló mérkőzésre van kilátás, ahol az eddig nagy önbizalommal és működő rendszerben játszó MTK kilátásai is jók - rengeteg a szakmai kérdőjel ezzel a párosítással kapcsolatosan, egyszerűen minden elképzelhető ezen a meccsen előzetesen.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!


Zöld csoport:

Concordia Motax KC Pápa - Ceglédi KE (szerda, 18:00)

A Pápa az utóbbi hetekben több nagy skalpot ejtve odaért az élmezőnybe, s a Cegléd legyőzésével gyakorlatilag minden eddigi botlását javítaná is és megmaradna az érdemi esélye akár az első kiemelésért folytatott harcban is, de egyértelműen javítani akarnak Vavra András fiai is, akik szintén a hazai pályáért küzdenek itt az alapszakaszban - mindkét együttes nyíltan a Piros csoportba szeretne kerülni a szezon végén, ehhez pedig elengedhetetlennek tűnik a jó szereplés itt a reguláris szakaszban is. Fekete Viktorék eddig kevesebbet botlottak és gyorsabban össze is álltak, de ők sem verhetetlenek - hiába hitték róluk többen is ezt ebben a mezőnyben. A palánk alatt óriási fórban lehet a vendég együttes, de a hazai pálya és a jó kinti dobók miatt nem sokkal kevésbé esélyes ezen a meccsen Kálmán László együttese, nyugodtan nevezhetjük ezt a Zöld csoport kiemelt rangadójának is.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE - OMNIA Pub & Food Békés (szerda, 18:00)
Két igencsak hasonló cipőben járó együttes, mely együtt esett ki tavaly a Piros csoportból és most úgy fest, hogy nem csak, hogy a feljutásra nem esélyes egyik gárda sem, de a rájátszásba kerülés és a biztos bennmaradás is egyelőre kérdésesnek tűnik mindkét oldalon. A tolnaiak egy fokkal jobb passzban vannak, hiszen idegenben nyertek legutóbb, míg a békésiek otthon kaptak ki a Kecskeméttől, ám előtte Koma Dánielék is otthonuktól távol, a Kaszások pályáján szereztek egy komoly skalpot, a bonyhádiak pedig már már reménytelennek tűnő helyzetbe sodorták magukat, ráadásul legutóbb Papp Pétert se tudták bevetni, de a hazai pálya előnye nagy segítség lehet nekik ezen a derbin, ahol elég hasonlóak az esélyek előzetesen.

Vásárhelyi Kosársuli - Óbudai Kaszások (szerda, 18:30)
Borzasztó nehéz lenne tippelni erre a meccsre, mert nem könnyű megmondani, hogy a vártnál is sokkal rosszabb szereplés mennyire nyomta rá bélyegét a viharsarkiak hangulatára és önbizalmára vagy milyen mértékben "benzin" ez Varga Ákosék számára, amit most tudnak használni a sokkal jobban teljesítő, de hullámzásra képes óbudaiakkal szemben. A vendégeké egyelőre jobban funkcionáló csapat, de hazai környezetben évek óta kiemelkedően erős a tavaly majdnem ugyanezzel a kerettel alapzsakaszt nyerő Vásárhely, amely talán még erősödött is a nyáron fiatal sora felturbózásával. Fordulatos csatát várunk, ahol papíron hasonlóak a kilátásai mindkét alakulatnak.

DEAC U23 - Pécsi NKA U21 (szerda, 18:30)
Egy újabb utánpótlás-derbi itt a Zöld csoportban, aminek az esélyeit teljes mértékben az határozza meg, hogy az A-csoport mérkőzésre készülő hazaiaknál "lejátszik"-e bárki a Tóth Bence, Godwin Omenaka, Somogyi Ádám trióból - bár utóbbi még be sem mutatkozott az NB I/B-ben, a saját nevelésű irányító pedig egyelőre sérüléssel küszködik. Talán még teljes felállások esetén is a Rátgéber Akadémia a favorit, de nem lehet leírni Kádár Tamás fiit, akik hazai pályán idén is jól szerepelnek.

EKE Eger KOK - Szolnoki Olajbányász U21 (szerda, 18:30)
Az Egernek tiszaújvárosi veresége után javítania kell, ha nem akar beragadni az utolsó négy, a bennmaradás szempontjából erősen veszélyeztetett hely valamelyikére, a szolnoki fiatalok teljesítményén viszont borzasztó nehéz elmenni. Vélhetően Rudner Gábor nem lesz ott ezen a meccsen, így pedig teljesen 50-50-es derbi lehet ez, de Varga Imre távollétében Taiwo dominálhat a palánk alatt, ez pedig könnyen döntő faktor lehet.

Újpest-MT - KTE-Duna Aszfalt U23 (csütörtök, 18:00)
Az újpestiek elvesztették Surmann Gábort, de testvére, Péter egyre többet bír, a vendégeknél pedig Lewis Chester és vélhetően Kucsera Dániel sem lesz ott a Top4-es helyen álló U23-as együttesnél, így az óriási bizonyítási vággyal pályára lépő hazaiak abszolút favoritok ebben a párosításban. Könnyen lehet ebből egy egyoldalú csata is, de mások is a célok a két félnél. Mindenesetre ilyen felállásban Tiszaújvárosban nagyon kikapott a Váradi-legénység.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Tiszaújvárosi Phoenix KK (csütörtök, 19:00)
Kérdés, hogy a borsodiak mennyire tudják átmenteni az Eger elleni formájukat a győri túrára, de ha valamikor, akkor most idegenben is lehet sanszuk az egyelőre masszívan alulteljesítő északiak otthonában. Abszolút meghatározó lesz, hogy Tóth Viktort be tudja-e vetni és ha igen, akkor mennyi időre és milyen állapotban a Tiszaújváros, de Lajsz Gergelytől is kellene az extra teljesítmény az igen jó erőkből álló hazai magasember sor gyűrűjében, ha akar valamit Rátvay Tamásék csarnokában a Szendrey-legénység.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus