NBI/B - Beharangozó: Vasas vagy OSE?

Egyetlen mérkőzés van hátra a másodosztályból, a finálé harmadik felvonása. A felek ismét Pasaréten néznek farkasszemet egymással, kezdés szombat 18:00-kor.

Döntő:

Vasas Akadémia – OSE Lions (szombat, 18:00)

A telt ház és az izgalmak garantáltak a döntő utolsó összecsapására, joggal reménykedhetünk egy, a tavalyihoz hasonlóan kiélezett végjátékban, amikor csak egy utolsó másodperces triplával dőlt el a bajnoki cím sorsa. A két fél közül eddig az OSE járt közelebb az idegenbeli győzelemhez, Wehnerék sokáig vezettek a finálé első, pasaréti felvonásán, de a végén a rengeteg személyi hiba és a kissé rendezetlenebb játék megbosszulta magát. A nagy tét és a nyomás most is szülhet hasonló hibákat, a higgadtabb csapatnak mindenképp nagyobb esélye van a győzelemre. A kispad egyaránt tartogat bőven variációs lehetőséget a két szakvezető számára, a kérdés, hogy idei hatodik összecsapásukon milyen kártyákat tudnak még előhúzni, amivel meglephetik a másikat. Ha nem is tipikus egylabdás meccs lesz belőle, a döntés biztosan a hajrára marad, annyira kiegyenlített a két csapat játéka. Egy dolog biztos csak, szombat este 8 óra körül eldől, hogy ki nyeri 2016-ban az NBI/B csoportját.

 

Rájátszás a 17-24. helyért:

MAFC II. - Alba Fehérvár-DKKA 63-62 (20-10, 17-15, 15-15, 11-22)

Egy találkozó maradt hétköznapra, a két sereghajtó fővárosi randevúja. A Koncz (17/12 pont, 4 lepattanó) vezette MAFC kezdett jobban, már az első negyedben tízpontos előnyt épített ki, amit egészen a 34. percig meg is tudott őrizni. Ekkor ébredt a Czirbus (20/6 pont, 11 lepattanó) fémjelezte Fehérvár, és 55-44-es hátrányban egy 2-10-es rohamot vágott ki, egylabdás meccset csinálva az amúgy sima hazai győzelmet ígérő derbiből. Koncz még időben hűtötte le a kedélyeket egy hárompontossal, de még innen is visszajöttek a vendégek, és labdájuk volt az egyenlítéshez a hajrában, a hosszabbítás azonban elmaradt, csak szépíteni tudott a fehérvári gárda.
 

Fotó: oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus