NBI/B - Beharangozó 7. forduló

Keleten két nagy rangadó is terítéken van, a DEAC Tiszaújvárosba látogat, míg a Vásárhely a Honvédot fogadja, a tabella első öt helyezettjéből négy tehát egymással meccsel a hétvégén. Nyugton ”nyugisabb” meccsekre van kilátás, a vendéglátó gárdákra könnyedebb sikerek várhatnak, kivéve talán a Budafok-Bonyhád találkozót. 

Keleti csoport

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (5., 4-2) – DEAC Kamilla Gyógyfürdő (4., 4-2) (péntek, 18:00)

Négy napon belül kétszer is összecsap a két keleti rivális, a bajnoki fellépést követően még a Hepp Kupában is van egy csörtéjük egymással, ráadásul azt az összecsapást is a borsodiaknál rendezik. A gyengébb szezonkezdet után mindkét fél javuló formát tudott mutatni, a Tiszaújváros négyes győzelmi szériát épített, míg a DEAC szezonbeli legjobb játékával nyert az addig veretlen Vásárhely ellen, igaz, Brunyánszky Istvánék szárnyalásának a sereghajtó MAFC véget vetett a legutóbbi fordulóban, míg a debrecenieknek két nem várt vereség csúszott be korábban. Jó eséllyel mindketten ott lesznek a felsőházi rájátszásban, ott pedig a helyezéseknél – látva a rendkívül szoros tabellát – akár az egymás elleni eredmény is döntő lehet, így az A-csoportos múltú spílerek (Madár, Debreceni ill. Molnár, Farkas, Savic) szereplése kulcsfontosságú lesz a mostani derbin.

MEAFC (1., 5-1) – Óbudai Kaszások (8., 2-4) (péntek, 18:00)

A leghosszabb győzelmi szériával (négy mérkőzés) jelenleg a miskolci gárda rendelkezik a csoportban, de a Kaszások már többször is közel jártak a bravúrhoz a keleti katlanokban (Debrecen, Salgótarján), így most sem várhat sima mérkőzés a listavezetőre. Két, gyorsindításokra (is) építő csapat találkozóján a kispad hossza eldöntheti a találkozót, de hiába muzsikált eddig jól a MEAFC hátsó sora (Drahos, Szögi, Takács), a palánk alatt a Nagy-van deer Meer páros komoly gondokat okozhat a házigazdáknak. A hazai pálya egyértelműen Bene Szilárd fiai felé billenti a mérleg nyelvét, de elsőre nem tűnik lefutottnak ez a mérkőzés sem.

Nyíregyháza Blue Sharks (7., 3-3) – Salgótarjáni KSE (9., 2-4) (szombat, 16:30)

A nyíregyházi fiatalok szép lassan felveszik a másodosztály ritmusát, a szezon közben összeálló Salgótarján pedig kezd egyre több életjelet adni magáról, noha ez bajnoki győzelmek formájában eddig csak odahaza mutatkozott meg, legutóbb azonban Miskolcon jutottak tovább a Hepp kupában. A Kék Cápák ”nagyvadat” ejtettek utolsó hazai fellépésükön, a Honvéd hagyta náluk a veretlenségét, így a szurkolók támogatása megadhatja a kellő pluszt a néha még kiegyensúlyozatlan csapatnak a nógrádiak legyőzéséhez is.

Vásárhelyi Kosársuli (2., 5-1) – Budapesti Honvéd SE (3., 4-1) (szombat, 18:00)

A csoport rangadójára Hódmezővásárhelyen kerül sor, amit érdekes módon mindkét fél vereséggel a háta mögött vár, a remek kezdés után Utasi Gábor fiai Debrecenben, míg Puskás Artúr alakulata Nyíregyházán botlott. A DEAC elleni derbit sérülés miatt kihagyó Genal ismét hadra fogható lesz hazai oldalon, légiósuk jó teljesítményére pedig szüksége is lesz a csongrádi együttesnek a jól szervezett Honvéd ellen. A legjobban támadó csapat fogadja a legjobban védekezőt, abszolút kétesélyes meccs, akár egy labdás derbi is lehet belőle.

EKE Eger KOK (10., 1-5) – Calle Pubfood Békés (11., 1-5) (vasárnap, 16:00)

Egy jobb sorsra hivatott és a mérlege miatt alighanem csalódott Békés utazik a hevesiekhez, akik eddig csupán a sereghajtó MAFC-ot tudták legyőzni odahaza. A rutin és a jobb szerkezet a vendégek mellett szólnak, de a tavalyi keleti másodiknál nem sikerült összeállni az idei szezonra, saját pályájukon még nem is tudtak meccset nyerni, eddig csak egy hosszabbításos óbudai siker árválkodik a nevük mellett. A fiatal kerettel dolgozó egrieknek szervezett támadó és védőjátékkal lehet keresnivalójuk a békésiek ellen, de gyengébb szereplés ellenére Koma Daniék a mérkőzés esélyesei.

Nagykőrösi Sólymok KE (6., 3-2) – MAFC (12., 1-5) (vasárnap, 18:30)

Folytathatja jó szereplését a Nagykőrös, hiába ért el bravúrgyőzelmet legutóbb a MAFC a Tiszaújváros ellen, egyelőre úgy tűnik, csak hazai pályán kell számolni Bors Miklós tanítványaival, idegenben 90 pont fölött kaptak minden mérkőzésükön és átlag majd 20 ponttal maradtak alul házigazdáikkal szemben. A keleti élcsapatok is meg fognak izzadni a Sólymok ”csarnokában”, mint ahogy a DEAC már meg is tapasztalhatta ezt, a kulcsemberek mellett (Tóth, Mácsai, Molnár) a csapategységre támaszkodó Lakosa-legényeknek könnyedén kell hozni a fővárosiak elleni fellépésüket.

 

Nyugati csoport:

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (6., 4-2) – Alba Fehérvár (12., 0-6) (péntek, 17:00)

Kámán Tamásra december közepéig nem számíthat Mérész Csaba vezetőedző, viszont érkezett a csapathoz a hármas-négyes poszton bevethető, bosnyák származású Nebojsa Pavlovic, akit a Fehérvár ellen fognak először élesben tesztelni. A győzelem előreláthatólag nem fog veszélyben forogni, így kísérletezhet bátran a hazaiak mestere, egy nappal az A-csoportos gárda kaposvári túrája előtt igencsak kérdéses Filipovics és Keller veszprémi szereplése, nélküle pedig nem lesz esélye a sereghajtónak.

MTK Törökbálint (3., 4-2) – SMAFC-NYME (9., 2-4) (péntek, 17:00)

Odahaza még nem hibázott az MTK együttese, a SMAFC ellen pedig jó eséllyel folytathatják ezt a sorozatot, miután a soproniak még nem nyertek meccset idegenben. Egy-két bravúr kellene azonban Meszlényi Róbert gárdájának, ha az alsóházat szeretnék elkerülni, hiába volt eddig kiegyenlített ugyanis a mezőny, kisebb leszakadások mostantól várhatóak már ahogy haladunk előre a bajnokságban, egy siker pedig nem csak a zsinór három vereséget feledtetné el a srácokkal, hanem lélektanilag is fontos lenne a folytatásra nézve. Ezzel együtt természetesen az évek óta a felsőházban szereplő MTK a találkozó esélyese.

OSE Lions (1., 5-1) – Motax-Pápai KC (5., 4-2) (péntek, 19:00)

Érdekes derbi lehet a rutinos pápai mag húzta vendégek látogatása az oroszlányi barlangba. A Keresztes-Kálmán-Szanati-Majic tengely fémjelezte Pápánal az lehet a kulcskérdés meddig bírják a tempót tartani a nagyobb rotációs lehetőséggel rendelkező OSE ellen, amely szoros meccset még nem játszott odahaza, a ”legizzasztóbb” a jelenleg nyugati második Győr felett aratott 23 pontos siker volt…

Tehetséges Fiatalok-Budapest (4., 4-2) – PVSK-Kronosz Kiadó (8., 2-4) (péntek, 19:00)

Hasonló a képlet, mint a Veszprém-Fehérvár párosításnál, ha a vendégek kulcsjátékosai bevethetőek lesznek egy nappal az A-csoportos meccs előtt, akkor akár egy jó derbi is kerekedhet a találkozóból, ellenkező esetben a TF be fogja darálni a pécsi fiatalokat szívós védekezésével.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (2., 5-1) – Bajai Bácska FKE (11., 1-5) (szombat, 18:00)

Talány egyelőre, hogy a bajaiakat mennyire tizedelték meg a sérülések, a magasembereiken rengeteg múlt idén is, ha viszont a Mándity-Ágfalvi duó bevethető lesz, akkor egy szoros meccsre jók lehetnek a jobb szerkezetű győriek otthonában. Üde színfoltja a bajnokságnak eddig Csaplár-Nagy Ervin együttese, az ötös győzelmi szériát sem a szél fújta össze, de túlontúl sok múlik a kezdő ötösükön, a cseréktől már kevesebb plusz jön általában, ha ezt meg tudja lovagolni a Baja, akkor lehet keresnivalója, ellenkező esetben hatra nő a házigazdák sorozata.

BUDAFOK (7., 3-3) – Metal-Work Bonyhádi KSE (10., 2-4) (vasárnap, 17:00)

Mészáros Csaba mellé nemrég érkezett az MTK csapatából ikertestvére, Bence, így a Budafok amúgy sem gyenge mezőnysora tovább bővült egy újabb mozgékony kisemberrel. Drevenka Dávid a vezér szerepében idén is nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, míg Fehér Csaba extra formában kezdte az idei kiírást, lesz dolga tehát bőven a bonyhádi védelemnek. A palánk alatt viszont Tömösváry a tolnaiak javára billenti a mérleg nyelvét, és ha neki megy, akkor képes lehet magával rántani a társakat is. Kiegyenlített meccsre van kilátás, az egylabdás derbi itt is benne van a pakliban.

 

Fotó: meafc.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus