NBI/B - Beharangozó 5. forduló

Rövid, de tartalmas forduló lesz a hétvégén, mind a 24 csapat pályára lép a másodosztályban és szombat estig minden mérkőzést le is játszanak a felek. Keleten a DEAC-ra Miskolcon várnak izzasztó percek, míg Nyugaton a TF és a Pápa találkozója ígérkezik a legizgalmasabbnak.  

Keleti csoport

MEAFC (5., 3-1) – DEAC Kamilla Gyógyfürdő (4., 3-1) (péntek, 18:00)

Nagy meccs várható a miskolci körcsarnokban, a DEAC-nak finoman fogalmazva sem megy igazán eddig idegenben (nehézkes győzelem az újonc Nagykőrös otthonában, 18 pontos vereség a Dózsa György úton), míg a borsodiak odahaza már tavaly is az egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő csapat voltak. A MEAFC hátvédsora (Drahos, Szögi, Takács) könnyen az őrületbe kergetheti a Savic fémjelezte hajdúságiakat, és belső posztokon is elég masszívnak tűnik a hazai együttes, hogy ellensúlyozni tudja az egyre jobb formába lendülő Farkas Atillát, ami elég is lehet egy győzelemhez.

Tiszaújvárosi Phoenix KK (3., 3-1) – Salgótarjáni KSE (9., 1-3) (péntek, 18:00)

A nyitóforduló óta kezd rátalálni a megfelelő útra a Tiszaújváros, a Salgótarján ellen pedig a hosszabb kispadja elég is lehet a főként a kezdőire támaszkodó nógrádiak ellen. A vendégek továbbra is nehéz helyzetben vannak, de jó hír lehet számukra, hogy Blaskovits László, úgy tűnik, gyorsan felvette a ritmust új csapatánál, így az ellenfelek figyelmét már nem csak Moore oszthatja meg. Szoros derbi lehet, de papírforma szerint a házigazdáknak hozniuk kell a találkozót, minden poszton több bevethető embere van Brunyánszky István vezetőedzőnek.

EKE Eger KOK (11., 0-4) – MAFC (12., 0-4) (szombat, 16:00)

Az biztos, hogy már csak egy nyeretlen lesz az összecsapást követően, és ha az egriek meg tudják közelíteni eddig mutatott formájukat, akkor a lelkes fővárosiak ellen nekik lehet meg az első győzelmük. Mert hogy a játék képével kevesebb gond volt eddig Váczi Péter együttesénél, hazai pályán két vállalható vereségbe futottak bele, ha azt a teljesítményt tudják most is hozni Tóth Zoliék, akkor a MAFC maximum csak megnehezíteni tudja a dolgukat.

Nyíregyháza Blue Sharks (7., 2-2) – Budapesti Honvéd SE (2., 4-0) (szombat, 16:30)

Az amerikai center, Emani Gant és a rutint képviselő Bus Iván-Nagy Krisztián páros köré felépített fiatal mag remekül helytáll eddig a bajnokságban, könnyű meccse senkinek nem volt eddig ellenük. A veretlenül menetelő Honvéd is nehéz percekre számíthat Siska János fiai ellen, partiban lehetnek könnyedén a nyírségi ifjak, de vigyázniuk kell a meccs lezárásával, a fővárosiak utóbbi három meccsüket egyaránt az utolsó negyedben fordították meg! Idegenben két nehezen kiharcolt győzelem a Honvéd mérlege, és bár ezúttal sem lesz sétagalopp, a vendégeknek mégis egy kicsivel jobb esélyeik vannak a veretlenségük megőrzésére.

Vásárhelyi Kosársuli (1., 4-0) – Calle Pubfood Békés (8., 1-3) (szombat, 18:00)

Tartalékosan is helytállt a Honvéd ellen a Békés, ez pedig tartást adhat a csapatnak és lendületet a másik éllovas, a Vásárhely elleni idegenbeli derbire. Koma Dani visszatérése sokat segíthet a vendégeknek, a szerkezeti gondokkal küzdő csongrádiak ellen jól is elsülhet a rutinos magasember és a legutóbb dupla-duplát elérő Gruda Gergely kettőse a palánkok alatt. Nagyon egységesnek tűnik a Vásárhely, Szabó és Genal őrzése embert próbáló feladat lesz Balog Vilmos tanítványainak, de ha kulcsemberei egyszerre tudnak végre jól játszani, akkor lehet keresnivalójuk a csoportelső otthonában.

Nagykőrösi Sólymok KE (6., 2-2) – Óbudai Kaszások (10., 1-3) (szombat, 19:00)

Csalóka lehet mindkét fél mérlege, sokkal veszélyesebb ellenfél ugyanis Lakosa Zsolt és Nagy Bálint együttese, mint azt a középházi és a mezőny végi pozícióik mutatják. Hazai pályán nagyon nehéz ezt az egységes nagykőrösi gárdát megfogni, a Tóth-Mácsai-Molnár tengely játéka kulcskérdés lesz, ha nekik megy, akkor a csapat is szárnyal. Az óbudai alakulat azonban három egylabdás meccset bukott el zsinórban, ami feltüzelheti őket, hogy az újonc vendégeként bizony lehet bőven keresnivalójuk. Kiélezett csata várható, nem kizárt, hogy most is csak a végjátékban dől a mérkőzés, akárcsak a Kaszások utóbbi három fellépése.

 

Nyugati csoport

MTK Törökbálint (4., 2-2) – Bajai Bácska FKE (11., 1-3) (péntek, 17:00)

Odahaza kevés csapat fogja legyőzni idén az MTK-t, és ha valakinek lesz is rá esélye, az nem feltétlenül az egyelőre hullámzó teljesítményt nyújtó Baja lesz. A Mándity-Nagy-Vukicevic-Délity kvartettől egyszerre kellene egy jó teljesítmény, valamint a hazaiak gyengébb dobóformája, akkor lenne esélye a bácskai együttesnek, minden más forgatókönyv szerint behúzza ezt a meccset a Törökbálint.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (5., 2-2) – Metal-Work Bonyhádi KSE (6., 2-2) (péntek, 17:00)

Idegenben egyelőre nem megy a Bonyhádnak, de az már most biztosan kijelenthető, hogy a kétszeres bajnok idén is ott lehet a mezőny első felében. Veszprémben nyerni egyelőre nem tűnik akkora bravúrnak, mint az elmúlt szezonban volt, de ha a rutinos játékosok megtalálják az összhangot, akkor ismét egy bajnokesélyes csapattá válhatnak. Odahaza szerintem könnyedén fogják hozni a tolnaiak elleni találkozót, amelynek pikantériája, hogy a nyáron Bonyhádról Veszprémbe igazoló Hegedűs-Jilling duó először néz farkasszemet a korábbi bajtársakkal.

BUDAFOK (9., 2-2) – SMAFC-NYME (8., 2-2) (péntek, 18:00)

Jó szezonkezdet után az utóbbi két fordulóban nem jött ki a lépés a Budafoknak, de a SMAFC ellen reális esélye van a javításra Károly Máté legénységének. A soproniak koncepciója az egyik legszimpatikusabb a mezőnyben, a fiatalok élnek is a lehetőséggel, és egyelőre az eredmények sem maradnak el. Izgalmas mérkőzésre van kilátás, ahol semmilyen eredmény nem számítana meglepetésnek, talán csak az egyik fél nagyobb arányú győzelme.

OSE Lions (1., 3-1) – Alba Fehérvár (12., 0-4) (péntek, 19:00)

A fájó pécsi vereség után ”ujjgyakorlat” vár Vavra András alakulatára, a csoport egyetlen nyeretlen csapatát fogadják az oroszlányiak. A B csoport legfanatikusabb szurkolótáborának előreláthatólag kevés körömrágós percet fog okozni a fiatal fehérvári együttes, de bízzunk benne, hogy a vendégek kitesznek magukért és megráncigálják az oroszlán bajszát.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (3., 3-1) – PVSK-Kronosz Kiadó (7., 2-2) (szombat, 15:00)

Legutóbb bebizonyította a pécsi legénység, hogy okkal szavaztunk nekik bizalmat a szezon eleji felvezetőnkben, kérdés, idegenben is képesek-e hasonló bravúrra. Ha igen, akkor a remekül rajtoló Győr felkötheti a nadrágját, hiába a rutinosabb kezdőjük, egy nagyiramú mérkőzés esetén nem biztos, hogy jól jönnek ki a rohanásból.

Tehetséges Fiatalok-Budapest (10., 2-2) – Pápai Kosárlabda Club (2., 3-1) (szombat, 18:30)

A Pápa rácáfolt a várakozásokra, légiósuk szépen illeszkedik a csapatba, a két rutinróka, Kálmán és Keresztes folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítmény nyújt, a társak pedig remekül egészítik ki a három kulcsjátékost. Ezek után már nem is meglepő, hogy jelenleg ők tanyáznak a tabella második helyén, de az is igaz, hogy az első erőpróbájuk még csak most következik a TF vendégeként. A fővárosiak két botlás után szeretnének javítani hazai környezetben, az esély meg is van rá, ráadásul mindkét együttes szűk rotációval dolgozik, így a kérdés csupán annyi, hogy a rutin vagy a kőkemény védekezés (a TF kapta a legkevesebb pontot a csoportban) fog-e többet érni a lefújáskor.


Fotó: debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus