NBI/B - Beharangozó 2. forduló

Rangadókkal folytatódik a másodosztály versengése: Keleten Debrecenben és Békésen várható nagy derbi a Honvéd és a Vásárhely vendégszereplésével, míg Nyugaton Bonyhád-TF, illetve Vasas-Veszprém találkozókat rendeznek.

Keleti csoport

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (0-1) – MAFC II. (0-1) (péntek, 18:00)

Nagyobb a bizonyítási vágy a borsodiakban, a szezon előtt is fogadkoztak már, de a Dózsa György úti rajt nem sikerült túl jól, így most hazai pályán szeretnének javítani Brunyánszki Istvánék. Ismét egy fővárosi együttessel kell farkasszemet nézniük, ezúttal azonban könnyebb dolguk lehet, mint a nyitófordulóban, de ne becsüljük le azért a MAFC-os fiatalokat, tehetségből nincs hiány ott sem, és a debreceni pofon után ők is meg szeretnék mutatni, hogy nem érdemtelenül vannak ebben a mezőnyben.

Konecranes-Salgótarjáni KSE (1-0) – Budafok (0-1) (péntek, 19:00)

Tavaly megszenvedett a Budafok ellen odahaza a Salgótarján, ám ezúttal könnyebb meccsre számítok a nógrádiaktól, ráadásul egy vásárhelyi győzelemmel a tarsolyukban várják a hazai debütálást. Eltérő célok találkozása lesz ez a derbi, Madáréknak kötelező hozniuk az első hazait, míg Drevenkáéknak nincs veszítenivalójuk a találkozón.

Óbudai Kaszások (0-1) – KTE-Duna Aszfalt (1-0) (péntek, 20:00)

Hazai közönség előtt kell feledtetnie a miskolci vereséget a Kaszások gárdájának, erre minden esélyük meg is van Kertész István tanítványainak, akik időközben magukhoz csábítottak egy újabb rutinos dobógépet, Jaroszlav Gorszkijt. A korábbi salgótarjáni kedvenc be is mutatkozhat már a Kecskemét ellen, akik fiatalos lendületükkel előreláthatólag ismét a triplákkal fognak operálni (az Eger elleni győzelem alkalmával 30-szor kísérleteztek hárompontossal), ami ha működik, akkor lehet győzelmi esélyük Óbudán.

DEAC (1-0) – Budapesti Honvéd SE (2-0) (szombat, 16:00)

A Keleti csoport egyik rangadója lehet a hétvégén, Puskás Artúrék a debreceniek több mint egy szezon óta tartó hazai veretlenségét szeretnék megtörni, míg Nagy Ágostonéknak ez lesz az első igazi erőpróbájuk a bajnokságban. Két nagyon összeszokott és hasonló stílusú gárda csap össze, a nagyobb rutin miatt viszont a házigazdákat tartom esélyesebbnek, de a két győzelme reményt adhat a Honvédnak egy jó szereplésre.

EKF-Eger-KOK SE (0-2) – MEAFC (1-0) (szombat, 16:00)

Két idegenbeli fiaskót követően az Eger odahaza próbálja megszerezni első sikerét, míg a miskolciak a remek rajt után, önbizalommal telve utazhatnak a hevesiekhez. Az előjelek a házigazdáknak kedveznek, mivel a felkészülés során már találkozott a két gárda egymással, akkor a Dobó-Kupán az egriek 18 pontos, magabiztos győzelmet arattak Drahosék felett, viszont ez motiválhatja a borsodiakat, hogy tétmeccsen vágjanak vissza vendéglátójuknak.

Békési SzSK (1-0) – Vásárhelyi Kosársuli (0-1) (vasárnap, 16:00)

Nagy csata várható Békésen, két hasonló szerkezetű csapat találkozóján. Centerposzton egyértelműen a házigazdák felé billen a mérleg Koma Dani jóvoltából, de mezőnyposztokon a Vásárhelyt tartom egységesebbnek. Békésről nem egyszerű elhozni a két pontot, köszönhetően a fanatikus szurkolóknak, parázs mérkőzés van kilátásban, ahol a végjátékban dőlhet el a győztes sorsa.

 

Nyugati csoport

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr (0-1) – Alba Fehérvár-DKKA (0-1) (csütörtök, 18:00)

Kötelező győzelem előtt a győri fiúk, ha kozmetikázni szeretnék a soproni fiaskót, ehhez a Fehérvár gárdája ideális ellenfél lehet. Filipovics Márkó és társai tisztességesen helyt álltak az első fordulóban az MTK ellen, ami erőt adhat nekik az idegenbeli bemutatkozásra, ráadásul a SMAFC is fiatalokkal felállva fektette két vállra legutóbb a Győrt. Nem fix 1-es, de a hazai pálya és a rutinosabb játékoskeret feléjük billenti a mérleg nyelvét.

MTK Törökbálint (1-0) – SMAFC-NYME (1-0) (péntek, 17:00)

Érdekes derbi elé nézünk Törökbálinton, az előzetesen leírt kisebbik soproni alakulat ugyanis alaposan rácáfolt minden elvárásunkra a nyitókörben, így bár esélytelenebbként utaznak a Meszlényi-legények az MTK-hoz, megráncigálhatják az oroszlán bajszát könnyedén. Ehhez persze a vendéglátóknak is lesz egy-két szavuk, elsősorban jobb szerkezetük, rutinosabb játékosaik és a talán nagyobb csapategységük, mivel már évek óta pattogatat együtt a gárda nagy része. Hiába a jó soproni rajt, benne van a pakliban egy nagyobb arányú hazai győzelem.

Metal-Work Bonyhádi KSE (0-1) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (1-0) (péntek, 18:00)

Nincs könnyű dolga a Bonyhádnak, a veszprémi KO után most a lendületben lévő TF-fel néznek farkasszemet, és bizony nem őket tartom esélyesebbnek. Hazai pályán persze bárkit képes legyőzni a címvédő, és egy mérkőzésből nehéz hosszú távú következtetéseket levonni, de egyelőre láthatóan gyengébb kerettel kénytelen csatába szállni a tolnai alakulat, ami nem javítja a győzelmi esélyeiket. A TF ellenben egy Vasas elleni diadallal érkezik Bonyhádra, és egyértelműen egy újabb nagy skalpra vadászik a Mehmedovics-legénység.

PVSK-Kronosz Kiadó (0-1) – OSE Lions (1-0) (vasárnap, 13:30)

Tele van tehetségekkel a pécsiek kispadja, kérdés, mikor mutatkozik ez meg a pályán is. A Baja ellen nem volt esélyük bizonyítani, most odahaza egy újabb bombaerős ellenféllel kell megküzdeniük. Az Oroszlány egyértelműen bajnokesélyes, de meg kell majd szenvednie az idegenbeli győzelemért. Egy ideig meccsben lehet a PVSK, de a végén a nagyobb rutin dönteni fog.

Vasas Akadémia (0-1) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1-0) (vasárnap, 16:00)

Nyugat legnagyobb rangadója, a jobb kezdésben reménykedő Vasas és a címvédőt padlóra küldő Veszprém gárdája között. Izgalmas derbi várható Pasaréten, tapasztalt, sokat látott játékosok mindkét oldalon, a nagy kérdés, hogy mire megy a vendégek agresszív védekezése ellen a Surmann-Faragó duó vezérelte Vasasos támadógépezet?!  A Körtélyesi-Kámán-Puszta trió semlegesítése kulcskérdés lesz hazai oldalon, hogy ne dobjanak ismét hárman 60 pontot, de mellettük még a Simon-Vertetics hátvédpárosra is figyelniük kell, akik az első fordulóban még nem mutattak sokat magukból. A nyitókörben látottak alapján inkább vendég siker lóg a levegőben, a Vasasnak nagyon koncentrált játékra lesz szüksége mostani ellenfelével szemben, hogy legyen esélye a győzelemre.

Fotó: kronika.tiszatv.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus