A Top10-ben draftolt újoncok nyári ligás teljesítményei

Nagy várakozás előzte meg az idei draftot - lássuk, hogy a legelőkelőbb helyen elkelt újoncok közül ki hogyan teljesített a nyári ligában.

1/1: Karl-Anthony Towns, Minnesota Timberwolves

Nem sikerült túl jól a bemutatkozása - bár ahogy ezt mindenki másnál, úgy nála is ki kell hangsúlyozni, sokat nem számít a jövő szempontjából, hogy itt hogyan teljesített. Gyengén kezdett, majd egyre lejjebb csúszott a lejtőn. Egyetlen kiemelkedő meccse volt, a Portland TrailBlazers ellen 20 pont (7/9 mezőny, 6/6 büntető), 10 pattanós dupla-duplát ért el, de egyébként összességében 31.2 perc alatt mindössze 12.8 pontot szorgoskodott össze, azt is 39.6%-os mezőnypontossággal és emellett 7.2 pattanója, 1.8 blokkja, de 3.4 eladott labdája és 6.2 faultja volt.

 

1/2: D'Angelo Russell, Los Angeles Lakers

Az első három meccsen finoman szólva is pocsék volt, aztán a Dallas ellen már csak a dobás nem ment neki, a Utah ellen viszont legalább azt összerakta (21 pont, 10/20 mezőny). Összességében nézve csalódást keltett a játéka még akkor is, ha nála azért lehetett rá számítani, hogy időbe telik, mire felveszi a ritmust a profik között. 11.8 pontját 37.7%-os mezőny-, 11.8%-os tripla-, és 68.8%-os büntetőmutatóval hozta, 3.2 gólpasszára pedig 5.2 eladott labda jutott.

 

1/3: Jahlil Okafor, Philadelphia Sixers

Egy fokkal jobb volt, mint az első két választott, de csak egy fokkal. 15.8 pontot és 8.4 pattanót átlagolt, de egyetlen egyszer sem lépte át az 50%-os mezőnymutatót (elérni is csak egyszer tudta), rengeteg eladott labdával dolgozott az összes meccsen (legalább 4 minden találkozón), illetve pocsékul büntetőzött, egy 7/12-es meccs volt tőle a legjobb ebből a szempontból. Összességében nézve a 4.6 eladott labda, a 44%-os mezőny-, illetve a 39.1%-os büntetőmutató erősen lehúzza az összképet.

 

1/4: Kristaps Porzingis, New York Knicks

Visszafogottabban próbálkoztak vele a Knicksnél, mint az előbb említettekkel a saját csapataik, de egyáltalán nem hozott rossz teljesítményt. Az első három meccsen a 3/5-ös mezőnymutatóra állt be, aztán az utolsó találkozón kicsit többet próbálkozott már, kevés sikerrel, de összességében így is átlagolt 10.5 pontot 48%-os mezőnypontossággal, és ami fontos, hogy nála a büntetőkkel sem volt gond, 70.2%-kal értékesítette ezeket. Ami árnyalja az összképet, az 20.5 perc alatt leszedett 3.2 pattanója, ami egy ekkora embertől nagyon kevés, igaz, 1.8 blokkja ennyi idő alatt kifejezetten jó.

 

1/5: Mario Hezonja, Orlando Magic

Összesen két találkozón lépett pályára, ahol vállalkozott is bőséggel, 24 mezőnykísérlete volt, de csak 9 ért célba, 14 triplájából pedig csak 4 talált. Így összességében 24.5 perc alatt 13.0-s átlaga nem annyira jó (37.5% mezőny, 28.6% tripla), viszont így is letette névjegyét, volt egy győztes kosara és egy óriási tömése is a két találkozón.

 

1/6: Willie Cauley-Stein, Sacramento Kings

Az utolsó meccset leszámítva 22 perc volt a legtöbb, amit pályán töltött, ennek ellenére nagyon jó statisztikákat hozott az első négy meccsen is - nem meglepetés, hogy védekezésben is odatette magát (volt 18 perc alatt kiosztott 5 blokkja, igaz, 5 fault mellett), annál nagyobb, hogy támadásban is az egyik vezér volt. Összességében 5 meccs alatt 22.4 percet, 11.4 pontot, 5.4 pattanót és 2.8 blokkot tett a közösbe - nagyjából maradéktalanul hozta az elvárásokat.

 

1/7: Emmanuel Mudiay, Denver Nuggets

Vele sem lehetnek teljesen elégedettek saját csapatánál. Az első meccsen a dobás nem ment neki (5/15 mezőny), utána pedig ipari mennyiségben adta el a labdákat (3 meccsen összesen 18-at 19 gólpassz mellett). 12.0 pontja és 5.8 gólpassza 30.5 perc alatt szépen mutat, de előbbit a 38.5%-os mezőny-, illetve a 14.3%-os triplamutató árnyalja, utóbbit pedig az 5.0 eladott labda. Kicsit Rondo-feelinget is érezhetnek a Nuggetsnél, ugyanis 12 büntetőkísérletének pontosan 50%-át értékesítette csak, az sem segít sokat a megítélésén.

 

1/8: Stanley Johnson, Detroit Pistons

(Talán) a legjobb teljesítményt nyújtotta az első évesek közül, nagyon kevés olyan most draftolt játékos van, aki ennyire hatékonyan segítette csapatát. 5-ből kétszer elérte a 20 pontos határt és csak az utolsó meccsen nem dobott 50% fölött mezőnyből. Összességében 27.4 perc alatt 16.2 pontot és 6.8 pattanót szerzett, 57.7%-kal dobott a mezőnyből, 41.7%-kal triplából és mindössze 1.8 eladott labdája volt ugyanennyi steal és 1.0 blokk mellett. Az egyetlen zavaró tényező 59.3%-os büntetőmutatója, de nálam így is ő a Rookie nyári liga MVP.

 

1/9: Frank Kaminsky, Charlotte Hornets

Erősen kezdett, bár első meccsén dobott 19 pontja 7/19-es mezőnymutatóból jött, de aztán kicsit halványodott teljesítménye, főleg a külső dobások nem mentek neki annyira. Pattanózásban nagyon stabil volt végig és kevés eladott labdából dolgozott. Összességében elért 15.2 pontja (43.8% mezőny, 38.9% tripla) és 7.8 pattanója nagyjából az, amire számítani lehetett tőle az egyetemi produkciója alapján.

 

1/10: Justise Winslow, Miami Heat

Neki hiába volt hat meccse, csak az első hármon játszott normális perceket, utána hagyott is ki találkozókat kisebb sérülések miatt és a másik három összecsapáson összesen 31 percig volt a parketten, abban sem volt sok köszönet. Az első három mérkőzésen sem ment neki a dobás (50%-ról gyorsan leromlott 30% környékére), viszont sok büntetőt harcolt ki. A vele sokszor összehasonlított Johnsont meg se közelítette teljesítménye, de mivel rányomta bélyegét a sérülés szinte a teljes nyári ligájára, így azért még véleményt is nehéz róla megfogalmazni. 9.0 ponttal (33.8% mezőnyből) és 2.2 pattanóval fejezte be az SL-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus