A Dallas Mavericks és 1984. június 26-a

A Dallas Mavericks idén nyáron páratlan tettet hajtott végre - Mark Cuban szcientológus, terjed az illuminati vagy merő véletlen az egész?

1984. június 26-a. Kedd. A rák csillagjegy a hóroszkópban. Madagaszkáron épp a függetlenségük elnyerésének napját ünneplik az emberek, a Discovery űrsikló első repülését azonban 4 másodperccel a kilövés előtt elhalasztják. Azt nem tudni, mi történt még ezen a napon, amely az ekkor 25 esztendős, szoftverkereskedelemmel foglalkozó Mark Cuban életére nagy hatással volt, de minden bizonnyal örökre megjegyezte ezt a napot - ha máshogy nem, akkor tudat alatt.

Három NBA játékos született ugyanis a liga történetében ezen a napon, ez a három kosaras pedig JJ Barea, Raymond Felton és... Deron Williams. Igen, a Dallas Mavericks három jelenlegi irányítója (még ha Barea csak méretre az, egyébként játékra dobóhátvéd)!

Feltont tavaly nyáron, Tyson Chandlerrel együtt cserélték a texasiakhoz Jose Calderonért, Samuel Dalembert-ért, Wayne Ellingtonért, Shane Larkinért és két 2014-es második körös pickért. A csomag lényegi része (Chandler) már nincs Dallasban, Felton viszont ballasztnak a gárdánál maradt, miután lehívta 4 millió dolláros játékosopcióját. Barea NBA-karrierje első öt idényében a Mavs játékosa volt már, de aztán a több pénz miatt eligazolt 2011 nyarán a Minnesota Timberwolveshoz. Flip Saundersék tavaly októberben tették ki keretükből, ezt követően csatlakozhatott újra korábbi együtteséhez, majd a nyáron 2 évre 5.6 millió dollárért hosszabbított.

Deron Williams megszerzésére szinte semmi esély nem mutatkozott, miután 2012-ben nem írt alá hozzájuk, hanem a Brooklyn Nets-cel kötött 5 éves megállapodást. Deron aztán csak szenvedett a Nagy Almában, a sérülésekkel is folyamatosan gondja akadt és amikor egészséges volt, akkor sem nyújtott olyan teljesítményt, amit maximum szerződése miatt kellett volna. Állítólag nem érezte jól magát New Yorkban, így pár napja úgy döntött ő és a Nets is, hogy külön folytatják. A szabadlistáról két nap után lekerült, így ma hajnalban aláírhatott a Dallashoz 2 évre összesen 10 millió dollárért.

Olyan sem fordult még elő, hogy három egy napon született játékos egy csapatban játsszon, pláne nem olyan, hogy ne csak a hónapban és a napban egyezzenek, hanem a születési évben is. Egyikük fehér bőrű, a másik afroamerikai, a harmadik pedig félvér. A Dallasnak nem sikerült úgy a nyara, ahogyan azt tervezték, és nagyon "úgy tűnik", mindent bevetnek azért, hogy mégis jók lehessenek. Illuminati, boszorkányok a csarnok sarkában, akik három deka gyíkfarok és két skorpió szem mellett három ugyanazon napon született játékos vérét kívánják az örök élet és a "30 pont, 20 gólpassz" szérum előállításához - idén minden földöntúli esemény elképzelhető lesz Texasban.

Egy probléma van: 1984. február 10-én nem született, csak egy NBA játékos, így centert sajnos nem tud igazolni a Mavs Zaza Pachulia mögé - a velük kapcsolatban felmerülő nevek után talán megjegyezhető, hogy nem olyan nagy probléma...

Mindenesetre Cuban a DeAndre Jordan-féle sztori után újfent felkerült a bulvárlapok címoldalára - még ha valószínűleg ez egyrészt nem volt célja, másrészt jó eséllyel fogalma nincs róla, mit csinált, ettől függetlenül kinyithatta a pokol kapuját úgy is, hogy nem akarta... Azt se feledjük, hogy idén június 26-án engedélyezték Amerikában a melegházasságot... Bár ez utóbbi tény fontosságát csökkentheti, hogy 1984. június 26-án egy híres ember még született, méghozzá Trinidad és Tobago 2011-es szépe - ha ő lesz a Mavs cheerleader csapatának új vezetője, Isten óvja Dallast...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus