NBI/B - Beharangozó 10. forduló

A téli szünet előtti utolsó forduló következik, Keleten még mindig nagyon együtt van a mezőny, így minden meccset érdemes lesz nyomon követni, míg Nyugaton egy kicsit leszakadni látszik az első öt helyezett gárda. Az egyik oldalon Vásárhely-Nyíregyháza, míg a másikon OSE-TF a slágermeccs.

Keleti csoport

DEAC Kamilla Gyógyfürdő (6., 5-4) – Salgótarjáni KSE (9., 4-5) (péntek, 18:00)

Már hazai pályán sem mehet biztosra a szebb karácsonyi mérlegben reménykedő DEAC, az Eger után előreláthatólag a Salgótarján ellen sem számíthat örömjátékra a cívisvárosi publikum. A hajdúságiak keretében persze ott van, hogy bármikor robbanthatnak egy nagyot, de az eddigi hullámzó teljesítményük láttán még esélye is lehet a vendég nógrádiaknak, egy jó napot kifogó Moore-Blaskovits-Csapai trió könnyen borsot törhet Ferenczi Tamás csapatának orra alá.

MEAFC (1., 8-1) – Nagykőrösi Sólymok KE (5., 5-4) (péntek, 18:00)

Szárnyalnak a Sólymok derekasan, abszolút pozitív meglepetése a bajnokságnak az ő szereplésük, így elhamarkodott lenne esélytelenként kezelni őket Miskolcon. A magas fordulatszámú tempó még feküdhet is nekik, a Tóth-Mácsai párosnak már meg sem kottyan 40 pályán töltött perc, széles rotációval pedig akár tarthatják is a lépést az elképesztő iramot diktáló Drahos-Szögi duó vezette MEAFC-cal. Ezzel együtt is a hazaiak a favoritok, egy esetleges vendég siker a forduló legnagyobb meglepetését okozná.

Óbudai Kaszások (11., 2-8) – Tiszaújvárosi Phoenix KK (3., 6-3) (péntek, 18:00)

Hat elbukott végjáték után az utolsó előtti helyen kullog a Kaszások gárdája, ráadásul a hazai pálya varázsa is elveszett az örök rivális Honvédtól elszenvedett fiaskót követően. Nagy kérdés, van-e még lelki erő az óbudai alakulatban, hogy a kiegyensúlyozottan teljesítő Tiszaújvárost térdre kényszerítsék hazai környezetben. Osnach az utolsó meccsét játssza a borsodiak mezében, de nem is az ukrán center, hanem Madár Bandi játéka jelenleg a kulcs a Brunyánszky legényeknél, a vajkezű irányító kiváló formában várja az összecsapást, legutóbb szinte egymaga küldte padlóra a Honvéd gárdáját. A fogadóirodák is kettesre adnák a derbit, de odahaza simán összekaphatja magát Nagy Bálint alakulata, még egy kicsit megbolygatva az amúgy is rendkívül szoros tabellát.

Budapesti Honvéd SE (4., 6-4) – EKE Eger KOK (8., 4-5) (szombat, 16:00)

Kezd éledezni az Eger, négy győzelméből hármat a legutóbbi három fellépésén aratott, köztük a roppant értékes debreceni sikerrel. A Honvéd viszont stabil a Dózsa György úton, csak a MEAFC tréfálta meg eddig Puskás Artúr fiait odahaza, a hevesieket viszont még a jó sorozatuk ellenére sem tartom egy kategóriába tartozónak a borsodi listavezetővel. Lelkesedésük biztosan vinni fogja őket előre, és ha elkapják a fonalat, akkor a fővárosiak is megizzadhatnak saját szurkolóik előtt, de összességében esélyesebb a vendéglátó együttes.

Vásárhelyi Kosársuli (2., 7-2) – Nyíregyháza Blue Sharks (7., 5-4) (szombat, 18:00)

Meglepetés itt is lehet a levegőben, hiába nem tudta még senki megszorongatni sem a Vásárhelyt a Hódtóiban, a Nyíregyházának feküdhet a csongrádiak játéka. A gyors tempót a fiatalokkal bírniuk kell, míg centerposzton a Keleti csoport legdominánsabb játékosával rendelkeznek Gant személyében, a házigazdáknak pedig pont ez a pontjuk a leglyukasabb a keretben. Ez a kettő elég is lehet egy szorosabb eredményhez, ami már önmagában kisebb bravúr lenne, a végjátékban pedig már csak apóságokon múlhat a győzelem.

Calle Pubfood Békés (10., 2-7) – MAFC (12., 1-8) (vasárnap, 18:00)

Alsóházi derbi, de egy nagy arányú békési sikeren kívül ezzel együtt is minden más eredmény meglepetés lenne. Teljes kerettel, odahaza lehet esélye második sikerére a MAFC-nak, idegenben még nem brillíroztak a Bors-fiúk, így a szebb napokat megélt házigazdák behúzhatnak egy győzelmet a fa alá.

 

Nyugati csoport

Motax-Pápai KC (7., 4-5) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (3., 7-2) (péntek, 18:00)

Rutinrókák vs. rutinrókák. Odahaza még nem nyert a tabellán előtte álló csapat ellen a Pápa, nagy erőpróba előtt állnak tehát a megyei rangadón, egy esetleges sikerrel stabilizálhatnak helyüket a középmezőnyben, ami mindenképp előrelépés lenne az előző évek alsóházi bukdácsolásaihoz képest. Jó meccs kell ehhez viszont a Kálmán-Keresztes-Szanati-Majic kvartettől, de lehet, hogy ez is kevés lesz az egyre acélosabbá váló Veszprémmel szemben, amelynek szintén főleg a kezdőötöse nagyon erős. A szervezettség talán a bakonyiak oldalára billenti az esélyeket, ők kezdenek rátalálni arra az útra, amellyel megismételhetik a tavalyi menetelést, a Pápánál egyelőre ez a fajta kiegyensúlyozottság kevésbé érezhető.

SMAFC-NYME (10., 2-7) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (2., 8-2) (péntek, 19:00)

A kupában megtréfálta a győrieket a soproni együttes, a legjobb 16 között kiejtették az esélyesebb Rujákékat Meszlényi Róbert fiai. A keserű búcsúból azonban biztosan tanultak Náraiék, a hibákat kielemezve a bajnokit már komolyabban fogják venni, ami akár egy nagy arányú győzelmet is eredményezhet nekik idegenben.

MTK Törökbálint (4., 6-2) – BUDAFOK (8., 4-5) (szombat, 17:00)

Az MTK zsinórban négy győzelemmel, míg a Budafok két egymás után bekapott vereséggel várja a törökbálinti találkozót, ami hűen a türközi az esélyeket is. Egy vendég siker itt is hatalmas bravúr lenne, ami persze benne van a pakliban látva Drevenkáék idei játékát, de több rotációs lehetőséggel rendelkezik a hazaiak mestere, Szarvas Gábor, nem mellesleg játékosai már rendelkeznek elegendő rutinnal ahhoz, hogy a ”kötelező” otthoni meccseket ne engedjék ki a kezükből.

OSE Lions (1., 9-1) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (5., 6-2) (szombat, 19:00)

A csoport legjobban támadó együttese a legjobban védekező ellen. Ennél több felvezető talán nem is szükséges a forduló leginkább várt mérkőzéséhez. Hazai pályán inkább az OSE hengerre van nagyobb sansz, de mindenképp pikáns derbire van kilátás, alighanem a legnehezebb erőpróbája lesz a listavezetőnek a szívós védekezéséről híres TF látogatása.

Alba Fehérvár (12., 0-9) – Metal-Work Bonyhádi KSE (9., 3-6) (vasárnap, 15:00)

Karnyújtásnyira kerülhet első győzelmétől a Fehérvár gárdája, alsóházi derbit vív ugyanis odahaza az idén szintén nem brillírozó Bonyháddal. A teljes keret, a húzóemberek pályára lépése, no meg egy jobb dobóforma is mind-mind kellhet a sikerhez, de ha nem szeretné egyedüli nyeretlenként tölteni a téli szünetet az együttes, akkor mindent egy lapra feltéve kell nekiugrania a tolnaiaknak. Tömösváryék megállítása persze nem lesz sétagalopp, a rutin mindenképp az ő oldalukra dolgozik, nagy arányú győzelmet egyik fél sem várhat a találkozótól.

Bajai Bácska FKE (11., 1-8) – PVSK-Kronosz Kiadó (6., 4-5) (vasárnap, 17:00)

Szomszédvárak randevúja, a rangadó talán erős lenne a mostani szerepléseket elnézve. A pécsiek stabil középcsapat lehetnek egy idegenbeli sikerrel, míg a Bajának nagy hajrát kellene indítania, hogy bejusson a legjobb nyolcba nyugaton. Kulcsemberei kiesésével (Ágfalvi, Mándity) az eddig epizodista játékosok szép teljesítményekkel rukkoltak elő, ám győzelmet eddig még nem eredményezett a fejlődés, viszont hazai környezetben mindig jó esélyes kínálkozik erre. Bízzunk azért a PVSK-ban is, hogy a legerősebb összeállításában utazik Bajára, no persze nem a bácskaiak kárára, hanem, hogy legyen egy fiatal, tehetséges játékosokból álló gárda, amely ott tudni lenni az élmezőnyben és megbolygatja kicsit az állóvizet.
 

Fotó: debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus