NBI/B: Öt csapat már az elődöntőben, megvannak a kiesők

Nézzük, hogy mi minden történt hétvégén a Piros és a Zöld csoportban - már csak három negyeddöntő "maradt állva". 

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport, playoff

MAFC - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 91-62 (29-17, 16-9, 22-18, 24-18)

A Madár András nélkül érkező veszprémiek ezúttal nem tudták felvenni a kesztyűt és igazából meg sem nehezítették a MAFC dolgát - a párharc harmadik meccsén dominálni tudtak a fővárosiak, az első negyedben szétdobták, a másodikban szétvédekezték ellenfelüket, a fordulás után pedig csak tovább növelték a már egyébként is jelentős különbséget. Tóth Péteréknek végül nem kellett megszakadniuk, mind a tizenkét játékosuk pályára léphetett, ezúttal nem volt kérdés a győzelmük, így 2-1-es előnybe kerültek és a következő találkozón már szeretnék kiharcolni a továbbjutást. 

A MAFC legjobb dobói: Kovács Á. 16/3, Tóth P. 15/3, Bősz 15/3
A Veszprém legjobb dobói: Futó 15, Szabó 13/3, Orgona

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez.

Baksa Szabolcs, Veszprém: Gratulálok a MAFC-nak. 2-1 nekik. Szerdán folytatjuk.

A párharc állása: 2-1 a MAFC javára.

 

Salgótarjáni KSE - Vasas Akadémia 75-90 (16-24, 22-17, 10-23, 27-26)

Harmadszor is jobbnak bizonyult a Vasas, Faragó Péter csapata mindhárom találkozón jobban dobott, pontosabban játszott ellenfelénél, ezt pedig most sem tudta máshol ellensúlyozni a Salgótarján. A hazaiaknál a 21 pontos, 8 lepattanó Sömenek ugyan jól játszott, de a Vasas az első negyedben megalapozta már az előnyét, majd a harmadik játékrészben még emelt a tempón és remek védekezéssel eldöntötte a küzdelmet - ezzel pedig a párharc is véget ért, söpréssel, 3-0-val jutott tovább a mostani vendégcsapat, amely ezúttal 58%-os mezőnymutatóval operált. 

A Salgótarján legjobb dobói: Sömenek 21/9, Bán 12/9, Karanfilovski 10
A Vasas legjobb dobói: Krasovec 19, Boros 15/3, Moravcsik 12/6, Medve 12/3, Radics 12/6

Szabó Zoltán, Salgótarján: Gratulálok a Vasasnak a megérdemelt továbbjutáshoz! Mindhárom találkozón volt esélyünk a győzelemre, de nagyon rossz százalékkal dobtunk végig a párharc során. A mai harmadik negyedben is mi huszonegyből négyszer találtunk be mezőnyből, míg ellenfelünk tízből kilencszer. Sajnálom, hogy így alakult és nem jutottunk be az elődöntőbe. Van még pár meccs hátra a szezonból, próbáljuk úgy befejezni, hogy legalább az ötödik hely meglegyen. Sok sikert a Vasasnak az elődöntőben.

Faragó Péter, Vasas: Örülök, hogy az előző mérkőzés után megint fel tudtuk szívni magunkat és úgy jöttünk erre a harmadik találkozóra, mintha most kezdődne a párharc. Az első félidőben megint összehoztunk egy komolyabb előnyt, amiből visszajött a Salgótarján, a másodikban viszont, szerencsére, már nem tudott. Boldog vagyok, hogy így hoztuk ezt a szériát, gratulálok a srácoknak!

A párharc végeredménye: 3-0 a Vasas javára.

 

HÜBNER-Nyíregyháza BS - NKA Pécs 92-68 (21-22, 22-20, 27-12, 22-14)

Ezen a mérkőzésen a második félidőben tudta a maga javára dönteni a dolgokat a Nyíregyháza, az első félidő még abszolút szoros alakult és az NKA teljes mértékig partiban tudott lenni ellenfelével. A fordulás után azonban elsősorban védekezésben tudott sebességet váltani az első kiemelt, ott már sokkal nehezebben mozogtak a pécsi fiatalok, így elkezdett nyílni az olló és végül összességében magabiztos sikert könyvelhettek el a hazaiak - a 24 pontos Ubilla vezetésével 3-0-val jutottak tovább az elődöntőbe, míg az NKA szezonja itt véget ért. 

A Nyíregyháza legjobb dobóI: Ubilla 24/9, Mohácsi 17/3, Bazsó 15/6, Tóth G. 15
Az NKA legjobb dobói: Lados 14, Kocsis 13, Fülöp 10

Boris Maljkovic, Nyíregyháza: Továbbjutottunk az elődöntőbe, de ez a harmadik mérkőzés hasonlított az első mérkőzésünkre. Puha védekezéssel kezdtünk, mert úgy gondoltuk, hogy könnyen megszerezhetjük a győzelmet. Támadásban az elején sok hárompontost dobtunk rá, ami miatt rossz ütemben mentünk bele a meccsbe. A második félidőben komolyabban vettük a védekezést és a támadást is, helyrejöttek a dolgok. Szeretném megdicsérni a Rátgéber Akadémia játékosait, hiszen ha így haladnak, nagyon szép jövő áll előttük a kosárlabda pályán. Most már a következő ellenfélre készülünk, ahol biztos kemény csatában kell megharcolni a döntőbe jutásért. Sok sikert kívánok a NKA Pécs csapatának a továbbiakban.

Mavrenski Ivica, NKA: Először is gratulálok a Nyíregyházának a harmadik győzelemhez és kívánom nekik a legjobbakat. Megpróbáltunk úgy játszani a mérkőzésen, ahogy tudunk. Nézve a statisztikát a legnagyobb probléma a büntetőkkel volt, a Nyíregyháza 31-et dobott, összesen hatot hibázott belőle, míg mi tizenegyből hetet, tehát 21-el többet dobtak, de kevesebbet hagytak ki, mint mi. Még egyszer kívánom a legjobbakat a Nyíregyházának.

A párharc végeredménye: 3-0 a Nyíregyháza javára.

 

BKG Príma Akadémia - Budapesti Honvéd SE 93-86 (20-22, 26-17, 25-23, 22-24)

Ez volt a legszorosabb meccs a három közül a Honvéd a 27 pontos Stefán és a 20-at szóró Tichov vezérletével nagyon felszívta magát és az utolsó pillanatig harcolt az életben maradásért. A 31 pontig jutó Nagy Botondra építő hazaiak viszont a második negyedben ezt a sikerüket is megalapozták, ott egy kicsit meg tudtak lépni és bár szorosan alakult a küzdelem, de nagyobb részt azért a BKG járt előrébb - végül talán a tripladobás jelentette a különbséget, a hazaiak 40%-kal tüzeltek, míg a vendégek 4/17 kinti dobásukat küldték csak a gyűrűbe. A széria ezzel véget ért, 3-0-val továbbjutott a BKG. 

A BKG legjobb dobói: Nagy Bo. 31/15, Nagy Be. 15/9, Cooper 13
A Honvéd legjobb dobói: Stefán 27, Tichov 20/3, Szatmári 10, Szentirmai 10

Dr Nagy Ágoston, BKG: Úgy gondolom mindenképp elismerés illeti a csapatot, még akkor is, ha nem is egy jóval magabiztosabb meccset játszottunk. Kicsit ez így szokott lenni mivel a Honvéd kénytelen volt feltenni mindent egy lapra. Elkövettük ugyanazokat a védekezési hibákat amit sajnos az előző meccseken is, mondjuk úgy, hogy felkínáltuk nekik, és ezt jól használták ki. Ügyesek voltak! Artúr azt hiszem, hogy a gyenge pontunkra tapintott, de szerencsére, alapvetően tudtunk dominálni a kritikus időszakokban. Megcsináltuk amiért küzdöttünk, hogy 3-0-ra nyerjünk, a Honvéd nagyon jó ellenfél volt, nagyon sokat lehetett ebből tanulni. Abban bízom, hogy a hátralévő időszakban amikor jönnek az újabb és újabb ellenfelek akkor ez amit ma és az elmúlt két meccsen kénytelenek voltunk a hozzánk hasonlóan kellemetlen stílusú Honvéd ellen játszani, majd a segítségünkre lesz és egy kicsit meg is tudunk újulni tőle.

Puskás Artúr, Honvéd: Először is gratulálok a BKG-nak a győzelemhez és ezzel a továbbjutáshoz! Azt gondolom, hogy megérdemelten jutottak tovább, ők voltak a jobbik csapat. Ez a harmadik mérkőzés sokkal jobban sikerült, mint az első kettő. Úgy gondolom, hogy csapatként és egyénileg is előre tudtunk lépni. Védekezésben is csináltunk olyan dolgokat amivel meg tudtuk lepni a BKG-t, sajnos nem elég koncentráltan bizonyos időszakokban, de ezért ők a másodikok mi pedig a hetedikek. Ettől függetlenül egy rossz szavam nem lehet a fiúkra, mert nagyon keményen küzdöttek ma is. Volt egypár ilyen kapkodásból adódó hiba, ami egy ilyen jó ellenfél ellen nem fér bele. Azt gondolom, ez jelentette a különbséget, meg talán a két csapat közti triplázás ami ezt a hét pontot hozta.

A párharc végeredménye: 3-0 a BKG javára.

 

Piros csoport, playout

TF-BP - MTK-Elite Basket 81-71 (25-16, 18-16, 19-22, 19-17)

Ugyan a párharc első meccsét még az MTK nyerte, de azóta a TF érvényesítette az eredetileg papírformának számító erőviszonyokat és megfordította a szériát. Ezen a mérkőzésen már az első negyedben a kezébe vette az irányítást a hazai csapat és tíz pont körüli előnyt épített fel, azt pedig a folytatásban 46%-os triplázással menedzselte és végül meg is nyerte a derbit - öten is kétszámjegyűt dobtak náluk, míg az így kieső MTK-nál Jilling (23 pont, 5/9 tripla) és Jakab )18 pont, 7 gólpassz) jelentett ismét biztos pontot, ezúttal hiába.

A TF legjobb dobói: Karosi 18/6, Nagy Sz. 17/6, Kerkai 16/6
Az MTK legjobb dobói: Jilling 23/15, Jakab 18/3, Farkas 11/9

Beák Gábor, TF: Egy külön kis bajnokság volt ez a párharc, nagy felelősséggel és nyomással. Az első mérkőzésen elszenvedett vereség után fel kellett építeni a srácokat, hiszen bár osztályozót kellett játszanunk, apróságokon múlt, hogy nem jutottunk a legjobb nyolcba. Boldog vagyok, hogy túlvagyunk a párharcon. Remélem, hogy hosszú távon az a munka, amit Nagy Bálinttal beleteszünk, még jobban kifizetődik.

Horváth Balázs, MTK: Megérdemelten nyerte meg a TF a párharcot. Az az együttes nyert, aki jobban akarta a győzelmet csapatszinten. Mindent megpróbáltunk, harcoltunk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Ez ennyire volt elèg. Csapatunk a maximumát nyújtotta, ezért nem lehet a kiesés miatt haragudni rájuk. Az egész szezon képét nézve 4 győzelmet összegyűjtve, sajnos ez a realitás. Kívánok minden kosárlabda szerető embernek sok egészséget és sok jó pillanatot ebben a sportágban! Hajrá magyar kosárlabda!

A párharc végeredménye: 2-1 a TF javára.

 

MEAFC-Miskolc - PVSK-CARGATE 99-107 (28-23, 22-23, 22-26, 27-35)

Nagy dolgot hajtott végre a PVSK, a vendégek idegenben tudták megnyerni ezt a dobópárbajt és ezzel kiharcolni a bent maradást, míg a Miskolc a 99 dobott pont ellenére otthon esett ki a Piros csoportból. A hazaiaknál a Kozák-Homoki-Tóth trió 70 pontot vállalt, de a túloldalon ott volt az élvonalból visszajátszó légiós, Lewis, aki ezúttal 44 egységet termelt 14/21 jó dobással és 14/18 büntetővel, az ő játéka küldte egy osztállyal lejjebb a MEAFC-ot - fordulatos, hullámzó volt a mérkőzés, de a hajrában a Pécs akarata érvényesült, az utolsó negyedben már a baranyaiak voltak a jobbak. 

A MEAFC legjobb dobói: Kozák M. 30/3, Homoki 20/3, Tóth B. 20/12
A PVSK legjobb dobói: Lewis 44/6, Martinez 19/9, Rátvay 12, Bor 12/12

Rab Gyula, PVSK: Ma a legfontosabb az volt, hogy elhittük, Miskolcon győzhetünk. Ez még nem sikerült nekünk, most a legjobbkor törtük meg a negatív szériánkat. Egy nagyon fordulatos meccsen vagyunk túl, ahol a végjátékot magabiztosan kontrolláltuk. Jól dobtuk a büntetőket, és volt egy extra teljesítményünk, de az egész csapat kiválóan és hatalmas akarással játszott. Gratulálok a srácoknak! A győzelmünkkel kiharcoltuk a bentmaradást a Piros csoportban, a folytatásban 9-12. helyért játszunk.

A párharc végeredménye: 2-1 PVSK a javára.

 

Zöld csoport, playoff

Conoil Motax KC Pápa - Vásárhelyi Kosársuli 93-73 (23-20, 25-21, 19-14, 26-18)

A vásárhelyi vereség után ezt a meccset uralni tudta a Pápa, a hazaiak sokkal-sokkal agresszívebben és fizikálisabban játszottak, így végig az ő akaratuk érvényesült - ilyen nagy különbség csak a végén alakult ki, de a kicsit talán puhábbnak tűnő Vásárhelynek igazán nem volt válasza. A hazaiaknál Sonyák (28 pont, 6/8 tripla) és Koma (23 pont, 9/12 mezőnyből) is érvényesülni tudott, csapatként 50%-kal tripláztak, a Vásárhely pedig 12 büntetővel nehezítette meg saját helyzetét - izgalmas ez a párharc, két jó meccsen vagyunk túl, 1-1 az állás, legutóbb a Vásárhely, most a Pápa játéka kerekedett felül, kíváncsian várjuk, hogy a harmadik összecsapáson mi változik. 

A Pápa legjobb dobói: Sonyák 28/18, Koma 23, Kiss K. 10/6
A Vásárhely legjobb dobói: Varga Á. 18/6, Varga Z. 15/6, Rostás 13

Kálmán László, Pápa: Abban javultunk fel az elmúlt mérkőzéshez képest, hogy nem engedtünk másodszámú támadásokat az ellenfélnek. Jól kizártuk az ellenfeleket. Nem tudtak könnyű támadólepattanókat szedni. Ehhez párosult egy jó védekezés is és ebből jó kontrákat tudtunk dobni. Sokkal jobb volt a dobószázalékunk, mint Hódmezővásárhelyen. Azt gondolom, aki pályára lépett, szívét-lelkét kitette a pályán, 120%-ot nyújtottak. Örülök, hogy a fiatalok is ilyen eredményesen és jól szálltak be a mérkőzésbe. Úgy gondolom megleptük a Hódmezővásárhelyet, nem erre számítottak és győzni megyünk oda is.

Tóth Tamás, Vásárhely: Extrán dobott kintről a Pápa és fizikálisan szétdarált minket. Hatékony taktikát választott dörzsölt, rutinos kollégám. Gratulálok a hazaiaknak. Szerettük volna ma lezárni ezt a párharcot, de kevesen voltunk hozzá, megérdemelten győzött a Pápa. Jobbulást kívánok a kórházi betegeknek, imádkozunk a gyógyulásukért.

A párharc állása: 1-1.

 

Békési SzSK - Újpest-MT 88-106 (25-26, 19-31, 16-24, 28-25)

Ismét szenzációsan játszott az Újpest, a vendégek támadógépezetére egy pillanatig sem volt komoly válaszas a Békésnek, a második negyedben kiharcolt tíz pont feletti előnyt pedig könnyedén menedzselte a gárda. A záró etapra már eldőlt a küzdelem, ott a Békés szépített kicsit az eredményen, de érdemi esélye a győzelemre már nem volt, az újpestiek 54%-os mezőnymutatóval, 46%-os triplázással és több remek egyéni teljesítménnyel jutottak tovább - a hazaiaknál a 31 pontos Krstic és a 19-et szóró Meleg próbálkozott, de nem tudtak ellenállni a Surmann-legénységnek, amely ezzel ott van az elődöntőben. 

A Békés legjobb dobói: Krstic 31/9, Meleg 19/3, Hargitai 9/3
Az Újpest legjobb dobói: Ivosev 22/3, Horváth Á. 19/15, Csaba 16/6

Balog Vilmos, Békés: Először is gratulálok az Újpest csapatának. Bajnokesélyeshez méltón hozták le a párharcunkat. Jól felkészülten, felkészítetten érkeztek. De gratulálok saját csapatunknak, játékosainknak is. Megràncigáltuk az oroszlán bajszát, nagyon motiváltan, fegyelmezetten játszottak a fiúk. Megpróbáltunk még egy mérkőzést kiharcolni, de ennyivel jobb volt az Újpest. További sikeres szereplést kívánok az Újpestnek! Mi pedig várjuk következő ellenfelünket.

Surmann Gábor, Újpest: Mindenek előtt emelem kalapom csapatom előtt, komoly munkát raktunk le ma a parkettára azt gondolom. A stratégia amivel érkeztünk, az első negyed kivételével nagyon ült. Akkor a hazaiak irreálisan jó dobószázalékával örültem hogy egyáltalán lépést tudtunk tartani. A folytatásban azonban sikerült a Békésre jellemző kollektivitást individuális játékra kényszeríteni, ami fokozatosan a mi malmunkra hajtotta a vízet. Játékosaimra nagyon büszke vagyok, de nem csak a győzelem miatt, hanem mert csak a játékkal foglalkoztak kizárva minden külső tényezőt. Emiatt maximalis gratulációm nekik, illetve fontos kiemelnem s egyúttal megköszönnöm a stábom hadhatós közreműködését is. A két mérkőzés alapján úgy gondolom ennyi különbség van a két csapat között, ellenfelünknek egészséges folytatást kivanok. Mi pedig ma még örülünk, hogy aztán holnaptól készülhessünk az elődöntőre. Mindenkinek jó egészséget kivánok. Hajrá MI!

A párharc végeredménye: 2-0 az Újpest javára.

 

Atomerőmű KSE Bonyhád - Ceglédi KE 67-78 (13-21, 15-20, 18-24, 21-13)

Érvényesítette a papírformát az első kiemelt és bár a negyedik negyedet kicsit elengedte, de így is magabiztos győzelemmel jutott tovább az elődöntőbe. A vendégek az első három játékrész mindegyikét kontrollálták és remek védekezéssel bontották le a Bonyhád játékát, jól időzített tripláikkal pedig folyamatosan növelték a távolságot - a nagyszünetben tíz pont felett járt a különbség, a harmadik negyedben pedig már húsz egység körüli fórral gazdálkodhattak. A tolnai bravúr nem jött össze, a Cegléd készülhet az elődöntőre. 

A Bonyhád legjobb dobói: Somogyfoki 15/3, Dorogi 11, Tömösváry 10
A Cegléd legjobb dobói: Fekete V. 21/15, Tóth Z. 18/12, Hegedűs 11/6

Morgen Frigyes, Bonyhád: Gratulálok a Ceglédnek, minden jót kívánok a továbbiakban.

Honti Viktor, Cegléd: Gratulálok a csapatomnak, hogy 2-0-lal sikerült kiütni ezt a jó erőkből álló Bonyhádot. A Bonyhádnak is gratulálok, mert a hazai mérkőzésre nagyon felszívta magát, és nagyon férfiasan, keményen, és helyenként jól is játszott. Mi koncentrálunk a további feladatainkra, céljaink vannak, és azokat szeretnénk elérni.

A párharc végeredménye: 2-0 a Cegléd javára.

 

Pénzügyőr Sportegyesület - Óbudai Kaszások KA 73-74 (21-13, 15-19, 20-33, 17-9)

Rendkívül kiélezett csatában dőlt egyenlítődött ki a párharc, a Pénzügyőr ugyanis alaposan meglepte az Óbudát az első negyedben és nyolc ponttal meg is nyerte a játékrészt - a vendégek ezt követően összeszedték magukat, jelentősebb előnybe kerültek, de a záró etapra megint elfogyott a tudomány és ott összesen kilenc pontot tudtak dobni. A hajrá szorosan alakult, de az Óbuda meg tudta őrizni az addig kiharcolt előnyét, a végén fontos védekezéseket bemutatva sikerült elvinnei a győzelmet - ezzel visszavette a pályaelőnyt és a legutóbbi hazai vereség után kiegyenlítette a párharcot. 

A Pénzügyőr legjobb dobói: Kiss L. 19, Szálas 13/6, Horváth B. 12/6, Kovács M. 12/3
Az Óbuda legjobb dobói: Vámos 24/9, Varga D. 18, Puszta 15/3

dr. Bagi Melinda, Pénzügyőr: Nagyon kemény mérkőzés volt, erre lehetett számítani. Először is el kell mondjam, hogy a vereség ellenére nagyon büszke vagyok a csapatomra. Kis csapatként, újoncként a legjobb 4 közé jutásért egy nálunk fizikálisan sokkal erősebb csapattal jelentős hátrányból felállva tudtunk egy pontos mérkőzést játszani, ez óriási dolog. Azonban a büntetőink ma sem kerültek a helyükre, és védekezésben is több olyan hibát vétettünk ami nem fér bele, de mindezek ellenére a szívünk a helyén volt. Az első mérkőzésen két játékosom is megsérült, ma csak az egyik tudta csak vállalni a játékot. A mérkőzés végén két fontos ítélet is hátrányosan érintett bennünket, bízom benne, hogy a következő mérkőzésen már nem "kis" csapatként tekintenek ránk.

Saeed Armaghani, Óbuda: Tudtuk, hogy nagyon-nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk és sajnos az utolsó pillanatban az amerikai játékosunk, Rosemond is megsérült a pénteki edzésen, ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a csapat. Úgy gondolom, hogy óriási nagy szívvel küzdöttünk, egyébként mindkét csapat beletette mindenét. A harmadik negyedben volt egy nagyon jó periódusunk, amikor jól védekeztünk, ott átvettük a vezetést és az utolsó percig tudtuk tartani. Mindkét csapatnak gratulálok, 1-1 az állás, megyünk tovább, a harmadik meccs is ugyanilyen kemény lesz.

A párharc állása: 1-1.

 

NBI/B, Zöld csoport, playout

DEAC U23 - EKE Eger KOK 1-2

A párharc mindhárom meccsét ezen a héten játszották, elsőre a magasabban rangsorolt DEAC tudott nyerni otthon 102-84-re, remek támadójátékot bemutatva, a folytatásban azonban atomjaira hullott a debreceni gépezet, az Eger pedig remek védekezéssel fordított és kiharcolta a bent maradást. Az egriek a második meccsen, hazai pályán 78-65-re nyertek, majd most vasárnap jöhetett a harmadik, mindent eldöntő ütközet: itt az egál első félidő után a DEAC összesen húsz pontot dobott a teljes második félidőben, az Eger pedig ezt megbüntette és megnyerte a szériát. 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus