NBI/B: Három vasárnapi derbi jön!

Ma délután három mérkőzéssel folytatódnak a honi másodosztály küzdelmei, Pasaréten, Pécsett és Debrecenben is izgalmasnak várt derbik jönnek

KELETI CSOPORT

DEAC - Óbudai Kaszások (vasárnap, 17:00)

A Debrecen nehézkes szezonrajt után kezd szépen belelendülni, a Kaszások viszont még nem esett át a holtponton és egyelőre a mezőny egyik legfőbb alulteljesítőjeként tarthatjuk számon a nyáron eléggé megerősödő Kertész-legénységet. Most talán jól jöhet Peringeréknek, hogy nem ők az esélyesek, ráadásul a 210 centis 18 esztendős center súlyban, magasságban és képzettségben is olyan fölényben lehet ma, amire ha tudatosan építenek a fővárosiak, akkor akár meglepetés közelébe is kerülhetnek. A hétvége abszolút rangadója lesz ez, amelyen a Nagy Botond - Krasznai Tibor párharc egyes poszton az egész bajnokság egyik legfinomabb csemegéjének is titulálható.

NYUGATI CSOPORT

MKB Euroleasing Vasas - Falco II. (vasárnap, 15:00)

A két gárda az első héten mérte volna össze tudását, de a Vasas halasztást kért anno, úgyhogy most kerül megrendezésre az ország jelenleg két legjobb utánpótlás műhelyének összecsapása, melyen sajnálatos módon relatíve kevés olyan prospect lesz a két gárdában, akik igazán nagy potenciállal bírnak vagy már van úgymond nevük a szakmában itthon. Ettől függetlenül két hajtós, csak 21 évnél fiatalabb kosarasokat foglalkoztató gárda néz farkasszemet egymással, ráadásul a honi utánpótlás talán két legjobb edzőjének, Sárosi Bulcsúnak és Váradi Attilának a külön csatája is önmagában olyan tényező, ami miatt érdemes kilátogatni a Pasaréti Sportcentrumba.

PVSK-Kronosz Kiadó - Széchenyi Egyetem Győri KC (vasárnap, 15:00)

A pécsi fiatalok még mindig legjobb magasemberük, Bödör Bence nélkül igyekeznek begyűjteni első győzelmüket, ám az eddig szintén várakozáson alul teljesítő Győr is nagyon hajtani fog a sikerért, pláne mivel a Hepp Kupából is kiesett a Molnár-alakulat, mely Gaál Róbertre és Gombás Gáborra sem biztos, hogy számíthatnak a vendégek. Eléggé a hazaiaknak áll a zászló, de ott sem egészséges minden fiatal, Pongó Marcell például az U18-as válogatott edzőtáborát is kénytelen volt kihagyni a hét közben.

Fotó: DEAC - facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus