NBI/B - Beharangozó: egymás ellen a két nyugati éllovas

Fővárosi presztízs derbi és nyugati rangadó vár ránk az elhalasztott és előrehozott meccsek hétvégéjén.

Keleti csoport

DEAC Kamilla Gyógyfürdő (6., 4-3) – EKE Eger KOK (9., 2-5) (péntek, 18:00)

Hazai pályán vetheti be először legújabb szerzeményét a DEAC, a ZTE-től igazolt Velkey János jó játékkal mutatkozott be a hosszabb szünet alatt lejátszott edzőmérkőzésen, most majd az Eger ellen kiderül, mennyire sikerült jól a beépítése és egyben a keret megerősítése az eddig igencsak az elvárások alatt maradó szereplést követően. Odahaza eddig azért tartják a frontot, ha nem is imponáló magabiztossággal, de mindhárom fellépésüket behúzták, és ez előreláthatólag az idegenben még nyeretlen Eger ellen sem fog gondot okozni.

Óbudai Kaszások (10., 2-6) – Budapesti Honvéd SE (4., 5-3) (szombat, 18:00)

Fővárosi csemege a javából, a két klub hagyományosan nagy presztízs csatákat vív egymással a másodosztályban immár évek óta, és külön pikantériája mostani ütközetüknek, hogy a Honvéd két játékosa, Kováts Róbert és Tóth Bence tavaly még az óbudaiak nagy menetelésében játszottak főszerepet. Nagy taktikai csatára számíthatunk, Puskás Artúr az utóbbi évek egyik legmélyebb Honvéd keretét forgathatja, míg Nagy Bálint idén is egy mindenkire veszélyes csapatot kovácsolt a Kaszásokból, habár a győzelmek eddig elmaradtak. Amerikai légiósukkal, Prophet Joseph-fel megspékelve azonban javíthatnak ezen a mérlegen, odahaza képesek bárkit elkapni. Egy végletekig kiélezett, érzelmektől sem mentes derbi borítékolható szombat estére.

Nagykőrösi Sólymok KE (7., 4-4) – Vásárhelyi Kosársuli (2., 7-1) (szombat, 18:30)

Tóth Viktor sérülés miatt kihagyta a Honvéd elleni rangadót, nélküle csapata pedig sima vereségbe szaladt bele, még ha a végén nagyot küzdve sikerült is kozmetikázniuk az eredményen. Nagy kérdés, hogy odahaza tudja-e már vállalni a játékot a nagykőrösiek alfája és omegája, mert a Vásárhely ellen csak teljes kerettel lehet esélyük. Bírniuk kell a nagy iramot és egy jó dobóforma is elkél majd, hogy meccsben maradjanak, ellenkező esetben a csongrádiak hosszabb kispadja felőrli őket saját közönségük előtt.

 

Nyugati csoport

Motax-Pápai KC (6., 4-3) – MTK Törökbálint (5., 5-2) (péntek, 18:00)

Bíztatónak tűnik a Pápa idei szereplése, az OSE elleni zakót ne számoljuk ide, a listavezető otthonában bárki beleszaladhat egy nagyobb arányú verségbe, így a Törökbálinttal szemben is esélyesként léphetnek fel Keresztesék. Az MTK hozza a tőlük meg szokott szintet, kiegyensúlyozottan teljesítenek, nincsenek nagyobb kilengéseik, és bár mindkét vereségüket idegenben szenvedték el, Bonyhádon és Győrben is partiban voltak a végjátékig. A forgatókönyv ezúttal is hasonló lehet, nagy különbség nem valószínű, hogy kialakul a felek között, inkább egy szoros győzelem, de az bármelyik együttes számára.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (2., 7-1) – OSE Lions (1., 7-1) (péntek, 19:00)

Csúcsderbi a Nyugati csoportban, a két éllovas feszül egymásnak, és bár egyszer már megütköztek idén a nyitókörben, akkora különbség nem várható a mostani derbijük lefújásakor. A Győr ugyanis az oroszlányi zakó óta nem talált legyőzőre (hét győzelem zsinórban), míg az OSE idegenben korántsem nyeri olyan nagy fölénnyel a mérkőzéseit, bár a pécsi pofon alaposan felrázta az együttest, és ellentmondást nem tűrően menetelnek azóta. A mezőny sűrűségét és az alapszakasz végét nézve elhamarkodott kijelentés lenne, hogy ez a találkozó dönthet a Nyugati első helyről, de mindenképp nagy téttel bíró, izgalmas csatára van kilátás két remek csapat között.
 

Fotó: debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus