NBI/B: Megvan az MTK második győzelme

Összefoglalók, statisztikák, nyilatkozatok a hétközi B csoportos meccsekről.

fotó: hunbasket.hu

 

Piros csoport

MTK-Elite Basket - PVSK-CARGATE 81-71 (22-22, 21-15, 14-22, 24-12)

A "kiesési rangadót" ezúttal a hazaiak nyerték, az MTK az elrontott harmadik negyed után nagyot játszott a záró etapban, visszavette a vezetést a leadott kétszámjegyű előny után és végül behúzta a szezonbeli második győzelmét. A hazaiaknál Takács András (25 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz, 9/12 mezőnyből) mutatott extra formát, de többen is hozzátették a magukét és bár a pécsiek küzdőszellemére sem lehetett panasz, ők most "rövidebbnek" bizonyultak. Ezzel az eredménnyel helyet cserélt egymással a két csapat, immár a 2-12-es PVSK a sereghajtó a 2-11-es MTK mögött.

Az MTK legjobb dobói: Takács 25, Jakab 14/3, Juhász 12/6, Farkas 12/12
A PVSK legjobb dobói: Carev 18/3, Rátvay 12, Erdei 11/9

Horváth Balázs, MTK: Nagyon büszke vagyok a játékosokra, ez a győzelem az ő érdemük, az ő sikerük. Voltak nagyon kritikus pillanatai ennek a mérkőzésnek, mindkét félnek rendkívül fontos volt ez a találkozó. Sokáig 10 pont felett volt különbség a javunkra, aztán mérkőzésbe jött az ellenfél és újra megtörtént ugyanez. Amikor eldőlt a találkozó, a csapatnak helyén volt a szíve. Ismét megmutatta ez a társaság, hogy képesek egymásért küzdeni, és együtt megélni a győzelmet. Ezért vállaltam el másfél évvel ezelőtt az ő irányításukat. Kívánom a játékosoknak, hogy sokszor megéljék még ebben a szezonban a győzelem adta örömöt! A PVSK-t is illeti a dícséret, mindent megtettek a győzelemért. Sok sikert nekik a továbbiakban.

Rab Gyula, PVSK: Gratulálok az MTK csapatának, harcosan játszottak a mérkőzésen. Rosszul kezdtük az első félidőt de utána kiegyenlítettük a játékot, sőt a harmadik és negyedik negyedben a vezetést is át tudtuk venni, de akkor olyan hibákat követtünk el, amikből megbüntetett minket az MTK és a végjátékban jobbak voltak. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

 

Salgótarjáni KSE - TF-BP 83-85 (33-24, 15-13, 16-22, 19-26)

Az első félidő a Salgótarjáné volt, a hazai csapat szenzációs támadójátékkal nyitotta a mérkőzést, de aztán fokozatosan eljött a TF ideje és a nagyszünetet követően átvette az irányítást a vendég együttes. A harmadik-negyedik negyedben összesen 35 kapott a társaság és megfordította a találkozót, igaz, erre végül csak a hajrában került sor: 78-70 után egy 10-0-t repesztettek a vendégek, így a 39. percben átvették a vezetést. Itt még nem volt vége, Sömenek dobott egy triplát, Molnár egy kettest, aztán 83-80-nál Karosi bevert egy hármast, amivel kiegyenlített és az utolsó szó a TF-é lett - Molnártól ellopta a labdát Somogyfoki és az utolsó pillanatokban feltette a győzelmet jelentő duplát. A Tarján ezzel első vereségét szenvedte el a szezon során otthon, míg a TF már negyedszer nyert vendégként.

A Salgótarján legjobb dobói: Boinitzer 16/9, Sömenek 15/3, Bán 14/12
A TF legjobb dobói: Somogyfoki 22/6, Karosi 16/9, Szántó 16/3

Szabó Zoltán, Salgótarján: Gratulálok a TF csapatának a győzelemhez, a jó kezdésünk után védekezést váltottak a vendégek, ami megfogta együttesünket, így a folytatásban már nem tudtunk olyan hatékonyak lenni, mint az első negyedben. Sajnos a mi védekezésünk ezúttal nem működött megfelelően, s bár sok mindent megpróbáltunk, a vége egylabdás meccs lett, amiből ezúttal mi jöttünk ki vesztesen.

Beák Gábor, TF: Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült győznünk ezen az estén. Egy jó iramú, hajtós mérkőzést vívtunk a salgótarjániakkal, s azt gondolom, elsősorban remek küzdőszellemünknek és hatékony védőmunkánknak köszönhetően tudtunk fordítani és a végén riválisunk fölé kerekedni. Gratulálok csapatomnak és további sok sikert kívánok a hazaiaknak!

 

Budapesti Honvéd SE - NKA Pécs 79-67 (23-17, 21-20, 19-16, 16-14)

Végig kemény mérkőzést játszottak a felek, ahol védekezésben mindkét együttes nagyon kapart és ezúttal fizikálisan a Honvéd bizonyult jobbnak. A hazaiak gyakorlatilag végig vezettek a jól sikerült első negyed után és onnantól stabilan "álltak a gáton", az NKA próbálkozásait el tudták fojtani, fontos pillanatokban mindig tudtak egy jót védekezni - a záró etapban közte háromnál is egymás után jött két kulcsjáték nélkül, amellyel ismét megnyugtatták saját magukat. Összességében jobbak voltak a csak 21%-kal tripláző fővárosiak, a Pécsnél ugyan dobott 22 pontot Scherer Bálint, de ez most nem volt elég - a Honvéd sorozatban ötödször nyert és 9-6-tal üldözi az élcsapatokat.

A Honvéd legjobb dobói: Kopácsi 14/6, Szatmári 10, Takács 9/3
Az NKA legjobb dobói: Scherer 22/12, Kocsis 13, Karavdic 12

Puskás Artúr, Honvéd: Ahogy vártam, ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Minden dicséreret megérdemelnek Ivica tanítvanyai, mert alig 48 órával a BKG elleni fellépésük után kőkeménsen odatették magukat. Gratulálok a Srácoknak, kiszenvedett győzelem, aminek semmit sem von le ez az értékéből. Melóval és a kulcsszituációkban mutatott védekezéssel húztuk be.

Ivica Mavrenski, NKA: Gratulálok a Honvédnak, megérdemelték a győzelmet, hiszen egész mérkőzésen vezettek. Voltak lehetőségeink visszajönni a mérkőzésbe, de fizikailag nem bírtuk ezellen a csapat ellen, illetve kilenc nap alatt négy mérkőzést játszunk. Volt több lehetőségünk, de sok üres dobást és büntetőt hibáztunk. Még egyszer gratulálok a Honvédnak, minden jót kívánok Nekik.

 

MAFC - Nagykőrösi Sólymok KE 71-70 (18-22, 20-21, 13-19, 20-8)

Újabb egylabdás, szoros meccset játszott a MAFC és ezúttal is (nemrég a MEAFC ellen is 71-70-re nyert, még decemberben a Honvéd ellen pedig 76-75-re) győztesen tudott kijönni ebből az ütközetből, köszönhetően elsősorban a negyedik negyedes dominanciának - azt 20-8-ra nyerte a gárda, fizikálisan teljesen felőrölte a Nagykőröst. Pedig addig azért jól álltak a Kovács Soma által húzott vendégek, a tíz pont feletti előnyük egy ilyen szoros meccsen akár elég is lehetett volna, ám a végjátékban a MAFC kerekedett felül - előbb 67-67-nél utolérte ellenfelét, majd a vendégek válaszát követően az utolsó másodpercekben Csapai révén valahogy kiharcolta a rendkívül fontos győzelmet is. Kiemelendő Tóth Péter teljesítménye, aki a 8 eladott labdája ellenére nagyszerű meccset játszott és 33 ponttal, 12 lepattanóval, 4 gólpasszal, valamint 3 labdaszerzéssel, összesen 37 VAL-lal állt a MAFC élére.

A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 33/3, Polgárdy 14, Csapai 13
A Nagykőrös legjobb dobói: Kovács 21/12, Lakosa 12/6, Fehér 11/3

Garai Péter, MAFC: Ismételten csak a győzelemhez tudok gratulálni.

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: Nehéz okosat mondani egy ilyen mérkőzés után. Úgy érzem, hogy a kezünkben volt a mérkőzés. Az ellenfél technikait kapott és onnantól kezdve olyan verekedés volt a pályán, amit én még -amióta edző vagyok- nem láttam. Szerintem a MAFC azt csinálta,amit ebben a szituációban lehetett és fizikálisan megvert minket. Mi abszolút elfáradtunk a végére, ennek ellenére voltak lehetőségeink, hogy megnyerjük a meccset. Nem sikerült. Úgy tűnik, hogy erősödnünk kell fizikailag. Gratulálunk.

 

Zöld csoport

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - DEAC U23 86-68 (22-9, 12-22, 30-16, 22-21)

Nem tudott kimászni a gödörből a DEAC U23, a gárda ugyan a nagyon elrontott első negyed után a másodikban felszívta magát és visszajött a meccsbe, de aztán a harmadik játékrész végétől megint átvette az irányítást az egyébként végig vezető Győr - 47-45 után egy 14-0-t futottak a hazaiak és a debreceniek többször nem kerültek "ütőtávolságba". A záró etapban volt már húsz pont felett is a különbség, onnantól nem volt kérdés, a Lógár-Kámán-Kertész trióra építő győriek így nagyon fontos győzelmet húztak be, míg a DEAC sorozatban nyolcadik vereségét könyvelhette el.

A Győr legjobb dobói: Lógár 19, Kámán 17/9, Berneczei 12
A DEAC legjobb dobói: Pollák 17/6, Ságodi 16/6, Balázsi 9

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Gratulálok a csapatomnak, végre szívünket, lelkünket beletettük a játékba mind védekezésben, mind támadásban. Ha kellett indítottunk, ha kellett okosan játszottunk. Jól megtaláltuk a helyzeteket, és szerencsére ültek is a dobások. Gratulálok Lógár Bencének, úgy gondolom végre úgy játszott, ahogy ő is szeretné. Gratulálok Kámán Bálint, az ő munkája sokat hozzátett a mai győzelemhez. Gratulálok a többieknek is!

Jesper Gustavson, DEAC: Úgy gondolom, hogy keményen küzdöttünk, az üres helyzeteket nem tudtuk kihasználni, az ellenfél csapat pedig még keményebben küzdött.

 

SMAFC - Újpest-MT 90-107 (26-25, 25-24, 21-26, 18-32)

Parádés meccset vívtak egymással a felek, az esélyesebb Újpest csak a legvégén tudta felmülmúlni a SMAFC-ot, amely sorozatban három győzelemből érkezett és ezen az összecsapáson is bizonyította, hogy többre képes, mint amikre a kezdeti eredményei alapján taksálnánk. A hazaiak 49%-kal dobtak mezőnyből, 36%-kal tripláztak és támadásban abszolút tartani tudták a szükséges szintet, a hajrában viszont egyszerűen túldobta őket a Horváth Ákos (32 pont, 7 lepattanó, 13/19 mezőnyből) és Tomiszlav Ivosev (26 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés, 13 kiharcolt fault) vezette Újpest. 85-87-ig szoros volt a meccs, aztán egy Ivosev-duplával, illetve egy Micev-triplával kicsit megléptek a vendégek és végül 12-3-as rohammal dűlőre vitték a dolgot - végül 14 ponttal nyerték a negyedik negyedet és így hozták a győzelmet.

A SMAFC legjobb dobói: Kovács B. 22, Papp 18/6, Márkus 14/3
Az Újpest legjobb dobói: Horváth Á. 32/12, Ivosev 26/3, Horváth K. 13/6, Mészáros B. 13/3

Meszlényi Róbert, SMAFC: A szezon legjobb meccsét játszottuk. Harminchat percig egálban voltunk az ellenfelünkkel. A végjátékban kijött a kilók és a rutin a két csapat között, de abszolút elégedettek lehetünk, mert egy olyan irányba van most a csapat szekere, amit szerettünk volna látni és nagyon remélem, hogy ebből tudunk annyi erőt meríteni, hogy azokat a meccseket, amiket szeretnénk meg fogjuk majd nyerni.

Surmann Gábor, Újpest: Nehéz mérkőzésre számítottam és az is lett belőle. Az első félidőben olyan motivált és jól célzó csapatot már régen láttam, mint amilyet a házigazdák prezentáltak. Ehhez persze kellettünk mi is, de a második félidőben változtatva egy két dolgon sikerült felőrölni a szimpatikusan kosárlabdázó SMAFC-ot. A különbség kissé túlzó, ezen az estén nem volt ennyi a két fél között. Örülünk ennek az értékes két bajnoki pontnak, holnaptól pedig mar készülünk gőzerővel a következő megmérettetésre. Gratulálok játékosaimnak, kollektív kis performansz volt ez összességében részünkről. A SMAFC-nak pedig egészségben gazdag folytatást kívánok.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus