Veretlen csapatok ütközete Baján

Hét végén újabb fordulót rendeznek a férfi másodosztályban. Keleten ma Tiszaújvárosban nyeretlenek találkoznak, holnap 5 mérkőzést rendeznek, a legérdekesebbnek talán a kecskeméti fiatalok vendégjátéka ígérkezik a MAFC csarnokában. Nyugaton, Baján két veretlen csap össze, de a pápai csapat törökbálinti vendégjátéka is érdekesnek ígérkezik. Ezen felül megkapta eltiltását a Salgótarján centere, Tanács Attila, illetve a Kaszások veteránja, Nagy Bálint is. Nézzük a legfontosabb információkat a forduló előtt!

Keleti csoport

Tiszaújvárosi Tisza TV Phoenix KK (11., 0-3) - Óbudai Kaszások (12., 0-3) (péntek, 18 óra)

Az eltiltott Nagy Bálint nélkül lép pályára a vendég óbudai együttes a két nyeretlen gárda összecsapásán. Ez azért jelentősen növeli a hazai pálya előnyét amúgy is élvező borsodi brigád esélyeit.

EKF-Eger HÉSZ SE (2., 3-0) - DEAC (8., 1-2) (szombat 16 óra)

Két nagy csatában elvesztett meccs után, s különböző okok miatt várhatóan tartalékosan utazik a DEAC a veretlen Eger csarnokába. Váczi Péter együttese eddig a Nagykőröst, a Vasast és a Kaszásokat verte, most azért minden bizonnyal nehezebb dolga lesz a nyáron megerősödött debreceni csapattal szemben.

Bp. Honvéd (5., 2-1) - Szolnoki Olaj U23 (9., 1-2)  (szombat 16 óra)

Mindkét együttes vesztes meccs után lép pályára. A Honvéd legutóbb a másik utánpótláscsapat, a kecskeméti együttes otthonában botlott, az "olajos" fiatalok pedig saját pályájukon, Szolnokon kaptak ki a MAFC-tól. A fővárosban a Puskás-csapat az esélyes.

Enter Hód Vásárhelyi KS (1., 3-0) - Nagykőrösi SKE (7., 1-2)  (szombat 18 óra)

Nyáron jelentősen átalakult, összességében úgy tűnik - elsősorban az A-csoportból, Kaposvárról visszatérő Drahos érkezésével - erősödött a vásárhelyi együttes. Legutóbb Óbudán arattak magabiztos győzelmet Nyilasék, nem valószínű, hogy otthonukban meg tudja nehezíteni dolgukat a Nagykőrös.

Konecranes Salgótarjáni KSE (3., 3-0) - MKB Euroleasing Vasas (10., 0-3) (szombat 19 óra)

Bármi is a fegyelmi tárgyalás eredménye, tehát akár eltiltják a Debrecenben történtek miatt Tanács Attilát, akár nem, a nyeretlen és a veretlen, a rutin és a fiatalság összecsapásán egyértelműen a hazai együttes, a Salgótarján a favorit. Friss: Tanács Attila négy hónapos eltiltást kapott, tehát biztosan nem játszhat ezen a derbin sem.

MAFC (6., 2-1) - Mercedes Benz Gyár KA (4., 2-1)   (szombat 20 óra)

Szép sikerrel a háta mögött utaznak a Hauszmann utcába a kecskeméti fiatalok. A MAFC a múlt héten a másik U23-as gárdával, a szolnoki együttessel játszott, s nyert annak otthonában. Dinnyés Attila együttese ugyan Debrecenben kikapott, ám azóta két magabiztos győzelmet aratott. Mindkét csapat számára igazi "vizsga" lehet a szombati találkozó, érdekesnek, izgalmasnak ígérkezik.


 

Nyugati csoport

B-Beton Bonyhádi KSE (4., 3-0) - Budafok KK (12., 0-3)  (péntek 19 óra)

Fix egyesnek tűnik a nyeretlen budafokiak fellépése a veretlen bonyhádi csapat otthonában. Faragóék ráadásul egy önbizalomnövelő pápai siker után várhatják azt a Budafokot, amely saját pályáján sem tudott túl nagy ellenállást kifejteni a Törökbálinttal szemben.
 

Győr-Szol Széchenyi Egyetem (9., 1-2) - PTE-PEAC (10., 0-3) (péntek 19 óra)

A győriek legutóbb a SMAFC otthonában megszerezték várva várt első győzelmüket. A pécsi csapat nyeretlen, de ezen belül elég kiszámíthatatlan, hiszen a nyitányon idegenben szorongatta meg a Bonyhádot, ugyanakkor legutóbb hazai környezetben, két addig nyeretlen csapat összecsapásán - bár jól kezdtek - simán kikaptak a veszprémiektől. Az első diadal gátlásokat felszabadító érzése, no meg a hazai környezet a második sikeréhez segítheti id. Rátvay Tamás csapatát.
 

SMAFC-NYME (11., 0-3)- Veszprémi Egyetem (8., 1-2)  (péntek 19 óra)

A Veszprémnek idegenben skerült az, ami a SMAFC-nak hazai környezetben nem, jelesül nyerni - nyeretlenek meccsén. Ez a mostani vendégcsapat malmára hajthatja a vizet. A veszprémieknek több rutinos, A-csoportot is megjárt játékosuk van, a SMAFC mellett a hazai pálya s a fiatalos lendület szólhat - érdekes összecsapásra van kilátás a Krasznai-csarnokban.
 

MTK Törökbálint (2., 3-0) - Motax Concordia KC Pápa (7., 1-2) (szombat 17 óra)

Egy egységes, összeszokott törökbálinti csapat fogadja a korábbi neves, A-csoportos játékosokkal erősödő, de még formálódó pápai együttest. Míg a hazai csapatnak eddig aránylag könnyű ellenfelei voltak, addig a pápaiak két vereségüket két élcsapattól, a Bajától és a Bonyhádtól szenvedték el. Az MTK Törökbálintnak várhatóan ez lesz az első igazán nagy erőpróbája.
 

Bajai Bácska FKE (4., 2-0)- PVSK Kronosz Kiadó (1., 2-0) (szombat 17 óra)

A két veretlen együttes mérkőzése már csak a remek formában kosarazó Hosszú Gergely korábbi pécsi szereplése miatt is pikáns lesz kissé. A pécsi fiatalok nagyon együtt vannak, szép győzelmekkel kezdték a szezont, igaz a Győrt és a Veszprémet is hazai környezetben fektették két vállra. Nagy kérdés, először elhagyva Pécset, a bajai katlanban mire lesznek képesek a szintén méltán nagy önbizalommal pályára lépő Bácska ellen.

 

Foto, Slide - vasarhelyikosarsuli.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus