NBI/B - Beharangozó - eldől a másik elődöntő is

Fény derül a döntő másik résztvevőjére is, Veszprémben csap össze a Nyugati bajnok a MEAFC-cal. Hasonló izgalmak várhatóak Békésen is, ahol a házigazdák a Pápa ellen vívják a mindent eldöntő harmadik mérkőzést az utolsó, még jövőre is B-csoportos tagságot érő helyért.

Elődöntő:

HOYA-Pannon Egyetem Veszprémi (Nyugat 1.) – MEAFC (Kelet 2.) (péntek, 17:00)

Miskolcon visszahozta vesztett helyzetből az elődöntőt a Veszprém, ám odahaza sem lankadhat a figyelme, a borsodiak ugyanis eddig nem hibáztak még idegenben a rájátszásban, ráadásul utolsó hat vendégként lejátszott meccsükből ötöt behúztak Drahosék. Szinte minden forgatókönyv elképzelhető a két csapat eddigi ütközeteiből kiindulva, mindketten rendkívül kiegyensúlyozottan hozták le eddig a szezont, a rutinrókák azonban segíthetnek a Veszprémnek átlendülni a holtpontokon, és téthelyzetben a nagyobb tapasztalat aranyat, ez esetben döntőt érhet.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Rájátszás az 5-8. helyért:

MTK Törökbálint (Nyugat 4.) – Nyíregyháza Blue Sharks (Kelet 3.) (péntek, 19:00)

Majdnem egy hónapja kezdte a párharcot az MTK és a Nyíregyháza, de az U20-as és a MEFOB döntő miatt folyamatosan tolniuk kellett a második felvonást. Az idegenben aratott győzelem után jó pozícióban van az odahaza ritkán hibázó törökbálinti gárda, ám előreláthatólag nem számíthatnak egyik legjobbjukra, az U20-as finálén megsérülő Horváth Kristófra. Villámléptű dobógépének hiánya felboríthatja a házigazdák játékát, de a csapatként ellensúlyozhatják ezt, ha nem sikerül, akkor kedden utazhatnak vissza Nyíregyházára a mindent eldöntő harmadik mérkőzésre.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az MTK javára.
 

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (Nyugat 3.) – Vásárhelyi Kosársuli (Kelet 4.) (vasárnap, 17:00)

Kosáreső, 3. menet. Nagy pálfordulás lenne, ha a védekezés venné át a főszerepet a két kiugró támadóarzenállal bíró gárda csatájában, eddig 99,25 pontot átlagolnak a felek. A hazai gyűrű Gombásékat segítheti inkább, de egy kisebb hullámvölgybe bármikor belefuthatnak a győri nehéztüzérek is, ha a szerkezeti fölényüket érvényesíteni tudják, akkor továbbléphetnek az 5. helyért folyó párharcba.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Helyosztó a 9. helyért:

Tehetséges Fiatalok-Budapest – Bonyhádi KSE 53-68 (10-12, 15-15, 22-15, 6-26)

A 20 eladott labda nem fért már bele hazai pályán, a negyedik negyedben összeomlott a TF-Budapest a Bonyhád ellen, hiába állt addig jobban öt ponttal. Gulyás Milán ott folytatta, ahol a Honvéd ellen abbahagyta (11/3 pont, 8 lepattanó, 3 szerzett labda, 2 blokk), Tömösváry berámolt 22 pontot, de Dumic (15/9 pont, 4 lepattanó) és Baki (8/3 pont, 8 lepattanó) is hasznos volt, míg hazai oldalon csak főleg Filipovic (18 pont, 5 lepattanó) és Kerkai (9 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda) igyekezete volt dicsérhető. Folytatás vasárnap, ahol a Bonyhád gyorsan el is döntheti a kilencedik hely sorsát.

Legjobb dobók:

TF: Filipovic 18, Buzás 11/3, Szobi 11/3
Bonyhád: Tömösváry 22/12, Dumic 15/9, Gulyás 11/3
 

Bonyhádi KSE (Nyugat 7.) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (Nyugat 5.) (vasárnap, 19:00)

Három nap alatt kell rendbe tennie a fejeket Merim Mehmedovicnak, ellenkező esetben az alapszakaszban hátrébb végző Bonyhád elorozza a kilencedik pozíciót a Hepp Kupa győztese elől. Persze óriási meglepetés nem lenne a tolnaiak sikere, utolsó tíz meccsükből ugyanis kilencet behúztak Tömösváryék, remek szezon végi formájuk alapján pedig abszolút indokolt, hogy megnyerjék a párharcot.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Bonyhád javára.

 

Rájátszás a 13-16. helyért:

Calle Pubfood Békés (Kelet 7.) – Motax-Pápai KC (Nyugat 8.) (vasárnap, 16:00)

Újat már egyik fél sem tud mutatni a másiknak, itt a szív és az akarat fog dönteni az utolsó, még jövőre is B-csoportos tagságot érő helyről. A hazai pálya eddig nem jelentett előnyt a párharcban, ezúttal sem valószínű, a Békés csarnoka korántsem volt bevehetetlen a szezonban. Palánk alatt és mezőnyben is szűk rotáció és óriási csata várható, nüanszok dönthetik el a továbblépést.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Rájátszás a 17-24. helyért:

EKE Eger KOK (18., 10-17.) – SMAFC-NYME (23., 6-21) (szombat, 17:00)

Az egyetemi döntő is lecsengett az Eger számára, mostantól csak a bajnokikra kell koncentrálnia a csapatnak, első lépésként az ifjú soproniak állnak Tóth Zoliék útjába. Nagy iramú meccsre van kilátás, a motiváció ismét kérdéses lesz hazai oldalon, de saját közönségük előtt nem fogják odaajándékozni a két pontot a hevesiek, ha nem is simán, de hozni fogják a mérkőzést.

Salgótarjáni KSE (17., 12-15) – Alba Fehérvár (24., 1-26) (szombat, 18:00)

Nagy kérdés ezen a találkozón nem lesz, a Salgótarján megőrizheti hatodik fellépésén is veretlenségét, míg a Fehérvár ismét csak a becsületéért küzdhet. Harris bombaformájára nem igazán van jó párosítás a vendégek keretében, de még ha sikerül is őt lelassítani, akkor is több opciója van a nógrádi együttesnek.

Óbudai Kaszások (21., 8-18) – BUDAFOK (19., 8-18) (szombat, 18:00)

Presztízs meccs a fővárosban, az első találkozójukon lemosta óbudai riválisát a pályáról a Budafok gárdája, most visszavágásra készül a Kaszások együttese. Ráadásul azonos mérleggel áll a két csapat, a győztes közelebb léphet az alsóházat vezető Salgótarján-Eger duóhoz. 

MAFC (22., 6-20) – Bajai Bácska FKE (21., 8-18) (vasárnap, 18:00)

Vasárnapig befejezi a playout küzdelmeit a MAFC első csapata, így a fiatalok teljes erőbedobással léphetnek pályára a Baja ellen. Kiegyenlített erők küzdelme lehet a derbiből, a festékben és a periméteren is jó párosítások alakulhatnak ki, a hazai pálya azonban segítheti a MAFC fiataljait egy újabb sikerben.

 

Fotó: veszpremkosar.hu - foto24.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus