NBI/B - Beharangozó: alsóházi izgalmak

Jövő héten kezdődnek csak a döntő és a bronzcsata küzdelmei, de izgalmak nélkül nem maradunk így sem, az alsóházra lesz érdemes jobban odafigyelni, ugyanis könnyen eldőlhet a kieső sorsa az előttünk álló hétvégén.

Rájátszás az 5-8. helyért:

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – MTK Törökbálint (vasárnap, 18:00)

Eddig két 30 pontos hazai győzelemmel állnak a felek, mind a két együttes simán hozta otthoni fellépését. Ha a sorminta folytatódik, akkor a DEAC-nak nem lesz sok izgulnivalója a vasárnapi mérkőzésen, de ha az MTK erőt tud meríteni a második találkozón aratott fölényes győzelméből, akkor kinéz egy izgalmas derbi a sorsdöntő összecsapáson. Eddig a palánk alatti játék volt a kulcs a párharcban, aki uralni tudta a festéken belüli részt, az nyerte a meccseket, így most is a gyűrű közelében dőlhet el a továbbjutás.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.
 

Rájátszás a 9. helyért:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (szombat, 18:00)

A Győr roppant magabiztosan menetelt eddig végig a rájátszáson, a Honvéd és a Bonyhád együttesén is könnyedén lépett túl, köszönhetően – többek között – az első mérkőzéseken szerzett nagy előnyének. Ezúttal is hazai pályán nyitják a párharcot Márkusék, de az ellen a Tiszaújváros ellen kell megszerezniük a kilencedik helyet, amely eddig az első meccseken aratott idegenbeli sikereivel tudott mindkétszer továbblépni. Pikáns csata várható tehát, bár a győriek játéka kiegyensúlyozottabbnak tűnik a középházban, a Tiszaújvárost sem szabad lebecsülni, a TF és a Baja pályájára sem járt győzni sok csapat idén, nekik mégis sikerült.

 

Rájátszás a 11. helyért:

Tehetséges Fiatalok-Budapest – Metal-Work Bonyhádi KSE (szombat, 19:30)

Két, tavaly még a felsőházban viaskodó együttes küzd meg a 11-ik pozícióért, alighanem mindkét gárda előkelőbb helyezésre számított a szezon kezdetekor. A Győr ellen nem volt elég a pályaválasztói jog a Bonyhádnak a továbblépésre, de ez a TF nem tűnik annyira élesnek, mint Gombásék, így egy szoros idegenbeli derbivel jó esélyük nyílik a párharc megnyerésére. A kulcs most is a belső játék lesz tolnai részről, amire nagy kérdés hogyan tud reagálni a fővárosi alakulat, illetve, hogy a TF agilis védekezése mennyire fekszik Tömösváryéknak.

 

Rájátszás a 13. helyért:

Vásárhelyi Kosársuli – MEAFC (csütörtök, 18:00)

A két fél közül egyértelműen a miskolciaknak lehet nagyobb motivációjuk, hiszen újoncként csaknem a mezőny felét megelőzhetnék a másodosztályban, ha két meccsen legyőznék a Vásárhelyt. Erre a Baja ellen mutatott hazai produkciójuk jó esélyt is kínál, akkor ugyanis két legrutinosabb játékosuk, Drahos és Tóth Gábor nélkül játszottak parádésan a borsodiak. Stabilabb lett azonban év végére a vásárhelyi csapat, idegenben és odahaza is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak, amivel akár kettős győzelemmel is lezárhatják a párharcot.

 

Rájátszás a 17-24. helyért:

MAFC II. – Concordia Motax KC Pápa 82-66 (23-17, 14-19, 26-20, 19-10)

Először nyert egymás után két meccset a szezonban a MAFC alakulata, és rögtön a legjobb formában lévő alsóházi csapatot, a Pápát kapták el odahaza. A siker két fő letéteményese, csakúgy, mint az előző győzelem alakalmával, a 28 pontig és 8 gólpasszig jutó Kovács Ádám, valamint a 22 pontot és 9 lepattanót begyűjtő Pápai voltak. A vendégeknek a negyedik negyed elején ment el végleg a meccs, akkor Keresztes és Kutasi is gyors egymásutánban szálltak ki a játékból (kipontozódtak), magasember híján pedig már nem is meglepő a házigazdák 16 támadólepattanója.

Mircosec-BUDAFOK (22., 8-20) – PVSK-Kronosz Kiadó (18., 9-17) (péntek, 18:00)

Ahogy korábban már említettük, nagy téttel nem bír már senki számára az alsóházi rájátszás, így pusztán presztízs kérdés lesz a legtöbb hátralévő derbi. A Budafok odahaza bárki ellen esélyesként léphet fel, még az egyik legígéretesebb fiatal tehetségeket felsorakoztató PVSK ellen is, habár papíron a vendégek kerete egy fokkal erősebbnek tűnik és az eredményeik is feléjük billentik inkább a mérleg nyelvét.

SMAFC-NYME (20., 8-20) – MAFC II. (24., 5-23) (péntek, 18:00)

Sopronban azonban van még izgulnivaló, a MAFC-nak ugyanis már nem szabad hibáznia a hátralévő fordulókban, ami csak akkor érhet bennmaradást, ha a Fehérvár nem nyer már több meccset, és a jövő heti, egymás elleni mérkőzésükön öt pontnál nagyobb különbséggel nyernek Pápaiék. Ekkor ugyanis egyenlő mérleggel állnának a végén, és az egymás elleni eredményük dönt, amelyben jelenleg a Fehérvár áll jobban az ötpontos hazai sikerével. Ehhez azonban még a SMAFC-nak is lesz egy-két szava, egyáltalán nem könnyű győztesként távozni a Krasznai csarnokból, de a mögöttük lévő két sikert meglovagolva akár sikerülhet is ez a bravúr a fővárosiaknak.  

KTE-Duna Aszfalt (21., 8-20) – Concordia Motax KC Pápa (19., 12-17) (szombat, 17:00)

Izgalmas meccs várható Kecskeméten, a hazaiak otthon sok nagy csapatot megszorongattak már idén, míg a Pápa a fővárosi botlás ellenére az alsóház toronymagas favoritja (lenne, ha nem lennének a büntetőpontjaik). Akár egylabdás meccs is lehet, a kulcskérdés, hogy Keresztesel mit tudnak csinálni a palánk alatt, az ő semlegesítésére ugyanis nincs embere a vendéglátóknak.

EKF-Eger-KOK SE (17., 10-16) – Alba Fehérvár-DKKA (23., 7-20) (szombat, 18:00)

A sorsolás még kedvezhet is a MAFC-nak, mivel a fehérváriaknak három idegenbeli derbin kellene legalább egy győzelmet begyűjteniük a bennmaradáshoz, az első lehetőségük mindjárt Egerben adódhat. Csakhogy a hevesiek a múlt heti kisiklásuktól eltekintve azért magabiztosabbak a rájátszás során, mint az alapszakaszban voltak, főleg odahaza nehéz megingatni Váczi Péter együttesét. Papíron a hazaiak győzelme várható.
 

Fotó: debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus