Ivkovics szerint reális esélyünk van kijutni az Eb-re

2016 augusztusában és szeptemberében vívja a 2017-es Európa-bajnokság selejtezőit a férfi kosárlabda-válogatott, Sztojan Ivkovics szerint reális esély van az Eb-kvalifikációra. A tétmeccsek előtt a nyár folyamán hosszú összetartás és komoly barátságos meccsek várnak a nemzeti csapatra. Ezekről a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a szövetségi kapitány.

A férfi kosárlabda-válogatott augusztus 31. és szeptember 17. között kvalifikálhatja magát a 2017-es kosárlabda Eb-re. A csoportban Nagy-Britannia, Luxemburg és Macedónia vár a második kalapból sorsolt nemzeti csapatra. Az eredeti menetrendhez képest annyi változott, hogy a luxemburgi szövetség kérésére a Luxemburg elleni mérkőzéseken felcserélik a pályaválasztó jogot, ezt Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány mondta a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A módosított program így néz ki:

Augusztus 31: Magyarország – Nagy-Britannia

Szeptember 3: Magyarország - Luxemburg 

Szeptember 7: Macedónia – Magyarország

Szeptember 10: Nagy-Britannia – Magyarország

Szeptember 14: Luxemburg - Magyarország

Szeptember 17: Magyarország – Macedónia

Reális esély van a kvalifikációra, főleg ha jön Hanga Ádám és Thomas Jermaine is, de természetesen szerencsére is szükségünk lesz. Attól is sok függ, hogy a többi csapat kerete hogyan alakul, és hogy például az NBA-sztárok eljönnek–e hozzájuk. Én nagyon bizakodó vagyok” - fogalmazott az esélyekről a szövetségi kapitány. A hét selejtezőcsoportból a csoportgyőztesek és a négy legjobb csoportmásodik jut ki a kontinenstornára. A legnagyobb név, aki ellenfélként pályára léphet ellenünk a sorozatban, a harmadik kalapból sorsolt britek kiválósága, Luol Deng, aki a Miami Heat játékosa.

A Sport TV Mai helyzet című műsorában a nyári felkészülésről is beszélt Sztojan Ivkovics. Elmondta, hogy július 20-án kezdődik az összetartás, majd augusztus 5-én Szerbiába utazik a csapat, ahol Montenegró ellen két meccset játszik. Augusztus 12-e körül előbb Magyarországon, majd Bécsben vesz részt két felkészülési tornán a magyar válogatott, amely a britek elleni első tétmeccs előtt körülbelül egy héttel főpróbát tart majd.

Foto, Slide - jochapress.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus