NBI/B - Beharangozó - három meccs a heti menüben

Mindössze három mérkőzést rendeznek ezen a héten másodosztályban, a Tiszaújváros akár ki is vívhatja tagságát a jövő évi szűkített B-csoportba, de ehhez nyernie kellene Nagykőrösön. Az alsóházban duplázik a SMAFC, előbb a Salgótarjánt, majd a Kaszásokat fogadják odahaza.

Rájátszás a 13-16. helyért:

Nagykőrösi Sólymok KE – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (péntek, 19:00)

A nyomás a Nagykőrösön van, a Sólymoknak nyerniük kell, ha életben akarják tartani továbbjutási reményeiket a legjobb 14-re. Teher nélkül játszhat a Tiszaújváros, de nincsenek jó emlékeik az újonc otthonából, az alapszakaszban egy 34 pontos zakóba szaladtak itt bele Szendrey Zsombor csapata. Abszolút kétesélyes derbi, és a tét nagysága bármelyik felet megtörheti, hazai pályán a Nagykőrösnek van jobb esélye ezt könnyebben elkerülni és kiegyenlíteni a párharcot.

A párharc állása: 1-0 a Tiszaújváros javára.

 

Rájátszás a 17-24. helyért:

SMAFC-NYME (23., 5-20) – Salgótarjáni KSE (17., 11-15) (szerda, 18:00)

Egy négynapos junior döntő fáradalmai után kell pályára lépnie a soproni csapatnak, igaz, a rutinosabb játékosok pihenhettek, de az utóbbi időben a fiatalokra még inkább támaszkodó gárda nagy része kemény sorozatterhelésen van túl. Ez akár még jól is elsülhet a Salgótarján ellen, viszont a legjobb formában lévő alsóházi gárdát látják vendégül Meszlényi Róbert tanítványai, a nógrádiak zsinórban ötödik győzelmük megszerzésének reményében utaznak a Hűség városába, nagy esélyekkel.

SMAFC-NYME (23., 5-20) – Óbudai Kaszások (19., 8-17) (vasárnap, 16:00)

A hektikus szezont futó Kaszások ellen talán nagyobb győzelmi reményekkel léphet pályára a SMAFC, nem tudni, az óbudaiak a hullámvasút melyik részén fognak járni vasárnap délután. Papíron itt is vendég sikerre van inkább kilátás, de csak szoros csatában dőlhet el a derbi.

 

Fotó, Slide: Utasi Gabriella, facebook.com/nagykorosisolymok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus