NBI/B - Beharangozó 18. forduló

Egyre kevesebb nyitott kérdés van a felsőházi rájátszásért folyó versenyfutásban, a hétvége pedig tovább tisztíthatja a képet mindkét csoportban. Az alsóházi helyek elkerüléséért már annál nagyobb csata várható, hiszen minimum a középházat el kell érni az alapszakaszban, hogy megmaradjon az esély a jövőre kettészakadó NBI/B erősebb csoportjára.

Keleti csoport

Budapesti Honvéd SE (6., 9-9) – Vásárhelyi Kosársuli (3., 12-5) (szombat, 16:00)

A Honvédnak már csak matematikai esélye maradt a legjobb négy elérésére, a hátralévő négy meccsének behúzása mellett a csillagok szerencsés állása, valamint valamelyik felsőházi csapat mélyrepülése kellene a bravúrhoz. Hazai pályán azért nem fogja könnyen adni magát, eddig sem tette senki ellen, három vereség után biztos, hogy bizonyítani szeretne Puskás Artúr legénysége, ami egy előttük álló csapat ellen tökéletes alkalom is lehet. A Tiszaújváros várható debreceni veresége miatt a Vásárhelynek már csak arra kell figyelnie, hogy 33 pontnál többel ne kapjon ki a Dózsa György úton, ha ez a kettő teljesül, akkor ott van a legjobb nyolc között a csongrádi együttes.

Óbudai Kaszások (10., 5-12) – MEAFC (1., 14-4) (szombat, 18:00)

Odahaza nem egy alsóházi csapat benyomását kelti eddig a Kaszások gárdája, sokkal jobb játékkal rukkolnak elő saját közönségük előtt az utóbbi hetekben, így a már biztos rájátszás résztvevő MEAFC sem mehet biztosra Óbudán, hiába utazik oda esélyesként. Price játéka mellett a mezőnysor produkciója szabja továbbra is a fazont a miskolciaknál, ha ellenük hatékonyan tud fellépni a házigazda, akkor lehet egy jó meccs belőle, ellenkező esetben sima vendég siker születhet.

Salgótarjáni KSE (11., 5-12) – Nyíregyháza Blue Sharks (4., 11-6) (szombat, 19:00)

Öt vereség után kellene valamit villantania a Salgótarjánnak a remek formában lévő Nyíregyháza ellen, amire a hazai pálya jó esélyt, de garanciát nem szolgáltat. A rossz sorozat ellenére és a szoros tabella miatt még mindig van sanszuk elkerülni az alsóházat Blaskovitséknak, de ehhez legalább az otthoni meccseiket hozniuk kellene, még a papíron erősebb Kék Cápákkal szemben is. A nyírségieknek viszont a kötelező kategória a tarjáni kiruccanás, mert a Tiszaújváros ott toporog mögöttük az ötödik pozícióban, és a borsodiak debreceni vendégeskedése miatt lépéselőnybe kerülhetnének egy győzelemmel.

Calle Pubfood Békés (9., 6-11) – EKE Eger KOK (8., 7-10) (vasárnap, 17:00)

Kettő pontnál többel kellene legyőznie az Eger együttesét a Békésnek, hogy az alapszakasz végén a hevesiek elé kerüljenek holtverseny esetén. Nagy küzdelem várható a középház határán mozgó gárdák találkozóján, a hazai pálya segíthet Kertészéknek, de egy szívós Egerrel néznek farkasszemet, a döntés csak a végjátékban várható.

MAFC (12., 4-13) – Nagykőrösi Sólymok KE (7., 8-9) (vasárnap, 18:00)

Egy győzelemmel még izgalmasabbá teheti az alsóházi tolongást a MAFC csapata, a Sólymok pedig nem verhetetlenek idegenben, hiába értek már el bravúrokat a szezon korábbi részében. Ha szerkezeti előnyét tudja kamatoztatni a fővárosi együttes, akkor megfoghatja a Nagykőröst, mivel a vendégek rohanós stílusa fekszik a házigazdáknak, így ha ebből nem tudnak előnyt kovácsolni, maradnak a távoli próbálkozások, amire rizikós egy meccset alapozni.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő (2., 13-4) - Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (5., 9-8) (hétfő, 17:30)

Minden tisztelet a szezon hajrájában egy alapos felforduláson átesett, ám utána magát szépen összekapó Tiszaújvárosé, de Debrecenben még így sem lehet sok keresnivalójuk. A csapategységben bízhatnak, illetve Hill extrájában, de a nagyobb variációs lehetőségekkel és jobb játékosállománnyal rendelkező DEAC előbb-utóbb érvényesíteni fogja a papírformát saját közönsége előtt.

 

Nyugati csoport

Bajai Bácska FKE (10., 4-13) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (3., 13-4) (péntek, 17:00)

A hazai pálya esélyt tartogathat a Baja számára, de az idei Győr nem fogja kiengedni a kezéből a felsőházi rájátszást, ahhoz túlságosan kiegyensúlyozottak és egységesek ebben a szezonban, ráadásul sokkal jobb szerkezetben tudnak pályára lépni vendéglátójuknál. Kisebb győri betli kellene, hogy a bácskainak lehessen keresnivalójuk a derbin.

SMAFC-NYME (11., 3-14) – MTK Törökbálint (4., 12-5) (péntek, 17:30)

A képlet hasonló, mint a Baja-Győr összecsapásnál, botladozó házigazdák, menetelő vendégek, főleg a fiatalos lendületben és lelkesedésben reménykedhetnek Meszlényi Róbert fiai, minden más szakmai szempont az MTK mellett szól. Ráadásul egy jó formában lévő TF és Pápa üldözi őket az ötödik, hatodik helyen, így az alsóházi csapatok elleni derbit kötelező jelleggel kell hoznia Szarvas Gábor csapatának a felsőházi rájátszás eléréséhez.

Motax-Pápai KC (6., 9-8) – OSE Lions (2., 14-3) (péntek, 18:00)

Most kiderülhet mennyire sikerült jól a ráncfelvarrás Oroszlányban, egy odahaza mindenkire veszélyes Pápához látogatnak ugyanis Wehner Zoltánék, amelynek még van esélye a legjobb négy megcsípésére. Ehhez bravúr is fog kelleni Kálmánéknak, például az OSE két vállra fektetése, amelynek ugyan hosszabb kispadja van, de kérdéses, hogy mennyire tudott összeszokni a kisebb átalakításon átesett keret, mivel a Baja elleni, múlt heti gálameccs nem tekinthető mérvadónak.

Bonyhádi KSE (8., 7-10) – BUDAFOK (9., 6-11) (péntek, 19:00)

Akárcsak Keleten, itt is a középház határán mozgó két gárda feszül egymásnak, a Bonyhádnak elég kettő ponttal győznie, hogy a végelszámolásnál a budafokiak elé kerüljön holtversenynél. Az ASE-től érkező játékosokkal megerősödött keret erre képes is lehet, pláne, hogy a reménykeltő szezonkezdet után egyre kiszámíthatatlanabb a vendégek teljesítménye, képesek idegenben is jó játékra, ami ha most elmarad, akkor egy sima tolnai sikernek tapsolhatnak a kilátogató szurkolók. 

Alba Fehérvár (12., 1-17) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 15-2) (vasárnap, 15:00)

Nem sok latolgatnivalót tartogat az összecsapás, a fogadóirodák nem adnak nagy odds-ot a Veszprém sikerére, így borítékolhatóan meglesz a 16. sikerük is egyhuzamban, amivel egyben be is biztosítják a felsőházi rájátszást.

PVSK-Kronosz Kiadó (7., 9-9) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (5., 10-7) (vasárnap, 18:00)

Az egyik legnagyobb derbi lehet a csoportban, a pécsi faitalok odahaza bárkit képesek megszorongatni, míg a TF a felsőházi rájátszásért van versenyben, így nagyon kellene neki az idegenbeli bravúr. Nagy tempó várható, a dobóforma kulcskérdés lesz, tippelni nagyon nehéz, a kiegyensúlyozottabb gárda zsebelheti be a két pontot.

 

Fotó: facebook.com - Utasi Gabriella

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus