Tornát nyert a keleti újonc

A férfi másodosztály csapatai már javában készülnek, játsszák a felkészülési tornákat. A Békésen zajló Viharsarok kupán az NB I B mindkét újonca részt vesz

A békésiek természetesen a rendező jogán indulnak, és a nyár elején az NB II-t Sopronban megnyerő Oroszlányt meghívták tornájukra. A két együttes vezetősége és népes szurkolótábora között egyaránt igazi, remek sportbarátság alakult ki.

A két újoncon kívül a Hódmezővásárhely és az Óbudai Kaszások csapata vesz még részt a tornán.

Az első, szombati játéknapon minden csapat két mérkőzést játszott, s eldőlt: a házigazda, a keleti csoport újonca, a Békés a vasárnapi mérkőzések eredményeitől függetlenül már megnyerte a tornát. A Kaszások csapatát  Hódmezővásárhely s az Oroszlány is megverte, az NB I B két újonca pedig remek meccset játszott egymással, csatájukat 85-77-re a békésiek nyerték.

A klub ügyvezető elnöke, Takács János honlapunk érdeklődésére elmondta, amellett, hogy együtt maradt a tavaly az NB II-ben vitézkedő csapat, jelentősen erősített is a békési csapat. A legnevesebb érkező az utóbbi három szezonban a legmagasabb osztályban, az élvonalban, Kaposváron majd Zalaegerszegen kosarazó, rutinos Koma Dániel. Egy tapasztalt kosaras mellett egy ifjú titán is érkezett, méghozzá egészen közelről: az U18-as válogatott keret tagja, Béres Nándor Békéscsabáról érkezett az NB I B újoncához. Kovács Benedek is egy tapasztalt játékos, Sopronban befejezte egyetemi tanulmányait, ő Békés megyei születésű, s visszatér. A negyedik új fiú egy vajdasági magyar játékos, Krsztics Dániel.

Az NB I B keleti csoportjának jelentősen megerősödő újonc együttese szeretne megkapaszkodni, bent maradni a másodosztályban. 

Fotó: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus