NBI/B: Rangadót nyert a Vasas, fontos meccset az MTK és a MAFC

Míg a Zöld csoportban kiélezett találkozón tudott nyerni a Bonyhád ellen a Pénzügyőr. 

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

Vasas Akadémia - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 93-68 (20-11, 26-30, 22-14, 25-13)

Meggyőző játékkal javította az utóbbi időszak gyengébb mérkőzéseit a Vasas a fővárosi alakulat igazából teljesen egyértelmű győzelmet aratott a Veszprém elleni rangadón. Az első félidőben még tartották a lépést a vendégek és pontgazdag összecsapást láthattunk, aztán a fordulás után feljebb csavarta a védekezését a Vasas és onnantól egyoldalúvá vált a találkozó, összességében nem lehetett kérdés a győztes kiléte. A hazaiaknál Boros Márk (21 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) bizonyult a legsokoldalúbbnak, de Radics, Medve, vagy éppen a 13 gólpasszos Moravcsik is hozzátette a magáét - a vendégeknél Madár András 19 triplába állt be, Szabó Pétert pedig ezúttal limitálni tudta az ellenfél. 

A Vasas legjobb dobói: Boros 21/3, Radics 17/9, Medve 15/15
A Veszprém legjobb dobói: Madár 28/21, Dukics 20/6, Futó 11

Faragó Péter, Vasas: Szerintem ma jól játszottunk, gratulálok a srácoknak és a Veszprémnek pedig sok sikert kívánok a továbbiakban.

Baksa Szabolcs, Veszprém: Gratulálok a Vasas csapatának, jobban kosárlabdáztak ma nálunk. Fizikálisan nem voltunk abban az állapotban, hogy bírjunk egy ilyen agresszív védekezést és tempót. Volt egy fellángolásunk, de utána a Vasas bedarált minket. Sok problémánk van, de dolgozunk, küzdünk és próbáljuk a legjobb eredményt elérni.

 

NKA Pécs - MTK-Elite Basket 62-79 (15-19, 20-16, 19-22, 8-22)

Remek teljesítményt nyújtott az MTK, talán a szezon egyik legjobbját hozta Horváth Balázs alakulata. A vendégek parádésan védekeztek és teljességgel megfojtották a pécsi fiatalok játékát, akik az egész meccs folyamán nem találtak erre megoldást - mindössze 36%-kal céloztak mezőnyből és csak Karavdic érte el náluk a tízpontos határt. Az MTK-nál volt egy Takács András (29 pont, 8 lepattanó, 10/14 mezőnyből) és egy Jakab Péter (25 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz), akik most a különbséget jelentették a támadóoldalon, úgyhogy a fővárosi gárda idei harmadik győzelmét aratta. 

Az NKA legjobb dobói: Karavdic 16, Kocsis 9, Scherer 9
Az MTK legjobb dobói: Takács 29, Jakab 25/9, Jilling 6/3

Ivica Mavrenski, NKA: Gratulálok az MTK-nak! Végig abban a ritmusban folyt a játék, amelyben ők szerették volna. A harmadik negyedben volt egy jó periódusunk, de semmi több, végül simán kikaptunk. Támadásban voltak a legnagyobb problémáink. Én akceptálom, hogy fiatalok vagyunk és tanulnunk kell, azt is, hogy mindenkit tisztelünk, de elvárom, hogy senkitől se féljünk, és mindig a legtöbbet adjuk ki magunkból!

Horváth Balázs, MTK: Nekem Pécs városa mindig előkelő helyet foglal el a szívemben, hiszen itt éltem nyolc évig, itt végeztem az egyetemen és itt lett belőlem kosárlabdaedző. Sok szép sikert éltem át itt játékosként, mindig jó érzés ide visszajönni! Most voltam először a pécsi akadémián, amely minden dicséretet megérdemel: elismerésre méltó ez a komplexum, amilyen körülmények között a tehetségek dolgozhatnak a jól felkészített edzők irányításával. Öröm látni, hogy van ilyen Magyarországon. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy itt győzni tudott! A mezőnyben nekünk vannak a legszerényebb lehetőségeink, mi tudunk a legnehezebben edzeni, a tabellán sem állunk túl fényesen, mégis nyertünk. A csapatom megmutatta, hogy van tartása, hogy érdemes a fiúkkal foglalkozni. Óriási siker ez számunkra! Gratulálok a saját csapatomnak, és gratulálok a hazaiaknak is, akik nagyon fiatalon egy erős bajnokságban versenyeznek. További sok sikert kívánok az akadémistáknak!

 

Bajai Bácska FKE - MAFC 67-76 (14-17, 21-18, 20-19, 12-22)

Nem volt a legjobb passzban a Baja, elég sokat hibáztak a hazaiak, úgyhogy támadásban abszolút nem tudtak felpörögni - ezt tudta kihasználni a valamivel pontosabb MAFC. A vendégeknél Bordács (24 pont, 11 lepattanó) és Polgárdy (22 pont, 7 lepattanó) hozzátették azt a pluszt, ami most a beteg Pongóval, Jakab nélkül küzdő Bajában nem volt meg, úgyhogy a szoros mérkőzés utolsó negyedében még sikerült eggyel feljebb kapcsolniuk - azt a játékrészt tíz ponttal nyerték meg, ott tudták a maguk javára eldönteni a derbit. 

A Baja legjobb dobói: Vukicevic 20, Goldring G. 14, Nagy D. 10/6
A MAFC legjobb dobói: Bordács 24/9, Polgárdy 22/3, Tóth P. 11

Cservék Csaba, Baja: Sajnos rányomta a bélyegét, hogy Jakab Péter nem tudott játszani és Pongó Martin is gyomorrontással küszködött. Nagyon sok ziccert kihagytunk, palánk alatt ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk. A védekezésünk még mindig nem állt össze, fejben kell összeszedni a dolgokat. Kedden folytatjuk…

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!

 

Zöld csoport

Pénzügyőr Sportegyesület - Atomerőmű KSE Bonyhád 72-68 (18-23, 19-17, 20-15, 15-13)

Kiélezett meccset vívtak egymással a csapatok, a Bonyhádnak is bőven volt esélye megnyerni az összecsapást - különösen védekezésben kapart a gárda, odafigyeltek a tolnaiak és próbálták megnehezíteni a Pénzügyőr dolgát. Ez abszolút sikerült is, de a szoros találkozó végén mégis a hazai alakulat örülhetett: az alig 36%-kal dobó gárda 57-57 után két duplával kiharcolta azt a minimális előnyt, amelyet már nem adott ki a kezei közül, fontos védekezéseket mutatott be, fontos lepattanókat húzott le, úgyhogy természetesen megérdemelt a győzelme. 

A Pénzügyőr legjobb dobói: Horváth Cs. 20/3, Mihalics 18/9, Kiss L. 11
A Bonyhád legjobb dobói: Dorogi 15/3, Verasztó 13, Pajor 11/3

dr Bagi Melinda, Pénzügyőr: Szeretnék gratulálni a saját csapatomnak először. Nagyon fizikális mérkőzés volt, ellenfelünk magassági és erőfölényben játszott, ráadásul többször kellett ledolgoznunk kisebb-nagyobb hátrányt. Azonban ezek a tényezők nem őröltek fel bennünket, győztesként tudtuk befejezni a mérkőzést. Köszönjük ellenfelünknek a kemény játékot, azt hiszem ebből a meccsből is sok tapasztalatot tud hasznosítani mind a két csapat a későbbiek folyamán.

Rutkai Péter, Bonyhád: Először is gratulálni szeretnék a hazai csapatnak, úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertek. Az összeszokottabb csapat győzött ma, a végjátékban ez döntött. Már majdnem teljes kerettel vagyunk, igazából két meghatározó játékosunk hiányzik, de ennek ellenére úgy gondolom, egész meccsen koncentráltak a srácok és próbálták a legjobbjukat hozni, de látszott, hogy még vannak hibák mind a védekezésben, mind a támadásban. Úgy gondolom, a támadó lepattanókon múlott, a végjátékban többet is leszedett a hazai csapat, amit meg kellett volna szereznünk. Magasságban nem voltak nálunk jobbak, akarás kérdése is egy kicsit, meg rossz helyezkedés, valamint ötven százalék körüli büntetőzés nem túl acélos. Sajnálom, szerettünk volna nyerni, de ez most nem sikerült, úgyhogy megyünk tovább.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus