NBI/B - Beharangozó 2. forduló

Borsodi derbi Tiszaújvárosban, szomszédvárak csatája Debrecenben, zárt kapus rangadó Veszprémben a B csoport eheti terítékén. A Pápa és a PVSK is megkezdi szereplését, a Gabányiban pedig nosztalgiázhatunk egyet a MAFC és a Honvéd ütközetén.

Keleti csoport

EKE Eger KOK (0-1) – Vásárhelyi Kosársuli (1-0) (péntek, 17:30)

A miskolciak ellen szinte végig meccsben tudott maradni Váczi Péter roppant fiatal együttese, az a produkció pedig erőt adhat a még jobb hazai folytatáshoz. Otthon még egy demoralizáló győzelemmel kezdő Vásárhely ellen is lehet keresnivalója az Eger gárdájának ezek után, Utasi Gábor fiaira biztos, hogy izzasztó percek várnak a borok városában. Ezzel együtt is a mélyebb kerettel és rutinosabb játékosokkal felálló csongrádiak számítanak a mérkőzés esélyeseinek.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Pheonix KK (0-1) – MEAFC (1-0) (péntek, 18:00)

Nagy zakó után kell gyorsan javítania a Tiszaújvárosnak, amelyre újabb rangadó vár, ezúttal a borsodi rivális, MEAFC ellen. Okosak továbbra sem tudunk lenni, de a múlt heti produkció egészen biztosan kevés lesz a Drahos-Szögi páros vezette miskolciakkal szemben, a kulcsjátékosoknak nagyot kell javulniuk hazai oldalon, hogy egyáltalán legyen esélyük. A MEAFC ezúttal már nem ”csak az otthon tudunk nyerni” újonc szerepét tölti be, amit most bizonyíthat is a megyei rivális otthonában.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő (1-0) – Nyíregyháza Blue Sharks (1-0) (szombat, 17:00)

Szomszédvárak rangadója, egy még nem teljesen összeálló bajnokesélyes DEAC és egy szemtelenül fiatal, de amerikai légióssal megspékelt Nyíregyháza között. A hazai környezet mindenképp a debreceniek malmára hajtja a vizet, de a nyírségiek már az előző körben is meglepetést okoztak a jóval rutinosabb Békés legyőzésével, ráadásul Ferenczi Tamás legénysége eléggé megszenvedett a sikerért az NB2-ből feljutó Nagykőrös vendégeként. Baljós lehet, hogy nem működik még minden zökkenőmentesen a hajdúságiaknál, ezt pedig akár meg is lovagolhatja a vendég alakulat.

Salgótarjáni KSE (0-1) – Óbudai Kaszások (1-0) (szombat, 18:00)

Egy meccs után csak amerikai légiósa, William Moore teljesítményétől kell tartaniuk az ellenfeleknek, de gyaníthatóan ennél acélosabb játékerőt is fog képviselni a Salgótarján együttese. Hazai pályán sosem szabad őket leírni, még ha ezúttal nem feltétlenül ők számítanak a mérkőzés esélyeseinek. Nagy Bálint, úgy tűnik, a nyári veszteségek után ismét szépen összerakta az óbudaiakat, a MAFC-ot magabiztosan verték, és most egy ősi rivális vendégeként bizonyíthatják, hogy igenis számolni kell velük az idei kiírásban.

Calle Pubfood Békés (0-1) – Nagykőrösi Sólymok KE (0-1) (vasárnap, 16:00)

A két gárda közül a Nagykőrösnek fájhat jobban az első fordulóban elszenvedett veresége, miután nagyon kevés hiányzott az újoncnak az ”óriás” DEAC legyőzéséhez. A Békés odahaza szeretne kozmetikázni mérlegén, amire minden esélye meg is van, de Lakosa Zsolt legénységét sem szabad leírni, acélosabb csapat benyomását keltik ugyanis a csoport (egyik) fekete lovai, mint ahogy azt előzetesen vártuk.

MAFC (0-1) – Budapesti Honvéd SE (1-0) (szerda, 18:30)

A régi örökrangadók árnyékában ezúttal a B csoportban találkozik a két ősi rivális, de a nagy meccsek hangulatára kevés esély kínálkozik, pláne, hogy az U23-as gárdával néz farkasszemet a rekordbajnok Honvéd együttese. A fiatal hév és lendület egy jó meccsbe hajszolhatja bele a rutintalan házigazdákat, de a nagyobb merítési lehetőséggel és tapasztaltabb játékos kerettel rendelkező vendég oldalnak így is magabiztosan kell hozni a tavalyi kieső elleni derbit.

 

Nyugati csoport

Bajai Bácska FKE (0-1) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (1-0) (péntek, 17:00)

Nem várt sima vereségbe futott bele Budafokon a Baja gárdája, ezzel szemben a TF ellentmondást nem tűrően hozta szezonnyitóját a Fehérvár ellen. Ilyen előjelek mellett csak a hazai közönségében bízhat a bácskai alakulat, ha a vendégek érvényesíteni tudják kellemetlen stílusukat, akkor viszont még abban sem. Ennek ellenére szoros derbit várok, a palánk alatt annyira azért nem acélos a fővárosi alakulat, ott lehet keresnivalója a Mándity fémjelezte házigazdáknak.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (0-1) – OSE Lions (1-0) (péntek, 17:00)

Alig ocsúdott fel törökbálinti pofonjából a Veszprém együttese, máris újabb rangadó vár Mérész Csaba tanítványaira. Kámán játéka továbbra is kérdéses, de az OSE-nél sem bevethető mindenki, a nyáron igazolt Horváth Mártont műteni kell, így első számú centerére még hónapokig nem számíthat Vavra András vezetőedző. Az első fordulóban mutatott játékuk alapján így is a vendégek a találkozó esélyesei, a bakonyiaknak több helyen kell foltozniuk léket kapott hajójukat, és ha sikerül is ezt orvosolniuk péntekig, akkor is nagyot kell küzdeniük a hazai pálya megőrzéséért, melyen ráadásul nem számíthatnak szurkolóik buzdítására.

Metal-Work Bonyhádi KSE (0-1) – Pápai Kosárlabda Club (péntek, 19:00)

Bemutatkozik a Pápa csapata is a másodosztályban, Kálmán Lászlóék a Sopronban hosszabbításos vereséggel nyitó Bonyhádhoz látogatnak. Az erőviszonyokat nehéz még egy forduló után felmérni, és kérdéses, hogy a Veszprém megyeiek játéka mennyire állt össze az elhalasztott első meccs tükrében. Otthon mindenesetre a Bonyhádnak áll a zászló, de a Keresztes-Kálmán duó könnyen borsot törhet a tolnaiak orra alá.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (0-1) – MTK Törökbálint (1-0) (péntek, 19:00)

Nincs könnyű sorsolása a Győrnek, egy oroszlányi vendégszereplés után most a villámrajttal nyitó Törökbálintot fogadhatják Kovács Somáék. Az OSE ellen csak keresett dobóformát odahaza megtalálhatják Csaplár-Nagy Ervin fiai, amivel még a rendkívül jól szervezett MTK-nak is meggyűlhet a baja.

Alba Fehérvár (0-1) – BUDAFOK (1-0) (vasárnap, 15:00)

A Budafok akár 2-0-s mérleggel is állhat két fordulót követően, Fehérváron győzni már az előző szezonban sem számított óriási bravúrnak, noha nem szabad lebecsülnünk a házigazdák fiatal csapatát. Odahaza elsülhet a kezük FIlipovityéknak, aki most is kulcsfigurája lesz a találkozónak, ha neki megy, akkor valószínűleg lesz esélyük a vendéglátóknak, ellenkező esetben Drevenkáék be fogják húzni a vidéki túrát.

PVSK-Kronosz Kiadó – SMAFC-NYME (1-0) (csütörtök, 18:00)

A pécsi U23-asok tavaly főleg odahaza villogtak, nyugati élcsapatokat kaptak el vagy szorongattak meg és idén is minimum ilyen teljesítmény várható tőlük. Ráadásul az A-csoportos bajnokság sem kezdődött még el, így biztosan mindenki hadra fogható lesz a PVSK színeiből, ami komoly fejtörést fog okozni a szép sikerrel nyitó SMAFC-nak.

 

Fotó, Slide: facebook.com/ekfkosar

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus