NBI/B - Beharangozó - Rájátszás 3.

Az elődöntők első felvonására csak a jövő héten kerül sor, és összesen 14 csapat pihen ezen a héten a másodosztályban. Egyetlen komoly téttel bíró derbi van csak terítéken, pénteken a Dózsa György úton dől el, hogy a Honvéd vagy a Pápa lesz-e már most biztos tagja a jövő évi, 14 csapatos kiírásnak!?

Rájátszás a 9-16. helyért:

Budapesti Honvéd SE (Kelet 5.) – Motax-Pápai KC (Nyugat 8.) (péntek, 19:30)

Az egyetlen párosítás a rájátszásban, ahol döntő mérkőzésre kerül sor. A hazai meccseit mindkét fél magabiztosan hozta, ha ebből indulunk ki, akkor a Honvéd papírforma szerint behúzza a továbbjutást. Kérdéses azonban a házigazdánál, hogy játszik-e az előző derbin lesérült elsőszámú pontfelelőse, Stefán Dávid. Nélküle más képet mutat azért a fővárosi együttes, Keresztes is élénkebb lehet a palánk alatt, egy vérszemet kapó Kálmán–Szanati páros pedig komoly fejtörést okozhat Puskás Artúréknak. A Honvéd védekezése mentheti meg a keleti ötödiknek a párharcot, hazai pályán ritkán szórják meg őket, és fiatal keretük ellenére még egyszer nem fognak olyan rosszul dobni, mint Pápán. Esélyesebb házigazdák, de parázs derbi várható.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Rájátszás a 17-24. helyért:

SMAFC-NYME (23., 4-20) – MAFC (22., 5-19) (szerda, 18:00)

Tovább bontogathatja szárnyait a SMAFC, a keret nagy részét adó junior játékosok utolsó éles erőpróbája lesz a jövő heti országos döntő előtt, ahova első számú esélyesként utaznak Meszlényi Róbert tanítványai. Két, nagyjából azonos korú csapat presztízs csatája lehet az összecsapás, összeszedett produkcióra bármikor képes a MAFC is, egy jó derbi várható Sopronban.

EKE Eger KOK (18., 9-15) – Bajai Bácska FKE (22., 7-17) (szombat, 17:00)

Odahaza nem fog még egy olyan blamát megengedni magának az Eger, mint Sopronban, ennek ellenére lehet keresnivalója a szezon végére megerősödő Bajának. A Vukicevic-Mándity-Nagy-Délity tengely játéka a kulcskérdés vendég oldalon, ha a hevesiek hozzák a tőlük elvárható harcos, hajtós játékukat, akkor a négyesfogatnak kell nagyot alkotnia egy izgalmas találkozóhoz.

Salgótarjáni KSE (17., 9-15) – BUDAFOK (20., 7-17) (szombat, 18:00)

A tarjániaknak (is) keserédes lehet az alsóházban vitézkedni, szezon közben azzal a nem titkolt céllal erősítették meg keretüket, hogy legalább a 14 csapatos B-csoportért versenyben lehetnek, de számukra is maradt az abszolút tét nélküli meccsek sorozata. Az alsó régiót egyelőre vezetik, a Budafok teljesítménye ellenben elég hektikus, ezért kerültek ők is ide, hiába a bíztató őszi rajt. Ha szebbik orcáját mutatja a vendég gárda, akkor megszoríthatják Jakabékat, de hazai pályán be kellene így is söpörnie a két pontot a Salgótarjánnak.

Óbudai Kaszások (21., 7-17) – Alba Fehérvár (24., 1-23) (szombat, 18:00)

Egy sima, egy fordított, a Baját remek játékkal győzték le az óbudaiak, míg Budafokon ugyanilyen esélytelenül szenvedtek vereséget, mint bácskai ellenfelük náluk. A Fehérvár két vállra fektetése még a hullámzó játék ellenére sem okozhat gondot Nagy Bálint legénységének, továbbra sem látni mikor és kit tudna elkapni a sereghajtó.

Alba Fehérvár (24., 1-23) – MAFC (22., 5-19) (kedd, 15:30)

Hétközben összecsap még a két U23-as gárda is, a Nyugati és a Keleti csoport utolsó helyezettje feszül egymásnak Székesfehérváron. A MAFC sokkal meggyőzőbb játékot mutatott ebben a szezonban, top gárdák ellen is esélyesként léptek fel több alakalommal is, míg ugyanez a bravúr sajnos egyszer sem volt elmondható a Fehérvárról. Az viszont feltüzelheti a házigazdákat, hogy egy velük egykorú csapattal kell farkasszemet nézniük, bátrabb lehet a játékuk saját közönségük előtt, ami akár megszülheti második sikerüket a bajnokságban.

 

Fotó: honvedkosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus