Nyugati derbi: mindenki a fedélzeten

Ma délután fél öttől az NB I B-be jutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszik egymással a soproni négyes döntőben a Casino Soproni Tigrisek és az Oroszlányi SE Lions. A két együttes az NB II nyugati csoportjában eddig már négyszer találkozott egymással.

Bár megvolt a négy meccs - az állás 2-2 -, az eddigi összecsapásokon még nem fordult elő az, ami ma délután fél 5-től bekövetkezik, jelesül hogy mindkét gárda minden játékosát be tudja vetni.

Amikor január 10-én, az alapszakaszban Oroszlányban 89-79-re nyert az OSE, a Komárom megyeieknél még nem játszott Ughy Albert és Tanács Attila, a soproni csapatból pedig Lakatos Péter hiányzott. Ugyanez volt a felállás a két csapat eddigi utolsó mérkőzésén, Sopronban, a rájátszásban, és szintén oroszlányi siker született. A soproni visszavágón, március 21-én a Tigrisek kompletten állt fel, s 87-84-re győzött a Tanácsot nélkülöző Oroszlány ellen.

A rájátszásban, Oroszlányban lényegében hasonló volt a felállás és a soproniaknak sikerült a bravúr, egy frenetikus hangulatú, remek meccsen 104-99-re nyert a Tigrisek. A két együttes eddigi utolsó összecsapásán - Sopronban - OSE Lions siker született. Annak  a meccsnek a presztízsen kívül nem volt tétje. Tanács Attila ekkor játszott először a soproni csapat ellen, s győzelemre is vezette az oroszlányiakat, akik 81-70-re nyertek - Ughy "Buci" nélkül, a Tigriseknél viszont Lakatos nem lépett pályára.

Amint látható tehát, a két nyugati élcsapatnak a mai szinte döntőnek is beillő összecsapása előtti mérkőzéseiről valahonnan valaki hiányzott. Most azonban mind Kovács Nándor, mind pedig Balogh Márton teljes csapatot küldhet a pályára.

Tegnap bár a soproniak előbb játszottak, rettenetesen kihajtották magukat a Békés ellen, míg az Oroszlány úgy is gond nélkül verte a tartalékos DEAC-ot, hogy kulcsjátékosaik a mai ütközet előtt sokat pihenhettek... Fél öttől tehát ismét egy remek hangulatú derbi várható, úgy hírlik, Oroszlányból még érkezik szurkolói "erősítés", ráadásul a komáromiak maguk mellett tudhatják majd a decibelekkel szintén nem visszafogottan bánó békési tábort - a Békésnek egyetlen esélye a "versenyben maradásra", ha ma nyer az Oroszlány, s akkor holnap ki-ki meccs lehet a Békés-OSE. Abban az esetben persze, ha a Békés a papírformát érvényre juttatva a nap második mérkőzésén, a keleti derbin megveri a DEAC-ot. A keleti alapszakaszban és a rájátszásban ezt már kétszer-kétszer, azaz összesen négyszer már megtette, ráadásul most a DEAC - amely azért Békésen tudott egy 6 pontos meccset is játszani - most erősen tartalékos....

Amennyiben ma a két bajnok legyőzi a két másodikat, azaz soproni és békési siker születik, már nincs mit tovább számolgatni, a Tigrisek a nyerő s a feljutó.

Úgyhogy fölöttébb izgalmas, forró délutánnak nézünk elébe a Krasznai-csarnokban...

 

Fotó, Slide: oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus