14 meccs jön ma az NBA-ben!

Ma éjjel 14 mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, mely alig egy napja rajtolt el, tehát rengeteg együttes most mutatkozik be ebben az évadban. A két eléggé megerősödött keleti klub, azaz a Cleveland és a Brooklyn egymás ellen meccsel, de a San Antonio - Memphis derbi is igazi csemege lesz az utóbbi évek rivalry-je után. Steph Curry és a Golden State a Lakers ellen kezd, Dwight Howard pedig élesben is bemutatkozik houstoni színekben. Nézzük a teljes mai programot és a beharangozókat!

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets (00:00)

Micsoda csata! Kyrie Irving vs. Deron Williams, az irányító-párharc, ami már önmagában is különlegessé tenné ezt a párosítást, de a Garnett, Pierce, Kirilenko trió bemutatkozása a vendégeknél, valamint az 1/1-es Anthony Bennett első profi fellépése még extra fűszert is ad az esti főmenühöz, aról nem is beszélve, hogy egy év kihagyás után újra pályára kerülhet Andrew Bynum is. Az esélyekről kár beszélni, hátra kell dőlni és élvezni a show-t!

Philadelphia 76ers - Miami Heat (00:00)

A liga egyértelműen leggyengébb kerete a kétszeres címvédő ellen. Itt már inkább van értelme favoritot kikiáltanunk, még ha a Heat back-to-back is érkezik, s kemény csatát nyert - elég simán - a Bulls ellen a tegnapi nyitányon. Ha mészárlás nem is valószínű, de Miami-henger várható.

Toronto Raptors - Boston Celtics (00:00)

Jared Sullingert egy meccsre eltiltották házon belül, így Rajon Rondo távollétével együtt aligha esélyesként lép parkettre az egyébként gyengécske Raptors csarnokában a Celtics, de a bekötött kézzel irányító Kyle Lowry vezette kandaiaknál sem minden fenékig tejfel, úgyhogy lehet ebből még egy küzdelmes, hullámzó derbi is a két csoportellenfél között.

Detroit Pistons - Washington Wizards (00:00)

A Pistons a Jennings, Stuckey hátvédpáros távollétében a Will Bynum, Chauncey Billups duval kezd a hátsóudvarban, amit köynen ki is használhat a Wall, Beal kinti kettesre építő fővárosi alakulat, mely az új szerzeményt, Marcin Gortatot is bevetheti centerben Nené és Seraphin mellett. A játéknap egyik "legalulértékeltebb" meccse ez, mely nem biztos, hogy látványos lesz, de sok érdekességet vonultat majd fel, kezdve Josh Smith detroiti debütálásával

New York Knicks - Milwaukee Bucks (00:30)

A régi-új Knicks és a Knight, Butler dúval felfrissített Bucks esetében sem beszélhetünk egyértelmű esélyekről, bár komoly fegyvertény lenne az "örök középszerű" Milwaukee-tól, ha rögtön a Madison Square Gardenben tudna nyerni ezzel a kerettel és az új mesterrel, Larry Drew-val. Az eltiltott JR Smith-re nem számíthat a New York, de ha nem az egyénieskedő játékost erőltetik Anthony-ék, akkor könnyedén célba érhetnek.

Houston Rockets - Charlotte Bobcats (01:00)

James Harden sérülsée borzolhatta a Rockets szurkolóinak idegeit az utóbbi napokban, de a Dwight Howarddal felturbózott houstoniak számára Al Jeffersonnal megerősített Bobcats két vállra fektetése hazai környezetben kötlező ujjgyakorlat kell, hogy legyen, pláne, hogy az ex-Jazz-center pályára lépése sem garantált kisebb sérülés miatt. Harden egyébként már edzett és majdnem biztos, hogy be is öltözik, a látványra és az intenzitásra vélhetően nem lehet majd panasz ezen a fronton sem.

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic (01:00)

A Magic back-to-back érkezik Minnesotába, ahol a most egészséges Kevin Love vezette, Kevin Martinnal kiegészült Wolves papíron megoldhatatlannak tűnő feladatot jelent az orlandói kiscsapatnak. Az igencsak "európai" Adelman-legénység ebben a felállásban elég keveset játszhatott együtt eddig, már csak ezért is kuriózum ez a meccs.

New Orleans Pelicans - Indiana Pacers (01:00)

A New Orleans először szerepel tétmérkőzésen ezzel a névvel, no és persze a Holiday, Evans duóval a hátvédsorban, ám a tegnap is meccselő Pacers back-to-back érkezve sem esélytelenebb Anthony Davisékénél. Roy Hibbert játszani fog, hiába hagyta el tegnap nagy kínok között a pályát, Danny Grangerre viszont még mindig nem számíthat Frank Vogel mester, de annyira egyben van ez a Pacers, hogy vélhetően ez nem lesz mérvadó ezen az estén.

Dallas Mavericks - Atlanta Hawks (01:30)

A Mavs is újjáformálódott a nyáron, a győztes kosarat viszont még mindig Dirk Nowitzkitől lehet várni a texasiaknál abban az esetben, ha az utolsó pillantokban dőlne el jaukra a csata. A Hawksnál Lou Williams még nem épült fel, ez fájó pont lehet a Calderon, Ellis duóval kiegészült Dallas ellen, de Paul Millsap és Al Horford elég erős párost alkot a palánk alatt ahhoz, hogy idegenben se legyen sansztalan most az Atlanta.

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies (01:30)

Nem akármilyen meccseket, párharcokat vívott a Nyugati Konferencia-döntő két tavalyi résztvevője az utóbbi három évadban, ami garantálja, hogy ma is élesek legyenek a felek. A vendégek kispadján változás történt, de David Jogerer mesterrel sem változik sokat Marc Gasolék arculata, itt sincsen egyértelmű favorit.

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder (03:00)

A Jazz Trey Burke nélkül indul harcba, de ezt nem is sokan bánják mormonföldön abból a szempontból, hogy a Jazznek idén nem feltétlenül a minél több győzelem elérése a célja az alapszakaszban, hanem inkább a tankolás jegyében indult neki a gárda az évadnak. Russell Westbrook visszatérése közeleg, de ma még nélküle kell ezt a kötelező feladatot megoldania az OKC-nek.

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers (03:00)

A Suns eltcserélte Marcin Gortatot, így a fiatal Alex len rögtön a mélyvízbe kerül, s a Lillard, Batum, Aldridge trió fémjelezte Blazers komoly esélyt kaphat ma a győzelemre a csökkentett üzemmódban működő Phoenix otthonában, de annyira nem erős az oregoni alakulat sem, hogy ez feltétlenül sima meccs legyen számára.

Sacramento Kings - Denver Nuggets (03:00)

A Kings talán végre idén léphet egy szintet - ami nem feltétlenül jelentené azt, hogy hasonló játékerőt képviselnének Cousinsék, mint a Gallinari mellett lehet hogy Faried-ot és Lawsont is nélkülöző Nuggets, ám a vendégek hiányzói miatt itt ma bizony nem esélytelenebb a Sacramento, mint a Denver. A két csapat elég látványos, rendre sok pontot hozó összecsapást játszik egymással, Brian Shaw mester viszont vezetőedzői debütálásakor midnen bizonnyal kőkeményen a győzelemért küzd majd tanítványaival idegenben is.

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers (04:30)

A Lakers nem kis meglepetésre győrte le tegnap Kobe Bryant nélkül a Clipperst, ám a Golden State otthonában játszani más tészta lesz, itt könynen elsörpörheti Steph Curry-ék lendülete az aranysárga-lilákat, de ezzel együtt is úgy véljük, nagyo kiszámíthatatlan párosítás ez. Itt is vélhetően jellemző lesz a kosáreső és a látvány, úgyhogy az éjjel egyik legjobb meccse is kerekedhet ebből a csatából az előzmények alapján.

Az összes mai mérkőzést nézhetitek élőképpel erre a linkre kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus

Legfrissebb tweetek