NBI/B - Beharangozó 12. forduló

Jönnek az első visszavágók a másodosztályban, főleg Nyugaton várhatóak nagy csaták, két rangadónak is tapsolhatnak a hétvégén kilátogató szurkolók, a listavezető Veszprém Bonyhádra utazik, míg a fővárosban randevúzik egymással a Vasas és a TF gárdája.

Keleti csoport

EKF-Eger-KOK SE (10., 3-8) – KTE-Duna Aszfalt (11., 3-8) (péntek, 17:00)

Izgalmas csata várható az alsóházi derbin, a leginkább odahaza villogó (0-6 idegenben) Kecskemét reális győzelmi esélyekkel utazhat Egerbe, a Salgótarján elleni bravúr kivételével csak szenvedő hevesiekhez. A két csapat első találkozója hárompontos kecskeméti sikerrel zárult, hasonlóan szoros derbi most is benne van a pakliban, a dobószázalék döntő lesz mindkét oldalon.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (8., 4-7)– Budapesti Honvéd SE (4., 7-4) (péntek, 18:00)

Tiszaújvárosban eddig csak a listavezető tarjániaknak sikerült nyerniük, igaz, a nógrádiakon kívül nem játszottak még senkivel a felsőházi helyeken tanyázó gárdák közül, most a Honvéd ellen tesztelhetik nehezen bevehető hazai pályájukat. A MAFC ellen váratlan vereségbe belefutó fővárosiaknak gyógyír lenne egy idegenbeli győzelem, ráadásul megszilárdítanák negyedik helyüket a tabellán. Osnach kikapcsolása most is kulcskérdés lesz, de odahaza a többi borsodi húzóember is hozni szokta magát, így a Honvédtól a Vásárhely elleni összeszedett produkcióra lesz szükség a házigazdák megszorításához.

Békési SzSK (2., 9-2) – Microsec-BUDAFOK (9., 4-7) (szombat, 17:00)

Egy félidőig partiban lehet a békésiekkel az idén hektikusan teljesítő Budafok, ha jobb performansszal is rukkolnak elő Károly Máté fiai, akkor is pokoli percek várnak rájuk Komáékkal szemben. A Békés odahaza is magabiztos eddig a bajnokságban, kisebb megingások és szorosabb derbik voltak ugyan, de eddig mindegyiket meggyőző fölénnyel hozták, most is ez várható.

Konecranes-Salgótarjáni KSE (1., 9-2) – Vásárhelyi Kosársuli (5., 6-5) (szombat, 18:00)

Nagyot lendítene a Vásárhely szekerén egy tarjáni bravúr, a sorozatban harmadik hazai mérkőzésére készülő Czigler legénység a Kaszások és a Békés ellen is megingott odahaza, és egyáltalán nem elképzelhetetlen egy újabb hullámvölgy az ébredező csongrádiak ellen sem. Papíron persze a masszívabb kerettel és védekezéssel bíró Salgótarján a mérkőzés fő esélyese, de egyre inkább erőre kapó vendégek meglephetik a listavezetőt.

Óbudai Kaszások (7., 5-6) – MEAFC (6., 6-5) (szombat, 18:00)

A forduló talán legizgalmasabb derbijére Óbudán van kilátás, ahová az eggyel előttük álló borsodiak látogatnak. A bajnokság közben még a gólkülönbség döntő az egyenlő mérleggel álló csapatok között, a végelszámolásnál viszont már az egymás elleni eredmény számít, de egy kilencpontos sikerrel mindkettőt letudhatja a Kaszások gárdája, Miskolcon ugyanis hattal kaptak ki a nyitófordulóban (sőt, egy nagyobb arányú győzelem és a Vásárhely hasonlóan nagy különbségű veresége az ötödik helyig repítheti őket). Ehhez azonban Drahoséknak is lesz egy-két szavuk, idegenben továbbra sem nyert még meccset az újonc, de most már erős középcsapatnak tekinthetjük őket, akik szeretnék megszilárdítani helyüket a hatodik hely környékén, sőt, nekik egészen a negyedik helyig van esélyük előre lépni, ehhez győzniük kell szombaton, a Vásárhelynek és a Honvédnak pedig kikapnia vendégként.

MAFC II.(12., 2-9) – DEAC (3., 8.3) (vasárnap, 18:00)

Bár a Honvéd ellen is leírtuk a fiatal MAFC-osokat, de ezúttal tényleg emberfeletti teljesítmény kell a fővárosiaktól, hogy megizzasszák az újra erőre kapó debrecenieket. Partiban lehetnek a házigazdák, ha Mócsánék most is bevethetők lesznek, de a hosszabb kispadnak és a DEAC által diktált gyors kosárlabdának ki kell ütköznie a végén az eredményben is.

 

Nyugati csoport

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (9., 3-8) – SMAFC-NYME (10., 3-8) (péntek, 18:00)

A nyitó kör egyik meglepetése volt a fiatal soproni együttes győzelme a rutinosabb győri csapat felett, ám azóta hiába folyt le sok víz a Dunán, Csaplár-Nagy Ervin legénysége nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, míg Meszlényi Róbert fiai sok csapatot a vártnál jobban megszorongattak, de a sikerek a Lővérek lábánál sem jöttek futószalagon. Így most alsóházi rangadóra készül a két együttes, és bár továbbra is többre taksált a házigazdák jelenlegi kerete, a hazai pálya nem jelent biztosítékot a sikerükre, pláne, hogy a SMAFC három győzelméből kettőt idegenben szerzett.

Concordia Motax KC Pápa (8., 4-7) – OSE Lions (3., 8-3) (péntek, 18:00)

Odahaza bárkire veszélyes lehet a Pápa gárdája, de az eddig kiegyensúlyozottan teljesítő OSE így is jó esélyekkel utazik Szanatiékhoz, köszönhetően az utóbbi fordulókban mutatott teljesítményének és hármas győzelmi szériájuknak. Vujevic és Tanács együttes erővel megfoghatják az egyre jobban játékba lendülő Keresztest, mezőnyposztokon pedig jóval nagyobb a rotációs lehetősége Vavra Andrásnak, a vendégek mesterének, amivel felőrölhetik a házigazdák hátvédjeit.

Metal-Work Bonyhádi KSE (7., 5-5) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 10-1) (péntek, 18:00)

A forduló egyik legnagyobb rangadója vár Bonyhádon a Veszprémre, a kiütéses bakonyi vereségért egészen biztosan fűti még a visszavágás Hegedűséket. Legutóbbi öt meccséből négyet hozott a címvédő, a múlt hétvégén megállították a Vasas menetelését, így joggal várják önbizalommal telve a TF ellen a sikerért megszenvedő Kámánékat. A három rutinos játékos, Körtélyesi, Vertetics és Kámán előreláthatólag most is hozni fogják a számaikat, kérdés, milyen hatékonysággal és hogy a tolnai katlanban mennyit tudnak mutatni az őket a tabella élén tartó fojtogató védekezésükből.

Vasas Akadémia (2., 8-3) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (4., 8-3) (vasárnap, 16:00)

Egy másik csúcsderbi Pasaréten, ahol a Vasas szeretné gyorsan feledtetni a bonyhádi fiaskót, illetve visszavágni az első körben elszenvedett vereségért. Odahaza talán az egyik legmagabiztosabb együttes Sárosi Bulcsú legénysége, a TF viszont a legkevésbé szívesen látott vendég a mezőnyben, a Mehmedovics tanítványok kellemetlen, agresszív védekezéssel párosuló stílusa nem igazán fekszik a B csoport csapatainak. Harmadszor találkozik a két együttes az idei szezonban, a bajnokságban egyszer a TF, a Hepp-kupában viszont a Vasas járt sikerrel, és ezúttal is a házigazdák a meccs esélyesei.

PVSK-Kronosz Kiadó (11., 2-8) – Bajai Bácska FKE (6., 6-5) (vasárnap, 18:00)

Újabb hazai meccs, újabb győzelmi esély a Pécs számára. A Pápa ellen csak az utolsó negyedben sikerült megfordítani a mérkőzést, ám ez a késői feltámadás szinte biztosan kevés lesz a Baja ellen, akik még nem mondtak le a felsőházi rájátszásról, ehhez viszont hozniuk kell a tabella alsó felében lévő csapatok elleni derbiket.

Fotó: sport.uni-eger.hu - Szántó György

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus