NBI/B: az életéért játszik a Törökbálint és a Bonyhád

Könnyen megeshet, hogy mindkét csoportgyőztes búcsút inthet érmes reményeinek már a negyeddöntőben.

Könnyen megeshet, hogy mindkét csoportgyőztes búcsút inthet érmes reményeinek már a negyeddöntőben, a Törökbálint és a Bonyhád is az életben maradásért küzd hazai pályán. A Vásárhely odahaza zárhatja le a párharcot, míg a DEAC-Pápa meccset csak csütörtökön rendezik meg.

Negyeddöntők - 2. mérkőzés:

MTK Törökbálint – Konecranes-Salgótarjáni KSE (péntek, 19:00 - Törökbálint)

A minimális cél a győzelem Nyugat bajnoka számára, a különbség most másodlagos, életben kell tartani a továbbjutási reményeket. Egyetlen bajai fiaskójukkal esett csak csorba makulátlan hazai mérlegükön, de ez ellen a masszív Salgótarján ellen a statisztika mit sem fog érni. Ami az első meccsen nem sikerült, az most a győzelem kulcsa lehet: limitálni a nógrádiak palánk alatti hatékony játékát és megakadályozni, hogy a Madár-Szabó duó diktálni tudja a tempót. Egyik sem lesz gyerekjáték, jó eséllyel pénteken meglehet az első továbbjutónk.

A párharc állása: 1-0 a Salgótarján javára.

Metal-Work Bonyhád KSE – Tehetséges Fiatalok-Budapest (péntek, 19:30 - Bonyhád)

Papíron akár mindkét csoportgyőztes egy napon búcsúzhat el bajnoki álmaitól, ám előreláthatólag a Bonyhád odahaza nem enged meg magának az első meccshez hasonló leolvadást, és ha nem is könnyedén, de ki fogja harcolni a mindent eldöntő harmadik találkozót. Viszont 11 mérkőzés óta nem talált legyőzőre a fővárosi együttes, így nem utaznak most sem feltartott kézzel a címvédő otthonába, ha a kulcsemberek hozzák magukat és a saját játékukat tudják játszani a tolnai katlanban, akkor az első kör talán legnagyobb meglepetését okozhatják.

A párharc állása: 1-0 a TF-Budapest javára.

Vásárhelyi Kosársuli – Bajai Bácska FKE (szombat, 18:00 – Hódmezővásárhely)

Bár idegenben szerzett előnyt a Vásárhely gárdája és odahaza lezárhatja a párharcot, a bajaiakat azért nem szabad ilyen könnyen leírunk, okozott már meglepetést több nyugati csapat otthonában is a bácskai együttes. Ezzel együtt is a házigazdák továbblépésére fogadnánk nagyobb tétben, saját közönségük előtt kisebb csoda lenne, ha elveszítenék a mérkőzést.

A párharc állása: 1-0 a Vásárhely javára.

Miután az NB 1-es csapat csaknem egészét adó debreceni egyetemisták jelenleg az Egyetemi Európa-kupa négyes döntőjében szerepelnek Moszkvában, ezért a DEAC – Motax-Concordia KC Pápa találkozót április 30-án, csütörtökön játsszák le.

Keresztbejátszás a 9-16. helyért:

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Falco II. (péntek, 18:00 – Tiszaújváros)

Formalitásnak tűnik a visszavágó ennél a párosításnál, a szombathelyiek az első derbin 23 pontos előnyt szorgoskodtak össze, ami még úgyis elég lehet a továbbjutáshoz, hogy mindössze egyetlen meccset nyertek eddig idegenben, mivel a borsodiak legnagyobb arányú hazai győzelme ”csupán” 13 pontos volt az alapszakasz során...

Az első mérkőzés eredménye: 88-65 a Falco II. javára.

MAFC II. – Békési SzSK (péntek, 19:00 – Budapest, szombat 11:00 – Békés)

Ahogy a rájátszás felvezetőjében már jeleztük, gyors párharc lesz a szó legszorosabb érelmében, 24 órán belül el is dől a továbbjutó sorsa. Nem tudjuk milyen erősségű csapattal áll ki a MAFC és mennyire viseli meg a több rutinos harcossal rendelkező békésieket az egymás utáni napokon lejátszott mérkőzések miatti terhelés, így nehéz bármit is jósolni, az első meccs sok mindent eldönthet.

OSE Lions – Budapesti Honvéd SE (péntek, 19:00 – Oroszlány)

A középmezőny legjobban várt összecsapása, az első találkozó fantasztikus meccset és frenetikus hangulatot hozott, ezúttal is hasonló folytatásban reménykedünk. Puskás Artúr ifjoncainak azonban sokkal nehezebb dolguk lesz az Oroszlán(y) barlangban, mint riválisuknak volt a Dózsa György úton, pokoli élményben lesz részük a fővárosiaknak. Ha nem szeppennek meg Kwame-ék és állják a sarat a minden hájjal megkent házigazdákkal szemben, akkor ismét a hétvége legjobb meccsét játszhatják, de odahaza esélyesebbek Tanács Attiláék.

Az első mérkőzés eredménye: 79-79.

HOYA – Pannon Egyetem Veszprém – EKF-Eger-KOK SE (péntek, 19:00 - Veszprém)

Itt sem maradt sok izgalom a visszavágóra, a Veszprém már Egerből is győztesen tudott távozni, idegenben pedig nem táplálhatnak vérmes reményeket a hevesiek, hiába csak nyolc pont a hátrányuk. Kettős sikerrel tudhatja le a rájátszás első körét a Kámán fémjelezte bakonyi alakulat. 

Az első mérkőzés eredménye: 71-79 a Veszprém javára.

Keresztbejátszás a 17-24. helyért:

SMAFC – Budafok (szombat, 18:00 - Sopron)

A SMAFC vezeti egyelőre az alsóházat, a Budafok viszont szépen indított múlt héten és hasonló folytatást terveznek most is Drevenkáék. Bár Tiszaújvárosban győzni tudtak az alapszakasz végén a budafokiak, ezen kívül egyetlen győzelmük sem volt távol az otthonuktól, most sem ők az esélyesek.

Mercedes-Benz Gyár KA – Széchenyi Egyetem Győri KC (vasárnap, 17:00 – Kecskemét)

Mindkét csapatnak van bizonyítanivalója a rájátszás első fordulója után, a Kecskemét Sopronban szaladt bele egy nagy pofonba, míg a győriek Budafokon égették meg magukat. A házigazdáknál mindig kérdéses, hogy az A-csapatban játszók pályára lépnek-e, ha nem, akkor a kerete alapján a vendégek a mérkőzés esélyesei, de ülhetnek a múlt héten besült triplák hazai oldalon és akkor egy kiegyenlített derbi kerekedhet belőle.

Szolnoki Olaj KK U23 – MKB-Euroleasing Vasas (vasárnap, 17:00 – Szolnok)

Élet-halál meccs a felek számára, hiszen jelenleg holtversenyben sereghajtók (kiegészülve a Budafokkal) és az egymás elleni mérleg még sokat nyomhat a latban a rájátszás végeztével. Mindkét gárda hazai vereséggel ”hangolt” a derbire, a Szolnok az előző fordulóban, túlórában adta meg magát a pécsi fiataloknak, míg a Vasas hét közben bukott el a Kaszásokkal szemben. Odahaza a Tisza-partiaknak áll a zászló, pláne, hogy a pasarétiek csak egy meccset tudtak nyerni eddig idegenben. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus