NBI/B - Beharangozó 1. forduló

Az A csoporttal egy időben a másodosztály küzdelmei is kezdetüket veszik, a hétvégén teljes fordulóval rajtol az NBI/B, láthatjuk tehát mind a 24 csapatot, jó néhány rangadóval megspékelve.

Az előzetesen gyengébbre taksált Keleti csoportban a Vásárhely és a Salgótarján találkozója lesz a forduló legnagyobb csemegéje, míg Nyugaton több nagy derbit is vívnak. Összecsap a nyáron nagyon megerősödött Veszprém a kétszeres címvédő Bonyháddal, az élre törő Oroszlány a rutinos erőkből álló Pápát fogadja, míg a fővárosban farkasszemet néz egymással az évek óta stabil topcsapatnak számító TF az átalakult Vasassal.

Lássuk a párosításokat!
 

Keleti csoport

MEAFC – Óbudai Kaszások (péntek, 17:30)

Mindkét félnek nagy teszt lesz az összecsapás, az újonc miskolciak hosszú idő után első NBI-es mérkőzésükön szeretnének hazai közönség előtt bizonyítani, hogy nem érdemtelenül kapták meg az indulási jogot, míg az óbudaiak a tavalyi – nem túl jól sikerült – szezont követően idegenben alapozhatják meg egy jobb évad kezdetét. A tapasztalat, a rutin és a játékos állomány erőssége alapján a vendégek veresége lenne nagyobb meglepetés, csak a hazai pályát tudom felhozni a MEAFC mellett.

Budapesti Honvéd SE – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (szombat, 16:00)

Izgalmas derbinek ígérkezik a most is sötét lónak számító Tiszaújváros látogatása a Dózsa György útra, az elmúlt szezonban egy másik fővárosi csapat, a Kaszások pályáján indították bombameglepetéssel az évet, és idén is erre készülnek Brunyánszky István tanítványai. Ehhez lesz egy-két szava a Puskás-legénységnek is, bár csapatkapitánya, Máté Márk egyelőre csak a kispadról segítheti a társakat csuklósérülése miatt. Benne van egy szoros meccs a két fél randevújában, ezúttal azonban a hazai pálya elég lehet a Honvédnak a győzelemhez.

DEAC – MAFC II. (vasárnap, 16:00)

A komplett U23-as MAFC-os gárda ellen kezdheti meg menetelését a bajnoki címre törő DEAC együttese, mivel a vendégek ”nagycsapata” szombaton játssza élvonalbeli mérkőzését. Tavaly nem talált legyőzőre odahaza a debreceni alakulat, ezt a makulátlan mérleget idén is szeretnék megőrizni, így sok izgalmat nem várok az összecsapástól, jóval esélyesebbek a vendéglátók.

Budafok – Békés SzSK (vasárnap, 17:00)

Ezúttal nem kell fél évet várniuk első hazai találkozójukra a budafokiaknak, viszont komoly erőpróbával indítják a bajnokságot, a tavalyi újonc, idén a középháznál feljebb vágyó Békés látogat hozzájuk. A Koma-Kertész duó semlegesítésén fog múlni Drevenkáék szereplése, a vendégek két kulcsjátékosa egymaga eldöntheti a mérkőzés sorsát, ha viszont sikerül kikapcsolni őket a játékból, akkor lehet esélye a házigazdának.

KTE-Duna Aszfalt – EKF-Eger-KOK SE (vasárnap, 17:00)

Új edzővel, kissé átalakult kerettel talán van remény egy jobb szereplésre a kecskeméti fiataloknál, de papírforma szerint nem sok babér fog teremni nekik az előttünk álló bajnokságban. Így bár az egrieket sem tartom a felsőházra esélyesnek, sőt a középházban maradásért is komolyan kell teperniük, ezzel együtt is ők ennek a meccsnek a favoritjai.

Vásárhelyi Kosársuli – Konecranes-Salgótarjáni KSE (vasárnap, 18:00)

Csorvási Levente is csatlakozott a Vásárhely gárdájához, a fiatal center érkezésével és a hazai pályával együtt pedig már lehet esélyük megszorongatni a másik bajnoki címre törő gárdát, bár a végén még így is salgótarjáni sikert várok. Mélyebb a kerete a nógrádi alakulatnak, a mag már tavaly is együtt játszott és a nyári erősítéseik is jobban sikerültek, mint vendéglátójuknak, amely Nyilas és Gruda elvesztésén kívül az új légiósszabályt is megszenvedte. Sima meccs nem lesz, de rögtön az első fordulóban bizonyíthat a Czigler legénység, hogy jogosan várjuk őket az élre a végelszámolásnál is.

Nyugati csoport

Bajai Bácska FKE – PVSK-Kronosz Kiadó (péntek, 17:00)

Nyugaton előzetesen nem várható papírforma eredmény, és favoritokról se beszélhetünk egyelőre, annyira kiegyenlített és erős lett a mezőny. Így még a Baja és a pécsi fiatalok összecsapása előtt is nehéz jóslatokba bocsátkozni, a hazai pálya és a rutin a bácskaiak mellett szól, de nagyon sok tehetséges játékossal van tele a vendégek kerete, ami miatt nem szabad lebecsülnünk őket. A B csoport (egyik) szezonnyitó mérkőzésén izgalmas derbire van kilátás, de Ágfalviék szerintem hozni fogják végül a mecset.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Metal-Work Bonyhádi KSE (péntek, 17:00)

Szuperrangadó a nyitányon, a nyáron tovább erősödő (Körtélyesi és Simon érkezett a Kámán, Puszta, Vertetics trióhoz) Veszprém a triplázásnak nekifutó bonyhádiakat látja vendégül. Egy kétszeres címvédőt soha nem szabad leírnunk, éppen ezért 50-50 százalék esély van mindkét fél sikerére, de remek bemutatkozása lenne az újra az élbolyba törő bakonyiaknak a Bonyhád két vállra fektetése, így a motiváció miatt feléjük billenhet a mérleg nyelve.

OSE Lions – Concordia Motax KC Pápa (péntek, 19:00)

Újabb bajnokesélyest láthatunk, újabb nagy meccsel bemutatkozni. Oroszlányban nem sokat teketóriáznak a csapatépítéssel, a feljutást követő évben már egy egyértelműen a B csoport élére kívánkozó együttest sikerült összehozniuk, tele sokat látott, A-csoportos múlttal rendelkező játékosokkal. A Pápát sem kell azért félteni, tapasztalatban ott sincs hiány, de valahogy nem állt össze tavaly ez a keret, ha idén sikerül ezen javítaniuk, akkor akár ők is beleszólhatnak a topcsapatok versengésébe, de akárcsak az első fordulóban, a bajnokságban sem ők az esélyesek.

SMAFC-NYME – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (péntek, 19:00)

Az egyik olyan találkozó, ahol talán bátran fogadhatunk a vendég csapat sikerére, ez a győri gárda képes lehet átlépni a saját árnyékán végre és beleszólni a felsőházért folyó versengésbe. Nem fogja egyből megadni magát a Meszlényi Róbert vezette kisebbik soproni alakulat, de nincs olyan mély kerete, mint ellenfelének, jóval tapasztalatlanabbak is, nekik a kiesési rangadókat kell majd behúzniuk, nem ezt az összecsapást.

Alba Fehérvár-DKKA – MTK Törökbálint (vasárnap, 17:00)

A másik olyan párosítás, ahol szintén meg lehet tenni a fix 2-est, még úgyis, hogy több poszton átalakult a törökbálintiak kerete és kulcsjátékosok távoztak a klubtól, Szarvas Gábor még így is tud bőven minőségi játékosból válogatni. A Fehérvár hazai pályán reménykedhet majd leginkább a győzelmek gyarapításában, de nem ez ellen az MTK ellen, nagy falat lesz a számukra.

Tehetséges Fiatalok-Budapest – Vasas Akadémia (vasárnap, 18:30)

Fővárosi csúcsderbi az étlapon, a TF-es fiúk évek óta az egyik legstabilabb teljesítményt nyújtják a bajnokságban, több kellemetlen meglepetést okozva az élcsapatoknak, míg a Vasas az eddigi csak fiatal játékosokból álló koncepcióját felborítva, fél tucatnyi sokat látott ”veteránt” (Surmann testvérek, Faragó Peti, Zsemlye Sanyi, Katona Róbert és a fiatalok közé sorolandó Andrássy Géza) igazolt a nyár folyamán és nyíltan bejelentkezett a bajnoki címért. Az edzőmeccsek után itt a lehetőség élesben bizonyítani, a házigazdáktól több kulcsjátékos is távozott (Katona épp a Vasashoz), de ők sem tétlenkedtek a holtszezonban, így pikáns kis meccsre van kilátás, egy kicsivel többet adnék a vendégek sikerére.

Fotó, Slide: sport.uni-eger.hu – Soltész Tamás

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus