17 (nagyon) bátor tipp 2015/16-ra - az értékelés

A 2015/16-os szezon előtt néhány nagyon merész tippet vállaltunk be - nézzük, mennyi valósult meg belőlük!

 

A tippek ezen a linken érhetőek el.

1. Lance Stephenson megváltja a kínai repülőjegyét

A Hornets után a Clippersnél is megbukott Born Ready, csak a sérülésekkel sújtott Memphisben közelítette meg valamelyest korábbi szintjét. A Grizz azonban így sem hívta le szerződésének harmadik, 9.4 millió dollárt garantáló évét, így jó eséllyel egy egyéves kontraktussal kell majd Stephensonnak bizonyítania, hogy képes még hasznosan kosarazni az NBA-ben. Ha ez nem jön össze, Kína még mindig opció lehet...

Bejött ez a bátor jóslat?  NEM


2. Ray Allen és/vagy Gerald Wallace még pályára fog lépni a ligában

Allen a szezon során többször is visszautasította a Heat közeledését, pletykáltak a Cavsről is esetében, legutóbb pedig a Golden State-tel hozták összefüggésbe a nevét. Két évet hagyott ki, most tölti a 41-et, erősen kérdéses a visszatérése. Wallace-ról semmi hír, őt jó eséllyel nem látjuk már a ligában.

Bejöttek ezek a bátor jóslatok? NEM
 

3. Nagy nevek fognak kimenni a cserepiacra (D. Cousins, C. Anthony, A. Jefferson, J. Johnson, D. Rose, C. Paul, K. Love)

Cousins és George Karl viszonya elég forró téma volt a szezon első felében, világos volt, hogy egyiküknek mennie kell - ez végül az edző lett. Anthony nyugodtabb évében kulcsszerepet játszott a vártnál korábban berobanó Kristaps Porzingis - a lett produkciója nélkül biztosan nem javultak volna ennyit (17-65-ről 32-50-re), ami reménnyel töltötte el nemcsak Melo-t, de a vezetőséget is. Újabb Win Now York Knicks a láthatáron? Big Al végül nem csere útján, hanem szabadügynökként került új csapathoz (3 évre 30 millió dollárért a Pacershez írt alá), Iso Joe-t pedig szezon közben kivásárolta a Nets, hogy aztán a Heat-hez, majd az évad végeztével a Utah Jazz-hez szerződjön. Egyedül Rose lett ténylegesen csere “áldozata”, bár ő sem a deadline-kor, hanem az offseason-ban - mint ismert, a Knicks gárdáját erősíti mostantól. Paul és a Clippers újabb csalódást keltő szezonon van túl, de Doc Rivers adni akar még egy esélyt a mostani magnak, míg Kevin Love egész évben cserélhetőnek tűnt, a döntőben pedig világossá vált, hogy simán tudja pótolni a Cavs - ennek ellenére maradt, és állítólag marad is.

Bejöttek ezek a bátor jóslatok? Zömében NEM
 

4. Gerald Green lesz a legjobb 6. Ember

Ez a tipp több szempontból sem jött be. Egyrészt Wade mindössze 8 meccset mulasztott, másrészt Green igencsak gyenge idényt futott - 8.9 ponttal eleve nem szoktak ilyen díjat nyerni, pláne nem 49.1%-os TS mutatóval. Na meg aztán ott volt az a lekötözéses kórházas eset is...

Bejött ez a bátor jóslat? Nagyon NEM


5. John Wall Top 3-ban lesz az MVP szavazásnál (Davis-Harden-Wall sorrend)

Újabb epikus mellényúlás tőlem (az első 10 tipp az enyém volt, a 11-17. Hegedűs kollégáé), talán a legnagyobb. A szupersztárok közül talán ennek a háromnak sikerült a leggyatrábban az alapszakasz: Davis (és a fél Pelicans keret) állandóan sérült volt, 15 meccset rontottak tavalyhoz képest, le is maradtak a rájátszásról. Hardenék sem tudták megismételni az egy évvel korábbi formájukat, bár legalább a dobóhátvéd vigasztalódhatott egy másik MVP címmel. Wall pedig, akitől oly sokat vártam, nem volt rossz - karriercsúcsot hozott pontban (19.9), gólpasszban (10.2), lepattanóban (4.9), és labdaszerzésben (1.9) is -, de egyedül kevésnek bizonyult. Nemhogy nem lettek keleten dobogósok, de még a Southeast divizión belül is csak a 4. helyen végeztek - így persze lemaradtak Kevin Durantről is, de legalább Marcin Gortat mellé megszerezték Ian Mahinmit, ami majdnem ugyanaz. Curry tükörsimán nyerte ugyebár az MVP szavazást, történelmi alapszakaszt futott, a rekordok átírása pedig a rájátszásban is folytatódott (nem hivatalos adatok szerint róla dobta a Cavs a pontjai 99.7%-át, a maradék 0.3%-ot Marreese Speights-ről).

Bejött ez a bátor jóslat?  NEM


6. Az Oklahoma City Thunder lesz a legjobban támadó csapat, de védekezésben nem lesznek Top 10-ben

Ez nem sokon múlt, hogy bejöjjön. A legjobban támadó csapat persze a Golden State lett (112.5 OFF EFF), a Thunder viszont befutott a második helyre (109.9). Védekezésben pedig valóban nem végeztek az első tízben, 103-as védekezési hatékonyság mutatóval zártak, ami a 12. helyre volt elég.

Bejött ez a bátor jóslat?  MAJDNEM


7. DeAndre Jordant kiülteti a Dallas elleni idegenbeli meccseken Rivers

Mindkét dallasi meccsen játszott a center, nem is rosszul: az első derbin 23 pontja mellé 20 lepattanóval jelentkezett, igaz, 19 alkalommal állhatott a büntetővonalra, arról tehát gondoskodott a Mavs, hogy hosszasan lehessen fütyülni DeAndre-t. Ezt a derbit egyébként a Clippers nyerte simán, 109-90-re. A második találkozó már nyugodtabb légkörben zajlott, a 118-108-as hazai siker született - Jordan itt 9 pontot és 11 pattanót jegyzett.

Bejött ez a bátor jóslat?  NEM


8. Nem Top 5-ös draftolt lesz az év újonca

Ez megint csak ordas mellényúlás, Towns címéhez szemernyi kétség sem férhetett. A Top 5 után draftoltak közül egyedül talán Devin Bookernek (13. pick) lehetett volna némi esélye, ha korábban kezd bele a pontgyártásba, de ha valami csoda vagy sérülés folytán mégsem Towns kapta volna a díjat, még akkor is ott lett volna Porzingis, Okafor vagy Russell.

Bejött ez a bátor jóslat?  ÁÁÁÁÁ....


9. A Jazz és a Bucks nem jut rájátszásba

Két fiatal, feltörekvő együttesről van szó, akikbe sokan belelátták a playoff-potenciált. Nos, a Jazz egészen a 82. alapszakasz meccsig partiban volt, de végül a Houston örülhetett (?) a megtiszteltetésnek, hogy bejutottak - gyorsan le is gázolta őket a Warriors, keresnivalójuk sem volt a PO-ban. A Bucksnál nem jött be Greg Monroe és Michael Carter-Williams sem, mindössze a Sixers-Nets-Knicks triót tudták megelőzni a wisconsiniak, 33-49-cel végeztek kelet 12. Helyén.

Bejött ez a bátor jóslat? JACKPOT ! ! !


10. A Brooklyn lesz az utolsó előtti keleten

Így utólag ez nem tűnik olyan bátornak, be is jött simán - a Sixers csont nélkül lett utolsó 10-72-es mérleggel, a Nets 21-61-gyel zárt a főcsoportban. Majdnem sikerült ez egész liga második legrosszabb mérlegét is megcsípniük, de ehhez a Lakersnek is volt 1-2 szava (17-65).

Bejött ez a bátor jóslat?  Miért, volt, ami nem jött be?

11. A Heat lesz az idei Atlanta

Már olyan szempontból, hogy 3-4 játékosukat is beválasztják az All-Starra. Wade és Bosh jutott be végül, de utóbbi már nem lépett pályára a vérrögei miatt. Gerald Green Hassan Whiteside jöhetett még szóba, de ő végül nem került be.     

Bejött ez a bátor jóslat?  NEM
 

12. Kobe Bryant nem vonul vissza az idény végén

Bármennyire is szerették volna a Lakers ellen szorítók, hogy maradjon, a Mamba hamar észrevette a kilátástalan idényt, és bejelentette visszavonulását. Így az egész évad egy afféle búcsúturnévá változott, némileg elterelve a figyelmet a gyenge produkcióról.

Bejött ez a bátor jóslat?  NEM
 

13. A Kings össze fog állni

Összeálltak végül, egy olyan masszává, amit 5 adag főzelék elfogyasztása után megkönnyebbülve “dob” ki másnap az ember. Rondo a statisztikáit fényesítette, Cousins is jobbára üres számokat hozott, a kiegészítők pedig nem igazán találták a helyüket. Nem sikerült szépen lezárni a Sleep Train Arena történelmét, remélhetőleg ennél csak jobb jöhet - bár amíg Divac és Ranadivé hozza a döntéseket...

Bejött ez a bátor jóslat?  NEM
 

14. Rudy Gobert lesz az Év Védője

A hetedik helyet szerezte meg a francia ezen a szavazáson végül - 1 szakíró szavazta a második helyre, tízen pedig a harmadikra, így 13 pontot gyűjtött összesen. A győztes Kawhi Leonard 547, a második Draymond Green 421 ponttal zárt ugyanitt, de még a harmadik Hassan Whiteside-nak is összejött 83 egység. Talán jövőre, egy megerősödött Jazz színeiben.

Bejött ez a bátor jóslat?  Cela n'a pas fonctionné
 

15. Dwight Howard helye kérdésessé válik Houstonban

Bár a szezont még a Rockets (nem túl szoros) kötelékében fejezte be a center, azóta már az Atlanta játékosa - ez tehát a ritka találataink egyike.

Bejött ez a bátor jóslat?  DE BE ÁM!!
 

16. A Nuggets a playoffba fog jutni

A Milwaukee-hoz hasonlóan a Denver is 33-49-cel zárt, így nem jutottak be a rájátszásba - a fiatalok jónak tűnnek, kell még egy kis idő a csiszolódáshoz.

Bejött ez a bátor jóslat?  NEM
 

17. Damian Lillard vagy Carmelo Anthony lesz a gólkirály

Az MVP címhez hasonlóan ezt a kategóriát is Curry nyerte, 30.1 pontos átlaggal. Lillard a hatodik helyen zárt 25.1-gyel, Anthony pedig 21.8-cal a 13. lett, mert jött a csapatába egy lett.

Bejött ez a bátor jóslat?  NEM  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus