NBI/B - Beharangozó 4. forduló

Folytatódnak a másodosztály küzdelmei, Keleten a Tiszaújváros és a Vásárhely összecsapása ígérkezik nagy meccsnek, de izgalmas lehet az eddigi meglepetéscsapat MEAFC békési vendégszereplése is, míg a fővárosban a Kaszások és a Honvéd vívnak presztízs csatát. Nyugaton is több nagy rangadó várható, az MTK a TF-et fogadja, a Bonyhád az Oroszlányt látja vendégül, míg a Baja a Vasashoz látogat.

Keleti csoport

EKF-Eger-KOK SE (1-2) – MAFC II. (0-3) (péntek, 18:00)

Hazai pályán hoznia kell a sereghajtó elleni derbit az Egernek, mely egyetlen eddigi győzelmét is odahaza aratta, akkor a fővárosiaknál nagyobb játékerőt képviselő MEAFC volt az áldozat. A fiatal MAFC-osok most is jók lehetnek egy-egy negyedre, de egyelőre nem látom azt az átütő erőt a gárdában, ami megtörné a rossz szériát.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (1-2) – Vásárhelyi Kosársuli (1-2) (péntek, 18:00)

Parázs összecsapás várható Tiszaújvárosban, saját pályán mindig is veszélyes volt még az élcsapatokra is a borsodi együttes, ráadásul van mit javítaniuk Magyar Laciéknak, miután legutóbb Budafokon nem várt vereséget szenvedtek. Játékerőt, rutint és szerkezet tekintve is a Vásárhelyt tartom a favoritnak, amelynél megtévesztő lehet a negatív mérleg, ugyanis piszok nehéz sorsolásuk van a csongrádiaknak (Salgótarján, Békés, DEAC) és Tiszaújvárosban készülnek ennek kozmetikázására.  

Konecranes-Salgótarjáni KSE (2-1) – KTE-Duna Aszfalt (1-2) (péntek, 19:00)

Kötelező feladat előtt áll a legutóbb Miskolcon bukó Salgótarján, ha a nógrádiak komolyan gondolják a bajnoki címet, akkor nem fér bele olyan kisiklás, mint az újonc vendégeként. Odahaza nem jelenthet gondot a fiatal kecskeméti gárda legyőzése, melynek egyetlen reménye az előszeretettel alkalmazott távoli dobásokban lehet.

Békési SzSK (3-0) – MEAFC (2-1) (szombat, 15:00)

Érdekes összecsapás elé néz a listavezető, a hibátlan mérleg ellenére Koma Daniék eléggé megizzadtak a Kecskemét vendégeként (egy pont döntött csak a javukra) az előző fordulóban, és most egy igazi sötét ló látogat hozzájuk, az eddig a várakozásokat felülmúló miskolciak személyében. A rutinos játékosaiknak köszönhetően az NBI ritmusát gyorsan felvevő borsodiak neve mellett máris találhatunk igazi nagyágyúk skalpjait (Salgótarján, Kaszások), és bár egyetlen idegenbeli meccsükön kikaptak Egerben, eddigi szereplésük bizalomra adhat okot, hogy Békésre se esélytelenül utazzanak. Koma Dani kikapcsolása kulcskérdés lesz vendég oldalon, illetve hogy tud-e nagyobb tempót diktálni a házigazda, mivel a MEAFC kulcsjátékosai igen sok időt töltenek átlagban a parkettán.   

Óbudai Kaszások (2-1) – Budapesti Honvéd SE (2-1) (szombat, 18:00)

Ahogy Puskás Artúr kollégám is fogalmazott, jön a budapesti B-s Klasszikó. A két gárda csatája helyezéstől függetlenül minden évben külön presztízzsel bír, a mostani azért is lehet érdekes, mert két teljesen eltérő csapatépítési stratégiát követő együttes néz farkasszemet szombat este. A Kaszások egyértelműen a rutin képviselői, tele A-csoportot is megjárt veteránokkal (Krasznai, Kováts, Gorszkij, Sebők), míg a Honvéd kezdőjében és cserepadján is 20 év körüli fiatal tehetségeket találunk főként. Gorszkij leigazolásával egy rendkívül stabil pontot találtak az óbudaiak, ő és Kováts most is uralhatják a palánk alatti területeket, vendég oldalon a Stefán-Teremy kettősre hárul majd az a nem könnyű feladat, hogy felvegye a harcot velük. A hazaiaknál az is kérdéses, hogy a sérüléssel bajlódók mennyire állnak Kertész István rendelkezésére, a legutóbbi meccset ugyanis Sebők és Krasznai is kihagyták. Amennyiben tudja játszani magasabb fordulatszámú játékát a Honvéd, akkor lehet keresnivalója Óbudán, ellenkező esetben a vendéglátók rutinból be tudják húzni a mérkőzést.
 

Nyugati csoport

Concordia Motax KC Pápa (0-2) – Alba Fehérvár-DKKA (1-2) (csütörtök, 17:30)

Nincs több pardon a Pápának, bár a fehérváriak legutóbb megszerezték első győzelmüket a másik U23-as csapat, a Pécs ellen, hazai pályán még mindig Szanatiék az esélyesek. Ha a kulcsemberek végre egyszerre tudnak jó teljesítménnyel előrukkolni, akkor nem jelenthet gondot a fiatal vendégek legyőzése, ellenkező esetben a SMAFC meccshez hasonló forgatókönyv is megvalósulhat.

MTK Törökbálint (2-1) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (2-1) (péntek, 17:00)

Ahogy minden fordulóra, így erre is több nyugati rangadó jut. Az MTK legutóbb vállalható vereséget szenvedett Veszprémben, az apró kisiklás nem okozhatott nagy törést a csapatépítésben Szarvas Gáborék számára, így a kéthetes szünet után, akár egy még egységesebb Törökbálintot láthatunk a pályán. A TF-et azonban továbbra sem szereti senki szívesen megvendégelni, Szobi személyében ”új” húzóembere lett a gárdának, de a visszatérő Sztrányay is remek formát mutat, nem beszélve a csapatként évek óta kiválóan működő keret többi tagjáról, amely most is győzelmi esélyekkel lép pályára, de hazai pályán az egyik legerősebbnek tartom az MTK-t, ami döntő lehet a találkozón.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (1-2) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (3-0) (péntek, 18:00)

Nem elég meggyőző a győriek eddigi szereplése, nyögvenyelősen hoztak eddig egy sikert az Alba ellen és az előző körben is kikaptak hazai környezetben a TF-től. A Veszprém viszont nagyon egyben van idén, kiválóan muzsikálnak elől és hátul is, a Bonyhád-Vasas-MTK trió mindennek mondható, de könnyű falatnak biztosan nem, a bakonyiak mégis sima meccseken hozták ellenük a győzelmeket. A Győrön sokat lendíthetne egy nagy hal elkapása, hazai pályán a bivalyerős veszprémiek ellen bizonyíthatnak is, de a papírforma vendég sikert ígér.

Metal-Work Bonhyádi KSE (1-2) – OSE Lions (2-1) (péntek, 18:00)

A bajnoki cím védője és az arra törő gárda összecsapása. Odahaza eddigi egyetlen fellépését sikerrel abszolválta a Bonyhád, a TF ellen aratott győzelemmel jelezte, hogy a veszprémi zakó csak apró kisiklás volt, még a legutóbbi, bajai vereség ellenére is. Az Oroszlány nem is könnyű helyzetben látogat hozzájuk, miután a Vasas elvette otthoni veretlenségüket, a tolnaiaknál javítani pedig több mint embert próbáló feladat. A nagybetűs csapatmunka szólhat inkább a bonyhádiak mellett, a játékoskereteket tekintve az OSE-t erősebbnek vélem, nehéz tippelni, de a címvédőnek megszavazom a bizalmat odahaza.

Vasas Akadémia (1-2) – Bajai Bácska FKE (2-0) (vasárnap, 16:00)

Csalóka lehet a házigazdák mérlege, mert ők is nehéz sorsolást kaptak (TF, Veszprém, OSE), de meccsről meccsre tudtak fokozatosan javulni, ami egészen egy oroszlányi bravúrig vezetett eddig. A Baja is hiába veretlen, mindkét győzelmét odahaza aratta, Pasaréten lesz az első igazán nagy vizsgájuk, hogy mennyire is tudunk számolni velük az idén. Izgalmas mérkőzés elé nézünk, a párosításokat tekintve a hátvéd posztokon lehet erősebb a Surmann-Faragó páros fémjelezte Vasas, míg a palánk alatt a Mándity-Ágfalvi duó dominanciája várható inkább. Kiélezett összecsapásra van kilátás, egy-egy megmozdulás, jó ritmusváltás, védekezésváltás dönthet, de hazai pályán szerintem, ha nem is túl könnyedén, de behúzza majd a Vasas.

PVSK-Kronosz Kiadó (0-3) – SMAFC-NYME (1-2) (vasárnap, 18:00)

Az OSE-t már megszorongatta hazai pályán a pécsi gárda, most egy kisebb tűzerőt képviselő együttes látogat hozzájuk, de a szintén fiatalokkal felálló soproniakat nem szabad lebecsülniük, bizonyítottak eddig eleget a bajnokságban. Nagy iramú találkozó várható, itt is nüanszok dönthetnek, ám simán benne van egy SMAFC siker ebben az összecsapásban.

Fotó: facebook.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus