Oroszlányi siker a Bányász-kupán

Négy NBI/B-s csapat részvételével rendezett felkészülési tornát az OSE Lions csapata Bányász "60" Kupa néven.

A két napos torna jó hangulatban zajlott, és parázs mérkőzéseket láthatott a felkészülési tornához képest kifejezetten szép számú publikum.

Érdekesség, hogy a Honvéd és a Salgótarján kérte, lehetőleg "kerüljék el" egymást, hiszen a hamarosan induló másodosztályú bajnokság nyitó fordulójában, a nógrádi megyeszékhelyen e két együttes egymással néz majd farkasszemet.

Pikáns összecsapással, a házigazda Oroszlány és a Salgótarján meccsével kezdődött a torna. Azért volt pikáns, mert az OSE együtteséből Kiss Károly és Ughy Albert korábban éveken át kosarazott Salgótarjánban, és rövid ideig Tanács Attila is játszott ott, sőt az oroszlányi csapatot az NB II megnyerésével az NB I B-be vezető edző, Kovács Nándor is dolgozott a Karancs alján.

A MAFC-ból próbajátékra érkező bedobót, Gorzsás Krisztiánt tesztelő oroszlányi együttes végig vezetve kemény, küzdelmes összecsapáson végül 85-74-re győzött.

Következett a Békés összecsapása az ezen a mérkőzésen az U21-es együttesével felálló Honvéd ellen. A fővárosiaktól a stabil NB I B-s csapattagok közül csupán Haris Róbert, Szalay Ákos és Szollár Gergő  játszott a fővárosiaknál. Nagy iramú, kosarakban gazdag meccsen hiába zárkózott fel a végén a Honvéd, a tapasztalat az NB I B nyáron jelentősen megerősödött újonca malmára hajtotta a vizet, amely 96-88-ra nyert.

Másnap érdekes körülmények között verte kemény, férfias csatában az Oroszlány a ha nem is teljes, de azért az egy nappal korábbihoz képest lényegesen erősebb, ám a múlt héten korábban egy-egy edzőmeccs erejéig Jászberényt és Pécset is megjáró Honvédot. A fővárosiak otthon hagyták szerelésüket, s így az OSE kölcsönzött részükre egy garnitúrát, tehát minden kosarat oroszlányi szerelésben kosarazó játékos dobott. Igazi kőkemény, küzdelmes, kevés kosarat hozó presztízsmeccsen rutinos játékosai révén az OSE 71-67-re "legyűrte" a Honvédot.

A Salgótarján-Békés meccs látványos, közönségszórakoztató játékot hozott, különösen a két középső negyed, amely összeadva 60-60-as részeredményt hozott, egyik csapat sem hetvenkedhetett ebben az időszakban védekezésével. A meccset végül 101-95-re a nógrádi együttes nyerte meg.

A torna végeredménye:
1. OSE
2. Konecranes Salgótarjáni KSE
3. Békési SZSK
4. Bp. Honvéd

Foto, Slide - Makovi Péter, oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus