NBI/B: Nyíregyházán nyert a MAFC, a Vásárhelyt is legyőzte az Újpest

Nagy Botond 40 ponttal tért vissza a BKG-hez, nem hibázott a Cegléd és az Óbuda, gálázott a Vasas, Pécsett kapott ki a Honvéd. Összefoglalók, statisztikák, nyilatkozatok a B csoport hétvégéjéről. 

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

HÜBNER-Nyíregyháza BS - MAFC 68-81 (25-19, 14-14, 17-23, 12-25)

Ugyan már megnyerte az alapszakaszt a Nyíregyháza, de a kulcsembereket nem ültette ki a hazai csapat, mégis nyerni tudott a bombaformában lévő MAFC. Ubilláék azért jobban kezdtek, de támadásban elfogyott a lendület az első negyed után, a Tóth Péter (21 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) és Lakits András (18 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) által húzott fővárosiak pedig parádés máspdik félidőben elvitték a győzelmet - az utolsó negyedet 13 ponttal nyerte Garai Péter alakulata, ott már egyértelmű volt a helyzet. A MAFC jelenleg a holtversenyes harmadik-negyedik helyen áll a tabellán, jövő héten megy a Honvédhoz, majd a Veszprém ellen zárja az alapszakaszt.

A Nyíregyháza legjobb dobói: Ubilla 24/9, Tóth G. 17, Bus 10
A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 21/6, Lakits 18/6, Csapai 15/3

Siska János, Nyíregyháza: Gratulálok a MAFC-nak a győzelemhez és sikert kívánok a folytatáshoz.

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez.

 

MTK-Elite Basket - TF-BP 74-95 (24-16, 17-24, 17-28, 16-27)

Jobban kezdett a szűk kerettel kiálló MTK, az első negyedben ki is használták a TF hibáit a hazaiak, de aztán a folytatásban érvényesült a papírforma és Kerkai (30 pont, 11/17 mezőnyből), illetve Karosi (24 pont, 11/20 mezőnyből) ponterős játékára építve végül sima győzelmet arattak a vendégek. A nagyszünetig még "csak" visszajöttek egálra, a fordulás után viszont már nem volt kérdés, fokozatosan meglógott a Beák-legénység és újabb fontos győzelmet húzott be, amellyel próbál távolodni a tabella végétől. 

Az MTK legjobb dobói: Láncos 17/6, Dobos 13/6, Farkas 11/3
A TF legjobb dobói: Kerkai 30/3, Karosi 24/6, Csík 9

Horváth Balázs, MTK: Gratulálok a TF csapatának a győzelemhez. Ma szűk rotációval tudtunk dolgozni, de akik rendelkezésre álltak, mindent megtettek, ami tőlük telik és ezt köszönöm nekik. Büszke vagyok a csapatomra, hogy minden utasítást fegyelmezetten betartottak. Dolgozunk tovább!

Beák Gábor, TF: Jó mérkozést jatszottunk, bár az első félidőben sok hibát vétettünk, ezért a hazai csapat sorra bedobálta az üres dobásokat.A masodik félidőben sikerült egy magasabb sebességbe kapcsolni és így ennek köszönhetően nagyobb különbség alakult ki.

 

NKA Pécs - Budapesti Honvéd SE 94-89 (29-18, 22-16, 25-26, 18-29)

A vége szoros lett, de összességében ez az NKA meccse volt, a hazaiak rendkívül pontosan, határozottan, fegyelmezetten koncentráltak, láthatóan nagyon motiváltan kosárlabdáztak - az első negyedben 29 pontot dobtak, a nagyszünetben pedig 17-tel vezettek, kézben tartották a meccset. A harmadik negyedben még nem is igazán csökkent a távolság, végül Tichovék a záró etapban tudtak jelentősen közelíteni a baranyaiakhoz, de túl sok pontot kaptak ahhoz, hogy megfordítsák a derbit - a Honvédnál ismét előjött a gyenge triplázás (csapatszinten 5/22) és a gyenge büntetőzés (20/31) is, ezek sem segítettek. A Pécs ettől függetlenül remek játszott, Karavdic (28 pont, 11 lepattanó) és Lados (20 pont, 8 kiharcolt fault, 10/10 büntető) pedig egyénileg is remek számokkal zárt - ezzel a nyolcadik helyen, 50%-os mérleggel várhatják a folytatást. 

Az NKA legjobb dobói: Karavdic 28, Lados 20/6, Benke 12/6
A Honvéd legjobb dobói: Tichov 24/3, Bea 17, Takács 11/3, Tanoh 11/3

Ivica Mavrenski, NKA: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Jelentős előnyre tettünk szert, megvolt a lehetőségünk arra, hogy lezárjuk a meccset, de nem sikerült, mert több labdát is eladtunk, és a lepattanóknál sem figyeltünk mindig eléggé, így megadtuk ellenfelünknek a lehetőséget arra, hogy visszakapaszkodjon. A végén azonban mi örülhettünk, s ezzel egy nagyon fontos győzelmet arattunk a playoffba jutás szempontjából! Két meccs van vissza, most már azokra fókuszálunk. Sok sikert kívánok a Honvédnak a folytatásra!

Puskás Artúr, Honvéd: Gratulálok a hazai csapatnak, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést! Negyven percen keresztül maximálisan koncentrált és rengeteg energiát tett a meccsbe, míg mi az első félidőben önmagunkhoz képest enerváltak és pipogyák voltunk. Az ekkor összeszedett tizenhét pontos hátrány pedig túl soknak bizonyult, annál jobb csapat az NKA, hogy innen vissza lehessen jönni. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy ez mégis sikerüljön, de rosszul dobtuk a triplákat és kihagytunk tizenegy büntetőt is. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy együttérzésemet és részvétemet fejezzem ki a közelmúltban elhunyt Lövei László és Szabó Mihály családjának, hozzátartozóinak!

 

Vasas Akadémia - MEAFC-Miskolc 122-77 (30-21, 35-27, 37-14, 20-15)

Ellenállhatatlan formában játszott ezen a mérkőzésen a Vasas, a hazaiak igazi gálaelőadást rendeztek a váratlanul széteső MEAFC-cal szemben. A fővárosiak három negyed alatt elkerülték a száz dobott pontot, összességében 61%-kal tüzeltek mezőnyből és 55%-kal tripláztak, egészen elképesztő teljesítményt nyújtottak - ez jó alapot adhat nekik az alapszakasz zárására, míg a Miskolcnak gyorsan el kell felejteni ezt a délutánt. 

A Vasas legjobb dobói: Farkas 22/15, Radics 19/3, Boros 17/6, Moravcsik 17/6
A MEAFC legjobb dobói: Lippai 18, Tóth V. 14/3, Kozák B. 12

Faragó Péter, Vasas: Nehéz mit mondani. Reggel amikor felkeltem, akkor Levi, a gyúrónk küldte a hírt, hogy Lövei Laci meghalt és eléggé ledöbbentem, mert közénk tartozott és mindig ilyenkor elgondolkodik az ember egy kicsit. Ugyan a pályán sok mindenben nem értettünk egyet, de én úgy gondolom, hogy ha a pályán kívül találkozunk, akkor biztos nagyon jó haverok lettünk volna. Ezt a meccset neki ajánljuk, még hogy ha nem is látta. Szomorú nap ez, én nem is tudtam fejben összeszedni magam erre a meccsre, de a Srácok megtették ezt. Helyén volt a szívünk, gratulálok Nekik.

Szollár Gergő, MEAFC: Gratulálok a Vasasnak. Sajnos ma ennyivel jobbak voltak nálunk. Egy ilyen mérkőzés után nyilvánvalóan rendezni kell a sorainkat, ez meg is fog történni. Dolgozunk tovább, ennél sokkal több van bennünk.

 

PVSK-CARGATE - Nagykőrösi Sólymok KE 75-82 (18-27, 17-15, 19-25, 21-15)

Kézben tartotta ezt a mérkőzést a Naagykőr9s, a vendégek stabil védekezéssel és az időnként nagyon felpörgő támadójátékukkal folyamatosan vezetni tudtak és kontrollálták az eseményeket. A záró etapban ugyan a Meleg-Carev párossal próbált közelíteni a PVSK és egészen fel is zárkózott ellenfelére, de a Nagykőrös megcsinálta az igazán fontos játékokat, amelyeknek köszönhetően megőrizte előnyét és nyert - egyénileg a 22 pontos, 5/12 triplás Molnár Miklóst, valamint a 18 pontos, 4 lepattanós, 5 gólpasszos, 3 labdaszerzéses Fehér Pétert lehet náluk kiemelni. 

A PVSK legjobb dobói: Meleg 18, Carev 17/3, Rátvay 9, Martinez 9/3
A Nagykőrös legjobb dobói: Molnár 22/15, Fehér 18/6, Mácsai 9/3, Jókai 9

Rab Gyula, PVSK: Gratulálok a Nagykőrös csapatának, végig vezetve kontrollálták a mérkőzést. Az utolsó negyedben nagyot küzdöttünk és volt esélyünk arra, hogy egylabdássá tegyük a végjátékot, de erre sajnos nem kaptunk lehetőséget…

Kovács Sándor, Nagykőrös: Gratulálok saját kis csapatomnak, nagyszerűen küzdöttek. Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és az is lett belőle. Voltak a mérkőzésnek két-három olyan periódusai, amikor meg tudtunk volna lógni, de saját hibáink miatt ez nem sikerült, a pécsiek többször is vissza tudtak jönni a mérkőzésbe. A végjátékban kicsit elfáradtunk, szerencsére itt volt pár sikeres támadásunk, ami eldöntötte a mérkőzést. Most már megkönnyítettük az MTK és a TF dolgát, mert velünk már nem kell számolniuk, ezzel a győzelemmel a Piros csoportos tagságunkat bebiztosítottuk. Gratulálok a Pécs csapatának, ők is nagyot küzdöttek. Mielőbbi felépülést kívánok a sérült játékosainak.

 

Bajai Bácska FKE - Salgótarjáni KSE 91-76 (19-16, 26-25, 33-17, 13-18)

Remek teljesítménnyel aratott nagyon fontos győzelmet a Baja, a hazaiaknál Jakab (25 pont, 8 lepattanó, 4/6 tripla) nagyon hatékonyan kosárlabdázott, a Pongó-Nagy páros 15 gólpasszt szórt szét és összességében hatan is eljutottak náluk legalább kilenc pontig. Az első félidőben is vezetni tudtak, de igazán a harmadik negyedben léptek meg, ott 33 pontot dobtak és a nagyrészt stabil védekezésük mellé itt tudták igazán odatenni a remek dobóformát - ezzel eldöntötték a küzdelmet, hiába Sömenek (20 pont, 9/14 mezőnyből) és Boinitzer (18 pont, 8 lepattanó) jó számai, a Salgótarján most nem tudta tartani a lépést. 

A Baja legjobb dobói: Jakab 25/12, Pongó 16/12, Goldring G. 13/3
A Salgótarján legjobb dobói: Sömenek 20, Boinitzer 18/6, Nshimba 10

Cservék Csaba, Baja: Végre összeállt a védekezésünk, a támadó játékunkban pedig bíztam. Mérkőzések óta remek dobóformát mutattunk, ezt bizonyítja a mai 16 bedobott hárompontos is. Tiszta helyzeteket találtunk és ez mellé egy szorosabb védekezés is párosult. Ha ezen az úton tudunk tovább haladni, akkor újra visszatérünk a régi kerékvágásba.

Szabó Zoltán, Salgótarján: Gratulálok a Bajának. Jobbak voltak a kosárlabda minden szegmensében illetve minden egyéb dologban, ami a kosárlabdához szükséges.

 

BKG Príma Akadémia - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 87-70 (20-18, 21-20, 23-11, 23-21)

A Veszprém balszerencséjére most tértek vissza a BKG vezérei, Nagy Botond pedig emlékeztetett is rá mindenkit, hogy milyen formában volt a kihagyás előtt: kereken 40 pontot bombázott be 7 triplával, 4 lepattanóval és 5 gólpasszal. Mellette Nagy Benedek 11 ponttal és 14 gólpasszal jelentkezett, összességében visszatért a korábbi BKG - a Veszprém igyekezett, de Madár András 2 ponttal és 0/7-es mezőnymutatóval zárt, támadásban főleg a harmadik negyedben álltak meg a vendégek, ami ezúttal nem fért bele. 

A BKG legjobb dobói: Nagy Bo. 40/21, Armaghani 13/3, Nagy Be. 11/3
A Veszprém legjobb dobói: Szabó 19/9, Dukics 18/6, Orgona 10

Dr. Nagy Ágoston, BKG: Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtunk visszatérni a bajnokságba. Egy remek szerkezetű, erős Veszprémet vertünk ma meg. A héten tudatosan készültünk az erényeikre és ezeket többé-kevésbé sikerült lecsökkentenünk. Várjuk a jövő heti folytatást.

Baksa Szabolcs, Veszprém: Gratulálok a BKG csapatának, ma jobban játszottak nálunk. A harmadik negyed döntő volt abból a szempontból, hogy támadásban mi megálltunk, ők pedig nagyon jól használták ki a gyengeségeinket. Nagyok örülök neki, hogy teljes kerettel álltak ki, hogy Dr. Nagy Ágoston visszatért, illetve Bobi és Benji is a pályára lépett. Azt gondolom, hogy ez így igazságos. Extra teljesítményt nyújtottak egész évben és a mai napon is. Remélem lesz lehetőségünk még a playoffban esetleg találkozni és akkor megpróbáljuk kiköszörülni ezt a csorbát.

 

 

Zöld csoport

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - EKE Eger KOK 74-66 (17-20, 20-8, 19-17, 18-21)

A hazaiak a második negyedben tudtak meglógni, amikor az Eger mindössze nyolc pontot tudott dobni, az itt felépített tiszaújvárosi előny pedig kitartott a végéig - igaz, a vendégek később felvették a kesztyűt és szorosabbá tették a küzdelmet. Az alsóházi derbin végül a hazai pálya is segíthetett Drahoséknak, akik egy fokkal jobbnak bizonyultak a sereghajtónál, így megszerezték a hatodik győzelmüket a bajnokságban, míg az Eger zsinórban a 12. találkozóját veszítette el. 

A Tiszaújváros legjobb dobói: Drahos 19/6, Molnár 14/12, Lajsz 12
Az Eger legjobb dobói: Máté 16/9, Szabó 15/9, Szicsák 12

Szendrey Zsombor, Tiszaújváros: Az Eger nagyon jól ismeri a játékunkat, és mi is ismerjük az ő játékukat. Csak azt kaptuk amit megérdemeltünk, szerencsére a hazai pálya mellettünk állt.Volt egy megnyugtató 17 pontos előnyünk, szoros védekezésükkel igyekeztek megtörni a mi játékunkat. Szerencsére meg tudtunk nyugodni és megtartani azt a néhány pontos előnyt.Ami nagyon fontos volt a mérkőzés végére.Köszönjük a játékot és további sok sikert kivánunk Egernek, és reméljük mindenki bent marad ebben a Bajnokságban.

Váczi Péter, Eger: Nagyon kaotikus hetünk volt kevés játékossal tudtuk megtartani az edzéseket.Úgy gondolom hogy egy alsóházi mérkőzésen alsóházi játékot játszottunk.Ebben a mérkőzésben Tiszaújváros sokkal erőszakosabb volt, mint mi ezért teljesen megérdemelte a győzelmet.

 

SMAFC - Óbudai Kaszások KA 73-97 (23-35, 14-19, 20-24, 16-19)

Érvényesült a papírforma, az Óbuda végig magabiztosan, eredményesen, hatékonyan játszott és már az első negyedben megadta az alaphangot: ott 35 pontot szerzett a vendégcsapat és később sem remegett meg, nem forgott veszélyben a győzelme. A SMAFC persze nem adta fel és próbálta megnehezíteni ellenfele dolgát, a folytatásban felszívta magát védekezésben, de Horváth Mártonék nem rontották el a meccset és tulajdonképpen simán tudtak nyerni - Saeed Armaghani is elégedetten értékelt, ezzel a sikerrel a holtversenyes 2-4. helyről várhatják a folytatást. 

A SMAFC legjobb dobói: Czukor 19/6, Márkus 14/6, Kovács B. 11
Az Óbuda legjobb dobói: Varga D. 19, Horváth M. 16, Puszta 16/9

Meszlényi Róbert, SMAFC: A zöld csoport egyik élcsapatával találkoztunk. Azt gondolom, hogy a játék minden elmében, magasságban, fizikumban sokkal jobbak, mint mi, ennek ellenére én azt gondolom, hogy jó meccset tudtunk velük játszani, amit lehetett, kihoztunk a mérkőzésből. Egy dologban vagyunk náluk jobbak, hogy a mi csarnokunk öregebb, régebben épült, mint az Övüké. Gratulálok a fiúknak!

Armaghani Saeed, Óbuda: Úgy gondolom ennek a mérkőzésnek nagyon nagy tétje volt számunkra, hogy versenyben maradjunk az előttünk álló csapatokkal. Nagyon jól tudtuk, hogy itt minden jó csapat megszenvedett és kellőképpen sikerült felkészíteni a csapatot. Azt is láttam, hogy a soproni csapat nem tudott teljes létszámmal jelen lenni, mivel voltak sérültjeik. Ennek ellenére egy jó mérkőzést tudtunk játszani. Hosszú idő után újra olyat láttam a csapatomtól, amit a bajnokság elején játszottunk és remélem, hogy ez azt jelenti, hogy kijöttünk a gödörből és tovább tudjuk vinni ezt a formát. Mindkét csapatnak gratulálok!

 

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Békési SzSK 70-85 (20-23, 17-19, 17-23, 16-20)

Jobb tudott lenni ezen a meccsen a Békés, nem volt nagy különbség a felek között, de a vendégcsapat valamivel koncentráltabban, pontosabban játszott, ami elégnek is bizonyult egy 15 ponso idegenbeli győzelemhez. A Győrnél leginkább a jó dobások hiányoztak, hazai pályán alig 34%-kal céloztak Lógárék és mindössze 22%-kal tripláztak, ez nem férhetett bele, a Krstic (20 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 6/9 hármas) által húzott békésiek ennél jóval hatékonyabban értékesítették a helyzeteiket - sorozatban harmadszor nyertek és ezzel továbbra is ott vannak az élmezőny mögött, a hatodik helyen. 

A Győr legjobb dobói: Lógár 12, Horváth Á. 10, Berneczei 9/6
A Békés legjobb dobói: Krstic 20/18, Balog G. 13/9, Széphelyi 13

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Gratulálok a Békésnek! Sajnos ezzel a dobóteljesítménnyel egyáltalán nem érdemeljük meg, hogy győzzünk. Úgy gondolom se a lelkünk, se a szívünk, semmi nem volt a helyén ezen a mérkőzésen, pedig nagyon szerettünk volna győzni. Nagyon szomorú és elkeseredett vagyok, de talán lesz kicsi előrelépés. Gratulálok a Békésnek!

Balogh Vilmos, Békés: Hosszú utazás, hosszú nap végére nehéz mérkőzésen sikerült győznünk. Gratulálok a saját csapatomnak is, és gratulálok a győrieknek is, nagyon nehéz mérkőzés volt ez a mai. Reméljük, hogy a folytatásban mindenki egészséges lesz és a vírus nem győz le senkit.

 

Újpest-MT - Vásárhelyi Kosársuli 91-64 (23-20, 17-11, 19-14, 32-19)

Ez volt a forduló rangadója, de a pályán végül kevésbé lett az, hiába találkozott két, papíron akár bajnokesélyesnek is tartott csapat. Az alapvetően egyértelműen felülteljesítő Vásárhely most nem tudta tartano a lépést az otthon domináns teljesítményekre képes Újpesttel - a hazaiak 50% felett dobtak mezőnyből és 46-25-re nyerték a lepattanózást is, ezen a területen messze ellenfelük fölé nőttek. Egyéni extra nem volt náluk, viszont sokan játszottak jól, így nem voltak nagy hullámvölgyeik, végig stabilak tudtak maradni és folyamatosan növelték a különbséget - a Vásárhely igazából a végére engedte el a dolgot, az utolsó negyedben 32-19-re győztek Ivosevék, ott nyílt szét ennyire az olló. A vendégek persze így sem lehetnek csalódottak, parádés szezont futnak és még mindig ott vannak a 2-4. helyen, most mennek a Békséhez, majd a listavezető Cegléd elleni hazai rangadóval zárják az alapszakaszt. 

Az Újpest legjobb dobói: Ivosev 16/3, Horváth K. 13/9, Csaba 13, Peringer 13
A Vásárhely legjobb dobói: Varga Z. 15, Varga Á. 12/9, Acimovic 10, Molnár B. 10

Surmann Gábor, Újpest: Mindenek előtt gratulálok a játékosaimnak, azt gondolom kollektív csapatmunkával, megérdemelt győzelmet arattunk. Az első félidőben enerváltan közlekedtünk a pályán, amit főként annak tudok be, hogy a Vásárhely remekül erőltette ránk a saját stílusát, illetve hogy a megszokottól most karcsúbb rotációval kellett dolgoznunk. A védekezésünk az első 5 percet leszámítva már ekkor rendben volt. A második félidőre azonban már jóval nagyobb energiával tudtunk játszani, s vettük át az irányítást, tudatosan kihasználva előnyeinket támadásban. Aki csak az eredményt látja, az azt gondolhatja hogy ez egy tükörsima meccs volt, holott elképesztő melót kellett beleraknia a srácoknak, amiért büszke vagyok rájuk. Ellenfelünk idei szezonja minimum kalaplengetést érdemel azt gondolom, kollégám felettébb eredményes munkát végez már évről-évre. Nekik egészségben gazdag folytatást kívánok. Végezetül meg kell mondjam, hogy az örömömet jelentősen beárnyékolja a magyar kosárlabda társadalmat napokban ért tragédiák miatt. Így ezúton szeretnék a Megyeri Tigrisek Sportegyesület nevében őszinte részvétemet kifejezni Szabó Mihály edző kolléga, és Lövei László sípmester családjának, hozzátartozóinak. Nyugodjanak békében!

Tóth Tamás, Vásárhely: Egy rossz szavam sem lehet a saját csapatomra, hiszen három negyeden keresztül lőtávolságon belül tudtunk maradni a sokkal fizikálisabb hazaiakkal szemben. Hét győztes bajnoki után éppen ki lehet kapni Újpesten, még ha mi is mindig a sikert hajszoljuk. Gratulálok a Tigriseknek, bedaráltak minket, teljesen megérdemelten nyertek! Őszinte részvétemet szeretném az Egyesületem és jómagam nevében kifejezni két jó barátom családjának. Mérhetetlen veszteség érte a magyar kosárlabda társadalmat! Nyugodjatok békében, Misi bá és Lali!

 

Pénzügyőr Sportegyesület - Ceglédi KE 63-85 (11-30, 14-16, 17-21, 21-18)

Nem hibázott az éllovas Cegléd, a vendégek az első negyedben átrohantak ellenfelükön és onnantól nem volt más dolguk, mint nem túlságosan belekényelmesedni a tetemes előnybe - a 30-11-re nyert játékrészt követően nem lehetett már kérdés. A Pénzügyőr most nem tudott mit tenni, onnantól ugyan szorosabb meccset vívott, de közte húsznál ezzel nem ment semmire - zsinórban ötödször kapott ki a gárda, míg a ceglédiek ezzel a sikerrel két meccsre növelték előnyüket a tabella élén úgy, hogy már csak két találkozó van hátra. 

Statisztika később!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus