NBI/B - Beharangozó 9. forduló

Keleten az első öt és az utolsó öt helyezett csapat mérkőzik egymással, Tiszaújvárosba látogat a Honvéd, Miskolcra a Nyíregyháza. Nyugaton a Győr-Pápa összecsapáson, valamint az alsóházi Bonyhád-Baja találkozón lehetnek izgulnivalók.

Keleti csoport

Tiszaújvárosi Phoenix KK (5., 5-3) – Budapesti Honvéd SE (3., 6-3) (péntek, 18:00)

A nehezen bevehető tiszaújvárosi csarnokba látogat az újra jó formába lendülő Honvéd, a borsodiak még nem vesztettek meccset odahaza, igaz, a Nagykőrös ellenit leszámítva nem is arattak fölényes győzelmeket szurkolóik előtt. Presztízs meccsre van kilátás, a rendkívül sűrű mezőnyben egy-egy győzelem, vereség pillanatok alatt átrendezheti a tabellát. Madár Bandi játéka kulcskérdés lesz hazai oldalon, többnyire ha neki megy, akkor a csapatnak is fut a szekér, míg a fővárosiaknál ennél jobban eloszlanak a terhek, a szélesebb rotációval pedig meglephetik riválisukat Puskás Artúrék.

MEAFC (1., 7-1) – Nyíregyháza Blue Sharks (4., 5-3) (péntek, 18:00)

A miskolciak idén is menetrendszerűen hozzák a ”kötelező” hazaiakat, nem akadt még csapat, mely nyerni tudott volna a borsodi katlanban. A Nyíregyháza egyelőre hullámzó teljesítmény nyújt, néhány jobb meccs után becsúszik egy-egy lefagyás, de így is ott toporognak a felsőházi rájátszást érő negyedik helyen. A fiatal Siska-tanítványoknak akár feküdhet is a MEAFC rohanós stílusa, Gant pedig megoldhatja a palánk alatti gondjaikat, a rutin az, ami viszont döntő lehet a házigazdák javára. A Drahos-Szögi páros egyelőre a mezőny egyik, ha nem a leghatékonyabb, de mindenképp a legdörzsöltebb hátvéd párosát alkotja, amely egyelőre aranyat, illetve győzelmeket ér a listavezetőnek.

EKE Eger KOK (8., 3-5) – Óbudai Kaszások (11., 2-7) (szombat, 16:00)

DEAC verés és zsinór két győzelem az egyik, míg három egymás után bekapott fiaskó a másik oldalon. A lélektani előny az egriek oldalán van a Kaszások látogatását megelőzően, de továbbra is fekete lóként kell kezelnünk az óbudaiakat. Amerikai légiósuk beépítésére nem volt még elég idejük, ha megtalálják az atletikus Prophet szerepét, és a korábbi csapatkohézió is visszatér, akkor bizony nem kizárt egy újabb nagy menetelés Nagy Bálint alakulatától. Egerben viszont egyelőre nem ők az esélyesek, a fiatal hevesieket a lelkesedés viszi mostanság előre, ami hazai pályán is kitarthat.

Salgótarjáni KSE (9., 3-5) – Calle Pubfood Békés (10., 2-6) (szombat, 18:00)

Tavaly még ez a két együttes vívott harcot a Keleti csoport első két helyéért, idén azonban csak az alsóház jut (egyelőre) a Salgótarjánnak és a Békésnek. Az égető szükség nem kifejezés a győzelem iránti vágyra egyik fél számára sem, ha legalább a középházat be szeretnék biztosítani, akkor ez a meccs elmozdíthatja a nyertest a jó irányba. A Békés keretét továbbra is többre hivatottnak tartom, viszont a nógrádiaknál a Blaskovits-Moore kettős, illetve jobb napjain Csapai is képesek egyedül eldönteni meccseket. A hazai pályán eddig csak a Vásárhely ellen botlottak Molnár István fiai, a szurkolók buzdítása pedig most is elég lehet a formáját még csak kereső békésiek ellen.

 

Nyugati csoport

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (5., 6-2) – SMAFC-NYME (10., 2-6) (péntek, 17:00)

Továbbra is óriási kalaplengetés a soproniak elképzelése és szisztémája előtt, de Veszprémben nem sok keresnivalójuk lesz, még ha a bakonyiak legnagyobb ásza, Kámán Tamás továbbra is az oldalvonal mellől figyelheti csak a társakat. A fiatalos hév szülhet nehéz perceket persze hazai oldalon, de amint rendezni tudja sorait a klasszisokkal rutinosabb házigazda, úgy fog elúszni a meccs a SMAFC számára.

Metal-Work Bonyhádi KSE (9., 2-6) – Bajai Bácska FKE (11., 1-7) (péntek, 19:00)

A Tömösváry-Mándity center csata adhat némi pluszt a mérkőzésnek, amúgy hasonló a képlet mint a Tarján-Békésnél, két korábbi élcsapat ütközik meg az alsóházban, kisebb tétben. A Baja játéka az utóbbi időben kezdett egyre jobban összeforrni, az Ágfalvi-Mándity duó nélkül is képesek voltak jó meccseket játszani, ami pozitív lehet a jövőt illetően. Bonyhádon sem volt eddig könnyű dolga senkinek, az MTK és a Pápa meg is égette magát, így a kisebb halnak számító bácskaiak is könnyen hasonló sorsra juthatnak.

PVSK-Kronosz Kiadó (8., 3-5) – Alba Fehérvár (12., 0-8) (vasárnap, 14:30)

U23-as rangadó (?) a vasárnapi ebédhez. A kérdőjel nem véletlen, ha a pécsiek komolyan vennék a B-csoportos kiírást és minden fellépésükre a legerősebb összeállításukban utaznának, akkor simán TOP 4-es csapat lehetnének, míg a Fehérvár eddig a legjobb játékosaival sem járt igazán közel az első győzelméhez. Idegenben ráadásul 63 pont fölé még nem jutottak, és a legkisebb arányú vereségük egy 34 pontos soproni zakó volt.

BUDAFOK (6., 4-4) – OSE Lions (1., 8-1) (vasárnap, 17:00)

A kellemes meglepetést okozó szezonkezdetnek köszönhetően tartják a stabil középházat a budafokiak, és hazai pályán továbbra is számolni kell velük, ennek ellenére könnyen oroszlányi örömjáték lehet a találkozóból. Az OSE a pécsi pofon óta két sebességgel feljebb kapcsolt, odahaza esélytelen nyerni ellenük, de idegenben sem lassítanak egyelőre Kiss Kornélék. Támadásban szinte megállíthatatlanok, kintről, bentről, gyorsindításból, felállt védelem elleni játékból egyaránt eredményesek, de ami még ijesztőbb, hogy a védekezésük is kezd szépen összeállni, ami nem sejtet sok jó a Budafok számára.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (2., 7-2) – Motax-Pápai KC (7., 4-4) (vasárnap, 18:00)

Hektikus a Pápa, de az előző évekhez képest mindenképp jobb a csapat idei szereplése, náluk nagy kérdés, hogy mikor tudnak kiegyensúlyozottan jól teljesíteni. A Győrt nem valószínű, hogy megtöri az OSE elleni vereség, ettől még tovább fognak menetelni Náraiak, a keret sokkal jobban összeállt ennél, aminek a Pápa is megfogja inni a levét, a rutin kevés lesz most idegenben.
 

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus