NBI/B: Rangadók Budapesten, 12 ütközet

Ma este megkezdődik a harmadik játékhét programja is a honi férfi másodosztályban, méghozzá rögtön két fiatal budapesti gárda izgalmasnak várt ütközetével. A MAFC hirtelen nagy előnyre is szert tehet, hiszen a Vasas elleni csatát követő napon fogadja a Győrt, ám a hétvége kiemelt rangadóját a TF és a Salgótarján találkozója jelenti, de a Honvéd - Békés csata, valamint a Vásárhely - Eger derbi és a Veszprém - Bonyhád párharcok is csemegének minősülnek. Lássuk, melyik fronton mi várható!

KELETI CSOPORT

Tiszaújvárosi Termálfürdõ Phoenix KK - Szolnoki Olaj KK U23 (péntek, 18:00)

Miután a nyitófordulóban nyert a Tiszaújváros Óbudán, otthon a Szolnok fiataljai ellen kötelezőnek mondható a siker számára, bár az eddigiek alapján azt sem könnyű lemérni, hogy mennyit is lépett előre a magyar bajnok fiókcsapata, mely szintén fölényes diadallal indított a Budafok ellen. Annyira nagy különbséget ne várjunk, könnyen lehet ez egy végig hullámzó csata is, mely jó eséllyel hátvéd poszton hozza a legnagyobb kulcspárharcot Magyar László és Tóth Zoltán révén.

Budapesti Honvéd SE - Békési SzSK (szombat, 17:00)

A Honvéd nagyon csúnyán beleszaladt a késbe Salgótarjánban, a Békés viszont nem kis meglepetésre két vállra fektette a TF-et, így mondani sem kell, hogy képtelenség lenne leírni az újoncot. Ezzel együtt Bohanekék otthon favoritnak tekinthetők, de a Stefán, Angyal, Szeleczki triónak odabent sokkal keményebbnek kell lennie Koma és társai ellen, mint volt vasárnap Tutusékkal szemben Salgótarjánban.

Óbudai Kaszások - Budafok  (szombat, 18:00)

A Kaszásoké az eddigi legérthetetlenebb produkció, rejtély, hogy miért teljesített magához képest ennyire gyengén a Kertész-legénység a Tiszaújváros ellen, de a Budafok kellemes ellenfél lehet a javításhoz és a önbizalom növeléséhez. Tiba János, a hazaiak egykori ásza már vendégként tér vissza, ahogy Drevenka Dávid is, így bizonyos szempontból ez is presztízsmeccs lesz, bár nagy blama lenne Peringerék számára, ha hagynának esélyt a vendégeknek a hajrára is. A Sebők - Krasznai duótól mindenesetre sokkal koncentráltabb és precízebb játék szükséges, lényegesen kevesebb erőlködéssel és folyamatosabb csapatjátékkal.

Vásárhelyi Kosársuli - EKF-Eger-KOK SE (szombat, 18:00)

A Vásárhely nagy mérkőzést nyert a Kecskemét otthonában, ahogy az Eger is rangadót "fogott" a Debrecen bánatára, de most fordított a szereposztás, ez pedig garantálja is, hogy Szabó Péteréknek nagyon meg kelljen küzdeniük a sikerért. A forduló egyik, ha nem a legkiszámíthatatlanabb párosítása ez, de könnyen lehet döntő tényező a hazai környezet.

Tehetséges Fiatalok-Budapest - Konecranes-Salgótarjáni KSE (szombat, 18:30)

A TF-nek muszáj lenne javítania békési kudarca után, de a Salgótarján vasárnap valósággal erőt demonstrált, így nem mondhatnánk, hogy szuperfavorit itt a Mehmedovics-alakulat, ám mégis van olyan egység Beákéknál, ami alapján azt mondjuk, hogy otthon jó esélyekkel indul harcba a Moravcsik Áron irányította gárda. A hat külföldön született kosarast felvonultató SKSE-nek veszítenivalója nincs, ez pedig a momentum birtoklása mellett sokat segíthet idegenben.

DEAC - Mercedes-Benz Gyár KA (vasárnap, 17:00)

A DEAC számára is kötelező a javítás, de ez nem lesz könnyű feladat, ha Mészáros Máté és mindkét Pongó-fivér ott lesz a parketten. Ám amennyiben a három felnőtt válogatott kosarasból akár csak egy is hiányzik, nem mondható, hogy egy súlycsoportba lehet tenni a két keretet. Nagy Botondék az egri betli után bizonyosan feltüzelve mennek majd ki hazai idénynyitójukra, s várhatóan darálós, de mégis lendületes játékkal rukkolnak majd ki, pláne, ha lesz Vas is már a palánk alatt náluk.

 

NYUGATI CSOPORT

MKB-Euroleasing Vasas - MAFC II.  (szerda, 19:15)

A Vasas a még engedélyre váró Luhovtsov, Fülöp duó, valamint a nem egészséges Boinitzer, Mészáros páros nélkül, de a nagyon tehetséges Kiss Barnabással a sorban veheti fel a harcot a két korábbi Vasas-játékossal, Mohay Péterrel és Timkó Norberttel felálló, eddig veretlen MAFC-cal. A derbinek további pikantériát ad, hogy a kis híján Pasarétre igazoló Csapai is ott lesz a parketten régi-új klubjában, ráadásul kiváló formában kezdte az idényt az U23-as döntő győztes triplájának szerzője. Ha Mohay teljesen rendbe jött és még a Tursics, Misek páros is ott lesz az első csapat húzóemberei közül, akkor Mócsán Bálinték a tartalékos hazaiak ellen toronymagas favoritok, ha egyikük sem lesz, akkor azért várható, hogy küzdelmes csata alakuljon ki.

MAFC II. - Széchenyi Egyetem Győri KC  (csütörtök, 18:15)

A Garai-legénység 24 órán belül másodszor is fellép majd, de ahogy említettük is, ha az első csapatból érkező ászok is rendelkezésre állnak, akkor a szezont Pápán szoros vereséggel kezdő Márkus Tamásék ellen is csak a magabiztos diadal lehet a céljuk Konczéknak. Kicsit fekete ló még ez a Molnár-alakulat, de ha nem fog ki jó dobóformát és tartalékos lesz a budapesti gárda, akkor minden nyitott lehet majd.

HOYA - Pannon Egyetem Veszprém - B-Beton Bonyhádi KSE  (péntek, 19:00)

A Veszprém azt a Bonyhádot fogadja, melynek legjobbja, Faragó Péter anno a hazaiaknál pattogtatott, de Vertetics, Kámán és Farkas főszereplésével az oroszlányi után begyűjtheti második skalpját is a Petőfi-gárda. A tolnaiaknál eddig nagyon érezhető, hogy kevés felkészülési meccset játszottak, a Pécs fiataljai ellen a vártnál jobban meg is izzadtak a győzelemért.

SMAFC-NYME - MTK Törökbálint  (péntek, 19:00)

A SMAFC-nak nagyon nehéz dolga lesz az otthoni idényrajton, hiszen az az MTK érkezik Sopronba, mely nagyon könnyedén verte a Pápát. Szarvas Gábor tanítványai csak akkor mehetnek biztosra, ha már az elején nagy energiával és magas fokú koncentrációval játszanak.

PVSK-Kronosz Kiadó - OSE Lions (szombat, 17:30)

A Pécs U23-as gárdája és az OSE teljesen más kosárlabdakultúrát, markánsan eltérő szerkezetet és abszolút differens játékfelfogást képviselnek, úgyhogy az ellentétek harca lesz ez, de ami az erősorrendet illeti, még Bödör Bence nélkül is hasonló szintre lehet tenni az eddig két vereséggel álló baranyaiakat az otthon a Veszprém ellen vereséggel indító Oroszlánnyal. Hajmásy-ék egy jó dobóformával viszont okozhatnak meglepetést idegenben is.

Falco II. - Bajai Bácska FKE (vasárnap, 16:00)

A Baja egy érthetetlen produkcióval rukkolt ki a Gabányi Sportcsarnokban, s a Perl, Váradi duót várhatóan nem szerepeltető újonc szombathelyi U23-as gárda otthonában sem vár sokkal melegebb fogadtatás. Nehéz belőni a Váradi-legénység erejét, de nagyon komoly meglepetés lenne, ha ezt az akadályt simán vennék a Hosszú-legények.

Fotó: TF-Budapest

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus