NBI/B - Beharangozó: egyenlíthet az OSE

A rájátszásban idegenben még nem veszített mérkőzést a Vasas együttese, ráadásul Oroszlányban is egyedül ők tudtak győzedelmeskedni az oda látogató csapatok közül. Ezen előjelek tükrében akár le is zárulhat péntek estére a másodosztály döntője, de az odahaza félelmetes OSE-nek is lesz ehhez még egy-két szava.

Döntő:

Vasas Akadémia - OSE Lions 77-74 (16-19, 8-20, 24-15, 29-20)

Biztonsági okok miatt a megszokottnál kevesebb nézőt engedtek be a találkozóra, de így is telt házas volt a derbi, amelyet cserébe online stream-en lehetett nyomon követni. Az első félidőben egyértelműen az OSE akarata érvényesült, a vendégek különösen a második negyedben fojtogatták házigazdájukat védekezésükkel, melynek segítségével a nagyszünetre 15 pontos előnnyel vonulhattak. A Vasas azonban még időben ébredt, Andrássy vezérletével ledolgozta hátárnyát, ám egy labdányi távolságnál újra feljebb tudott kapcsolni az oroszlányi együttes és ismét tíz fölé tornázta a különbséget. A végjátékban azonban amatőr hibákat vétettek az OSE játékosai, Kiss Kornél beütötte az ötödik faultját, Andrássy triplája közben is szabálytalankodtak, a pasarétiek pedig Faragóval az élen felzárkóztak ismét egálra. A hajrára kicsit össze is omlott a fellelkesedő Vasas rohamok hatására Vavra András alakulata és egy már (majdnem) megnyert meccset hagyott kicsúszni a kezei közül. Vereségükben kulcsszerepet játszott szerb centerük, Vujovics korai kipontozódása is, aki a védelem egyik alappillére volt, és bár Tanács jól pótolta őt, pihenő nélkül nehezebb dolga volt a hazai védők gyűrűjében.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Vasas javára.

OSE Lions – Vasas Akadémia (péntek, 19:00)

És hogy mi változhat a pénteki második mérkőzésen? Minden és szinte semmi. Új taktikai elemmel már nehezen tudnak előrukkolni a felek, a rutinos játékosok töviről-hegyire ismerik egymást, csak úgy, mint a két csapat a másik stílusát. Ennek ellenére ha az oroszlányiak fegyelmezettek tudnak lenni mind a 40 perc során és újra hozzák remek védekezésüket, akkor a fanatikus szurkolóik által hajtva akár kiütéses sikerrel is egyenlíthetnek a párharcban. Csakhogy a másik oldalon a vendégként legveszélyesebb alakulat vár rájuk, Faragóék nem egy idegenbeli bravúrral értek el idáig, és Oroszlányban is egyedül ők tudtak győzedelmeskedni az alapszakasz során, nem mellesleg az egymás elleni mérlegük idén 4-0 a pasarétiek javára…

 

Rájátszás a 3. helyért:

Konecranes-Salgótarjáni KSE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (szombat, 18:00)

Eddig a hazai pálya hozott szerencsét mind a két együttesnek, a Salgótarján könnyedén, a Veszprém izzadtságszagúan húzott be egy-egy strigulát a győzelem rovatba. A fáradtság és a sérülések azonban rányomhatják a bélyegüket a párharc mindent eldöntő, harmadik felvonására, ami leginkább a bakonyiak dolgát nehezíti meg, Körtélyesi és Oltárczy sem állhat a gárda rendelkezésére, és bizony korántsem mozgott a rájátszás során olyan olajozottan Mérész mester alakulata, mint a reguláris szakaszban. Saját pályáján nagyobb esélye van ennek fényében behúznia a bronzérmet Czigler László legénységének, amibe csak egy óriásit küzdő Veszprém piszkíthat bele.  

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Rájátszás az 5. helyért:

Békési SzSK – DEAC Kamilla Gyógyfürdő (vasárnap, 18:00)

A hazai pálya ismét nem jelentett előnyt a párharcban (mondhatni hagyományosan), így a hajdúságiaknak 14 pontos hátrányt kellene ledolgozniuk Békésen, ami korántsem lehetetlen feladat, mivel az alapszakasz során már győzni tudtak itt egyszer kilenc egységgel. Most is nagy csatára van kilátás, simán benne van a pakliban egy vendég fordítás, de ehhez 40 percnyi koncentrációra lesz szükségük, nem fér bele még egy olyan harmadik negyed, mint ami az első mérkőzésen a vesztüket okozta.

 

Rájátszás a 17-24. helyért:

Microsec-BUDAFOK (22., 8-21) – Alba Fehérvár-DKKA (23., 7-21) (péntek, 18:00)

Egy jó hajrával a Fehérvár még megelőzheti mostani vendéglátóját a tabellán, de mivel kulcsjátékosai a felnőtt keretben is kisebb-nagyobb szerepet kaphatnak, így lényegesen kisebb esélyekkel vágnak neki a szezonzáró derbiknek. A kiesés veszélye már nem lebeg ott egyik csapat feje felett sem, a motiváltabb együttes húzhatja be ezt a derbit, amit talán a fiatal vendégek felé billenti a mérleg nyelvét, még tartalékosan is.

EKF-Eger-KOK SE (18., 11-18) – PVSK-Kronosz Kiadó (17., 12-17) (szombat, 17:00)

Maradt még azért izgalom az alsóházban is, ahogy az várható volt az Eger és a PVSK csapatai egy ”mini döntő” keretein belül döntenek az első (17.) hely sorsáról. Az előny a pécsieknél van, miután a hétközi találkozójukon egy ponttal bizonyultak jobbnak Váczi Péter legénységénél, így elég két ponttal diadalmaskodniuk, hogy ők zárjanak az alsóház élén. Nagy csatára van kilátás, odahaza magabiztos az Eger, viszont a rájátszásban a baranyaiak rendelkeznek a legjobb mérleggel (6-1), így akár egylabdás meccs is lehet belőle.

MAFC II. (24., 5-24) – Alba Fehérvár-DKKA (23., 7-21) (szerda, 17:00)

Már csak a becsületéért küzdhet a kieső MAFC II. alakulata, hazai pályán szépen búcsúzhatnak a szezontól, legyőzve legfőbb riválisukat, a Fehérvár együttesét. Jó esély is kínálkozik erre, tudván, hogy a vendégek nem biztos, hogy a legerősebb összeállításukban érkeznek a fővárosba.

 

Fotó, Slide: oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus