NBI/B - Beharangozó 16. forduló

Keleten az első öt helyezettből négy egymással mérkőzik, DEAC-MEAFC és Honvéd-Nyíregyháza rangadókat rendeznek, míg a Nyugati csoportban a PVSK-Győr összecsapáson lehetnek a legnagyobb izgalmak.

Keleti csoport

Calle Pubfood Békés (9., 5-9) – Vásárhelyi Kosársuli (2., 12-3) (szombat, 18:00)

Nagy csata várható a Keleti csoport nyitómeccsén, bár jelenleg nem közvetlen riválisai egymásnak a felek, de a Békés javuló formája és a Vásárhely idei szereplése izgalmas meccset szülhet szombat este. Odahaza mindenki ellen lehet keresnivalójuk Komáéknak, kérdés, meddig bírják a Vásárhely által diktált tempót a szűk rotációjukkal, a Honvéd ellen ez okozta végül a vesztüket.

Salgótarjáni KSE (10., 5-10) – Tiszaújvárosi Phoenix KK (6., 7-8) (szombat, 18:00)

Mindkét gárdának égető szüksége van a győzelemre, a nógrádiak három, a borsodiak négy vereség után szeretnének kilábalni a hullámvölgyből. Jobb esélyekkel várja viszont a találkozót a Salgótarján, sokkal biztatóbb a formájuk a Tiszaújvárosénál, a két listavezetőtől csak szoros meccsen kaptak ki, míg Madárék a hazai veretlenség elvesztése után egy 34 pontos zakóba szaladtak bele Nagykőrösön. Odahaza abszolút Molnár István legényeinek áll a zászló, hacsak nem sikerült összerántania csapatát az új vezetőedzőnek a borsodiaknál, ebben az esetben ki-ki meccs lehet a találkozóból.

Óbudai Kaszások (11., 4-11) – Nagykőrösi Sólymok KE (7., 7-8) (szombat, 19:00)

Vegyes előjelek mindkét oldalon, de a sikerre itt is mindkét fél éhezik, más-más okokból. A Kaszások menekülnének a kieső zónából, ehhez a hazai pálya jó lehetőséget nyújt számukra, hiszen saját közönségük előtt rendre remek produkciókkal rukkolnak elő, a DEAC megfricskázása sem sokon múlt legutóbb. A Nagykőrös a középmezőnyben maradna, amire még a büntetőpont (a Nyíregyháza elleni nem kiállás) levonása után is jó esélye kínálkozik, viszont rendkívül kiszámíthatatlan a csapat teljesítménye, hol könnyed vereségekbe, hol óriási bravúrokba futnak, nem tudják, melyik arcukat mutatják majd Óbudán. Ezek után ember legyen a talpán, aki tippelni mer, a hazai pálya miatt viszont a Kaszások lehetnek lépéselőnyben.

Budapesti Honvéd SE (5., 9-6) – Nyíregyháza Blue Sharks (4., 9-6) (vasárnap, 16:00)

Jó passzban látogat a Dózsa György útra a nyírségi együttes, Siska János fiai a legutóbbi öt fellépésükből négyet megnyertek, csak a DEAC-tól szenvedtek papírforma vereséget, és egészen a negyedik helyig lopóztak fel a tabellán, ”letaszítva” onnan mostani vendéglátójukat. A csere persze lehet, hogy csak ideiglenes lesz, egyelőre jobb pontaránya tartja ott a Nyíregyházát, a Honvéd riválisa legyőzésével már vissza is szerezheti a felsőházi pozíciót, ráadásul náluk már az egymás elleni pontkülönbségre is figyelni kell, az odavágót nyolc ponttal nyerték Busék. Otthon nehezen legyőzhető a fővárosi gárda, eddig csak a MEAFC-nak sikerült ez a bravúr, de a két csapat hasonló stílusa (pörgős, hajtós kosárlabda) miatt a nyírségieknek lehet keresnivalójuk.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő (3., 10-4) – MEAFC (1., 12-3) (vasárnap, 18:00)

Feljebb lépdelhet a tabellán a DEAC gárdája, amely az első nagy rangadójára készülhet (?) a miskolciak ellen. Óbudán megtört kicsit a lendülete az évet nagy elánnal kezdő hajdúságiaknak, a botlás azonban elmaradt, viszont sokkal összeszedettebb játékra lesz szükségük a MEAFC-cal szemben. Ha nem rendezik soraikat, akkor az halvány reménysugár lehet Drahoséknak, ellenkező esetben a palánk alatt döntő fölényben lesz a Debrecen a Szabó-Farkas-Lajsz trióval. A héten a miskolciak is beálltak az egyre jobban elharapodzó légiós vásárlásba, Zach Price személyében egy 208 centis amerikai center érkezik hozzájuk próbajátékra, de első bevetésére csak a jövő héten számíthatunk a klub facebook oldala szerint.

MAFC (12., 3-12) – EKE Eger KOK (8., 6-9) (vasárnap, 18:00)

Minden bevethető játékosával a fedélzeten versenyképes csapata van a MAFC-nak, hazai pályán pedig előreláthatólag ott is lesznek fiatal tehetségei a parkettán, nehezítve az Eger dolgát. A hevesieknek kellene egy-két bravúr idegenben, hogy stabilizálják helyüket a középházban, a fővárosiak ellen erre esélyük is lehet, de nem a legutóbbi, Nyíregyházán mutatott teljesítményükkel.

 

Nyugati csoport

SMAFC-NYME (10., 3-11) – BUDAFOK (9., 5-10) (péntek, 17:30)

Alsóházi rangadó Sopronban, a SMAFC legutóbb Fehérváron törte meg tízmeccses negatív szériáját, míg a Budafok legutóbbi nyolc találkozójából hétszer vesztesen hagyta el a pályát. Odahaza jó teljesítményre számíthatunk Meszlényi Róbert fiaitól, az eddigi fellépéseiken sem okoztak csalódást, még ha az eredmények nem is jöttek, így ennek a meccsnek is esélyesebbként futhatnak neki.

Motax-Pápai KC (8., 7-8) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (5., 9-6) (péntek, 18:00)

Legutóbbi gyenge támadójátéka (69 pont hazai pályán a sereghajtó ellen) rossz egyveleg lesz a TF védekezésével megspékelve, így mindkét fronton javulnia kell a Pápának, hogy meccsben legyen a 40 percig hajtó fővárosiakkal. A TF-nek nem fér bele egy harmadik vereség is zsinórban, mivel az előtte lévő MTK-ra könnyebb összecsapás vár Baján, így mindenképp győznie kell idegenben, hogy tartsa a lépést riválisával.

Bajai Bácska FKE (11., 3-11) – MTK Törökbálint (4., 10-5) (szombat, 17:00)

Nem mehet biztosra Baján a Törökbálint, bár a bácskai együttes nem tündököl régi fényében, odahaza bárkit meglephetnek Délityék, és most kell elindítaniuk az utolsó rohamukat, ha még szeretnék elkerülni az alsóházat. Jobb formában és erősebb kerettel érkezik azonban az MTK a halászlé (egyik) fővárosába, ha a kiegyensúlyozottságát át tudja menteni a legutóbbi, Bonyhád elleni meccsről, akkor nem lehet gond egy újabb sikeres szereplés.

Alba Fehérvár (12., 1-14) – OSE Lions (2., 12-3) (vasárnap, 17:00)

Fix 2-es, nagy esélylatolgatásba nem is érdemes belemenni, még ha voltak is gondok az OSE-nél az utóbbi hetekben, ezt a meccset kötelező hoznia Vavra András legénységének. Egy-egy negyedre jó lehet a fiatal fehérvári alakulat, de benne van egy nagyobb arányú vendég győzelem a pakliban.

PVSK-Kronosz Kiadó (6., 7-8) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (3., 12-3) (vasárnap, 17:00)

Előzetesen a nyugati zárómeccs lehet a legizgalmasabb a csoport összes találkozója közül, a PVSK odahaza fogott már nagy halat is, míg a Győrnek minden mögötte álló csapatot le kellene győznie, hogy tartsa pozícióját a legjobb négyben. Teljes kerettel meg is szorongathatja a roppant masszív vendégeket a pécsi együttes, ha viszont ismét elsül Kovács Somáék keze kintről, akkor a Győr újabb értékes győzelemmel gazdagodhat.

 

Fotó, Slide: debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus