Deadline-értékelő

A 19-ei deadline során számtalan játékos és draftjog cserélt csapatot. Ki hova került, és mik lehettek az egyes cserék okai?

Portland TrailBlazers

Érkezett: Arron Afflalo, Alonzo Gee
Távozott: Will Barton, Thomas Robinson, Victor Claver, lottery védett 2016-os első körös draftjog, későbbi második körös draftjog

A Blazers egyértelműen erősödött, még akkor is, ha valószínűleg Wilson Chandlert szerették volna megszerezni, mivel ő hármas és négyes poszton bevethető, míg Afflalo echte dobóhátvéd. AAA nagyjából Matthews klónja, de small-ball esetén játszhatnak egymás mellett is SG-SF-ben, mindketten jól dobnak kintről és jó védők. Gee személyében érkezett egy atletikus, de a játék többi elemében azért limitált kiscsatár, aki adott esetben Batum cseréje is lehet akár - bár közel sem biztos, hogy kap majd játékidőt.

Szerintem sokszor fog alacsony szerkezetben játszani az oregoni együttes, mert Robinson távozásával négyes poszton is elég komoly lyuk van Aldridge mögött - Leonard, Lopez, Freeland és Kaman is csak ötös poszton bevethetőek. Túl sok mindent nem adtak fel, Robinson mellett még az a nagyjából 20-24. hely környékére várható első körös ér még valamit, de Afflalo tudása egy win-now módban lévő csapatnál sokkal többet ér, mint a távozók értéke.


Minnesota Timberwolves

Érkezett: Kevin Garnett
Távozott: Thaddeus Young

Ha - és ez elég nagy "ha" - el tudunk attól tekinteni, hogy Youngért nyáron még egy első köröst adott fel a Timberwolves a Cleveland Cavaliersszel és a Philadelphia Sixersszel kötött hármascserében, akkor ez egy jó lépés volt szerintem. Young az idény végén kiléphetett volna szerződéséből, és bár talán nála a leginkább kérdéses, hogy megteszi-e - évi 10 millió dollárt már nem kap senkitől, ennyi lenne a jövő évi fizetése még jelenlegi szerződése szerint -, Minnesotában nem szoktak túl sokan maradni, ha le lehet lépni.

Így még ellenértéket kaptak érte, méghozzá a franchise ikonját. Garnett játékosként azért már finoman szólva is limitált, meccsenként 15-18 percnél többet már nem bír, munkamorálja, a fiatalokra gyakorolt hatása viszont megfizethetetlen előnyöket biztosíthat hosszútávon. Gorgui Diengnek és Andrew Wigginsnek is kitűnő mentora lehet, de az egész keretre nagyon pozitívan hathat, hogy minden idők egyik legjobb erőcsatára, a Timberwolves arca bajnokként, 38 évesen is még úgy dolgozik, mintha semmit nem ért volna el ebben a ligában. Vannak kétségeim, hogy sikerül-e meggyőzni arról, hogy két évet hosszabbítson, de akár 30 meccs, akár plusz egy szezon is nagyon komoly hozadékkal bírhat, ha csak 1-2 embert is több/folyamatos munkára késztet.


Brooklyn Nets

Érkezett: Thaddeus Young
Távozott: Kevin Garnett

A Brooklyn motivációja egyértelmű volt a cserében - egy kiöregedő, tőlük szinte biztosan visszavonuló erőcsatárért szereztek egy kevésbé karakteres, de fiatalabb, játékban használhatóbbat. Younggal ugyan szerintem nem nőttek a PO-esélyeik - főleg mivel a Detroit Pistons jócskán beerősített -, de ez egyértelműen pozitív húzás volt a részükről.


Denver Nuggets

Érkezett: Will Barton, Victor Claver, lottery védett 2016-os POR első körös draftjog, későbbi második körös draftjog (a Portland-cserében), Cenk Akyol játékjoga (a Sixers-cserében)
Távozott: Arron Afflalo, Alonzo Gee (a Portland-cserében), Top18 védett idei OKC első körös draftjog, JaVale McGee, Chukwudiebere "Chu" Maduabum (a Sixers-cserében)

A Portland-cserén egyértelműen nyertek, hiszen egy nyáron szinte biztosan szabadügynökké váló Afflalót váltottak be egy első és egy második körös pickre, ez így az utolsó pillanatban akkor is a legtöbb, ha túlságosan előre nem várható a Blazers draftjoga a következő idényben sem - a csere összes többi résztvevője "elhanyagolható" tényező.

A Sixersszel aztán meghúztak egy spórolós cserét, hiszen McGee még jövőre is 12 millió dollárt keresett volna, ettől szabadult meg most a Denver. A Nuggets még így is 61 millión áll a következő idényre, hiszen Faried nagy szerződése még csak most indul majd, mellette pedig Lawson és Gallinari is 10 millió fölött keres, de 2016 nyarán csak a két újoncnak, Nurkicnak és Harrisnek, valamint az említett irányítónak és erőcsatárnak lesz szerződése.

Az nem teljesen tiszta egyelőre, hogy miért akart spórolni a Denver ennyire, mivel a luxusadót még McGee-vel sem érték volna el jövőre, költeni nélküle sem tudnak, 2016-ban pedig ő is szabadügynök lett volna, de nagyjából egy 20. hely körüli picket adtak fel. Amennyi első köröst szereztek az elmúlt időben, talán belefért, de ez kicsit elpazarolt draftjognak tűnik elsőre.


Washington Wizards

Érkezett: Ramon Sessions
Távozott: Andre Miller

John Wall hetek óta egy olyan cserehátvédért imádkozott, aki képes önmagának is megteremteni a helyzeteket - innen azért érezhető volt, hogy Miller minden rutinja ellenére sem számolnak vele második számú egyesként. A hírek szerint a fővárosiak vezetősége nem igazán bízott abban, hogy Miller képes lesz felvenni védekezésben a versenyt a keleti elitcsapatok irányítóival a PO-ban, így gyakorlatilag minden oldalról várható volt a váltás. Sessions sem túl nagy védő, de fiatalabb, atletikusabb Millernél. Nem egy életbiztosítás, hogy ezt a húzást gondolta a Washington a megfelelő erősítésnek, de valamivel szerintem így is előrébb léptek.


Sacramento Kings

Érkezett: Andre Miller
Távozott: Ramon Sessions

Ebben nincs túl sok meglepetés, miután George Karl (egyik) kedvenc játékosa Miller, le is nyilatkozta a megszerzése után, hogy megtanítja majd a társaságot, hogyan kell passzolni. Ezen kívül túl sok erőssége nincs is a veterán játékmesternek, de ez pont elég lehet arra, hogy a Karl által kívánt játékot "betanítsa" társainak, kicsit terelje őket a folyamatos labdajáratás felé. Sessions nem sok értékkel bírt már a rájátszásról idén is lemaradó Kings számára, úgyhogy gyakorlatilag semmibe nem került megszerezniük Millert.


Philadelphia Sixers

Érkezett: Top18 védett idei OKC első körös draftjog, JaVale McGee, Chukwudiebere "Chu" Maduabum (a Nuggets-cserében), Isaiah Canaan, későbbi második körös draftjog (a Rockets-cserében), Top5 védett idei LAL első körös draftjog (a Bucks-Suns cserében)
Távozott: Cenk Akyol játékjoga (a Nuggets-cserében), KJ McDaniels (a Rockets-cserében), Michael Carter-Williams (a Bucks-Suns cserében)

Kezdjük azzal, aminek szerintem nem sok értelme volt: McDanielst egy csereirányítóért és egy második körös pickért adták oda, szerintem ez megmagyarázhatatlan. Az odáig rendben van, hogy nagy(obb) pénzt kap a kiscsatár a nyáron, de a Phillynek annyi helye van a sapka alatt, hogy a ligaminimum elérése a kihívás számukra, nem az, hogy sapka vagy ne adj' Isten luxusadó fölé mennek-e. Spórolni akart Hinkie ott, ahol szerintem nem kellett volna.

Pont azért, mert egy másik cserében úgy vette át McGee-t, hogy játékosként számukra semmi haszna nincs és valószínűleg nem is lesz Noel és Embiid mellett. A center mellett kapott nagyjából 20. helyre szóló draftjog volt az érték ebben a cserében, és mivel teljesen mindegy, hogy McGee még jövőre is 12 milliót keres, így ez a pick gyakorlatilag ingyen jött.

Jóval érdekesebb és megosztóbb viszont Michael Carter-Williams elcserélése arra az idén Top5, jövőre viszont csak Top3 védett első körös pickre, ami a Los Angeles Lakerstől fog érkezni a Sixershez. MCW az év újonca volt tavaly, de világos hibái voltak, amiben egyelőre nem sokat fejlődött - igaz, bőven lett volna még ideje, hiszen a Sixersből nem ma és nem is holnap lesz jó csapat.

Ez a draftjog, amit érte kaptak, elég értékes lehet jövőre. Szerintem a Lakers annyit nem tud egy nyár alatt javulni, hogy PO-ról lehessen esetükben beszélgetni, utcahossznyi hátrányuk van a nyugati rájátszásba kerülő csapatokkal szemben, akik közül egyik sem tűnik úgy, hogy össze fog esni, ők pedig több kategóriát akkor sem javulnak egyik évről a másikra, ha a felépülő Randle mellé még egy kitűnő fiatal érkezik a drafton meg egy jó szabadügynök. Darabra is kevés ez a játékosmennyiség, azt pedig nem szabad elfelejteni, hogy újonc magasemberek ritkán érkeznek úgy a ligába, hogy nincsenek még komoly elmaradásaik a játék egyes fontos elemeiben.

Ez a pick tehát lottery draftjog lehet simán, de hogy megérte-e az irányítót feladni érte, az nagyban függ attól, pontosan hanyadik helyen lehet vele húzni. Hinkie-nek azt is észlelnie kell, hogy egyszer meg kell törnie azt az eszetlen körforgást, hogy "draftolok egy fiatalt - felfuttatom kicsit - elcserélem pickre - draftolok egy fiatalt...". Egyelőre a rombolásban és a cserealapok gyűjtögetésében jó, de építkezni még nem láttuk, munkája pedig ott fog eldőlni, nem ott, amikor a pickeket kell megszerezni.


Boston Celtics

Érkezett: Isaiah Thomas (a Suns-cserében), Jonas Jerebko, Gigi Datome (a Pistons-cserében)
Távozott: 2016-os védett CLE első körös draftjog, Marcus Thornton (a Suns-cserében), Tayshaun Prince (a Pistons-cserében)

Ha nem is ingyen, de nagyon kevés értékért szerzett egy jó hatodik embert a Celtics. Thomasnak még három éve van szerződéséből, és most sem rossz kontraktusa az új TV-szerződés érvénybe lépése után gyakorlatilag "ingyen" biztosít majd a Bostonnak egy 15 pontos hatodik embert. Mindezért egy várhatóan 25-30. picket kellett beáldozniuk, ez szerintem rövid- és hosszútávon is kifejezetten jó üzlet számukra - Thornton szerződésként, lejáróként volt hasznos, játékosként sem itt, sem új állomáshelyén, Phoenixben nem nagyon fognak rá számítani, az ő távozása semmilyen szinten nem hatotta meg Danny Ainge-éket.

A másik tranzakcióban a lejáró Prince ment két szintén lejáró, de jóval fiatalabb játékosért. Túlságosan sokat szerintem ez a csere nem oszt és nem is szoroz, hiszen a Celtics már így is tele van role playerekkel, még két ilyen játékos érkezése nem kavarja fel az állóvizet. Jerebko hosszútávú maradására szerintem lehet sansz, Datome jó eséllyel visszatér Európába a nyáron.


Detroit Pistons

Érkezett: Tayshaun Prince (a Celtics-cserében), Reggie Jackson (a Jazz-Thunder cserében)
Távozott: Jonas Jerebko, Gigi Datome (a Celtics-cserébe), DJ Augustin, Kyle Singler, 2017-es második körös draftjog, 2019-es második körös draftjog (a Jazz-Thunder cserében)

Bár Prince egyelőre nem tűnik túl boldognak, hogy visszatért korábbi sikerei színhelyére, ahol bajnok is volt 2004-ben, a deadline előtte mozgásokból egyértelműen jól jöttek ki. Ha Prince-t rá tudják venni a játékra, akkor hármas poszton is előreléptek, mert bármennyire is lefelé vezet már a kiscsatár karrierje, még így is hasznosabb lehet, mint volt Singler, a rutinja pedig jóval nagyobb, mint "elődjéé".

A másik cserében megszerezték azt a Jacksont, aki azért nagyon ellentmondásos figura. Nagy tehetségként kezelték sokáig, Westbrook első sérüléseinél nagyon jól helyettesítette a Thunder sztárját, de egy ideje már csak a saját játékidejével és következő fizetésével foglalkozik, nem azzal, hogy csapata hogyan szerepel, szinte szó szerint kiutálták őt az Oklahoma Cityből ennek köszönhetően. Itt most megkapja a lehetőséget, hogy kezdő egyes legyen, hiszen Brandon Jennings jó ideig nem lesz bevethető, könnyen lehet, hogy Achilles-szakadására rámegy még a következő idény jó része is. Nyáron hosszabbítani kell Jacksonnal, de van jó két hónapja és az esetleges PO Stan Van Gundynak, hogy megnézze, mennyire működik ez a Jackson-Monroe-Drummond trió.

Ha igen, meg fogják fizetni Jacksont, Jennings pedig 2016 nyarán lejár. Ha nem, még mindig nem kell kétségbe esni, ugyanis RFA lesz Jackson, és amennyiben nem győzi meg a liga többi részét, hogy neki feltétlenül 12-13 millió dollár körül kell keresnie évente, akkor nem is lesz konkurenciája a Pistonsnak, olcsóbban is megtarthatják. Feladni nem adtak fel túl sokat érte - Singler még a szabadügynökök közül is bármikor tudják pótolni majd, Augustinnál pedig jóval nagyobb potenciállal bír Jackson, ennyi rizikót vállalniuk kell.


Utah Jazz

Érkezett: Tibor Pleiss játékjoga, Grant Jerrett, 2017-es OKC első körös draftjog, 2017-es DET második körös draftjog
Távozott: Enes Kanter, Steve Novak

A még érkező Kendrick Perkinst már ki is vásárolta a Jazz, úgyhogy Kantert gyakorlatilag egy első körös draftjogra cserélték. Ez sem kevés egy olyan játékos esetében, akinek az ügynöke szerint maximumot ér embere, miközben a liga legrosszabb védői között van saját posztján. Támadásban nagyon sok mindenre tanítható a török, tehetséges játékos, de védekezésben annyira lassú lábon, hogy se 1-1-ben, se besegítéseknél, se elzárás-leválásnál nem használható, mínusz egy embert jelent saját csapatának. Pleissről azt pletykálják, hogy szinte azonnal átmehet a Jazzhez Európából, de Novak, Jerrett és a második körös csak kiegészítők ebben a cserében - valószínűleg a német center is az lesz egyébként.


Oklahoma City Thunder

Érkezett: DJ Augustin, Kyle Singler, 2019-es DET második körös draftjog, Enes Kanter, Steve Novak
Távozott: Reggie Jackson, Kendrick Perkins, Tibor Pleiss játékjoga, Grant Jerrett, 2017-es OKC első körös draftjog (a Pistons-Jazz cserében), Ish Smith, Latavious Williams játékjoga (a Pelicans-cserében)

A Thunder rendesen megkavarta az állóvizet, az látszik, hogy Sam Presti még egy idényt nem akart úgy végigülni, hogy nem csinál semmit, majd nem nyernek a végén bajnokságot. Hogy mindezt a megfelelő módon tette-e, arról azért vannak kétségeim.

Jacksontól szabadulni kellett, annyira rossz hatással volt az öltözői hangulatra, de ezzel egycsapásra nem fognak megoldódni a csapat gondjai, hiszen egy "fejnehéz" játékos érkezett a helyére is Kanter személyében. Az ő védekezése, megspékelve az ügynöke által lenyilatkozott, valóságtól teljesen elrugaszkodott vízióival ugyanúgy veszélybe sodorhatja az Oklahoma City egységét, mint tette ezt Jackson. Arról nem beszélve, hogy Durant lenyilatkozta még a Brook Lopez-pletykák idején, hogy nem a támadással van gondjuk - Kanter pedig csak ebben használható.

Az is nagyon érdekes kérdés, hogy mi fog történni Augustinnal. Másfél nagyon jó szezonon van túl, a Chicago Bullsnál újra tudta indítani teljesen kisiklott karrierjét, és a Pistonsnál is hasznos volt ebben az idényben, főleg Jennings sérülése után. Ő viszont tipikusan az az irányító, akinek nem egyenes arányosságban, hanem hatványozottan csökken a teljesítménye, ha nincs annyit a kezében a labda - márpedig ha csak a padról érkezőket nézzük, Waiters és Kanter is komoly veszélyforrás neki ilyen szempontból. Jól összefoghatja a második sort, és ha ugyanazt hozza, amit az előző másfél évben, rendben lesz a Thunder, de ha nem jut neki labda, akkor még vele is nagy gondok lehetnek - a Pacersnél mutatott formájával például nem sokra mennének.

A többiek közül Singler egészen jól dob kintről, Novakot pedig ismerjük, hogy csak ezt tudja, de a játék többi elemében olyan hiányosságaik vannak, amik miatt lehetnek problémák. Itt főleg a védekezés lesz az, amit helyre kell tenni csapatszinten is, mert az Augustin-Waiters-Singler/Novak/Morrow-Kanter sor minden, csak nem veretes ilyen szempontból. Az Ish Smith-féle csere csak arra kellett, hogy beférjenek a maximum 15 fős keretlétszámba, de játékban és fizetésekben sem jelent ez semmit nekik rövid és hosszútávon sem.

Összességében nézve mélyebbek lettek, sok mindent nem adtak fel, ami érzékeny veszteség lenne - talán pont a védekezés miatt Perkins távozása okozhatja a legtöbb gondot -, de egy elég instabil környezetnek tűnik most a Thunderé, nagyon könnyedén elképzelhető az is, hogy játékban nem léptek előre.


Miami Heat

Érkezett: Goran Dragic, Zoran Dragic
Távozott: Justin Hamilton, Danny Granger, Norris Cole, Shawne Williams, 2017-es Top7 védett MIA első körös draftjog, 2021-es MIA első körös draftjog

Elég kockázatos húzás volt ez Pat Riley részéről, hogy 2017-ben sincs olyan túl nagy védettség az elcserélt draftjogukon, a 2021-esen pedig semmilyen nincs, pedig arról egyelőre semmit nem tudunk, milyen lesz akkor a floridai alakulat. A távozó játékosok közül sajnálni valószínűleg senkit nem fognak, de ez a két pick nagyon fájhat még a jövőben. Az érkezők közül Zoran szerintem itt sem fogja megváltani a világot, Goran Dragic viszont egyértelmű előrelépés egyes poszton, méghozzá kategóriákat lépett fel ezzel a Heat...

Illetve lépett volna, de Chris Bosh egészségügyi problémája és egész idényre szóló kiesése megborította a dolgokat, a Heatnél jelenleg jóval nagyobb az esély arra, hogy nem kerülnek be a rájátszásba, mint hogy igen. Nyáron Dragic szabadügynök lesz, és a hírek szerint még mindig szemez a Los Angeles Lakersszel. Ha nem csak szemez, és tényleg visszaigazol nyugatra, akkor viszont ez a csere a deadline legrosszabbjai közé esik. Dragic hosszútávon is megoldhatja az egyes posztot, és pont ő lehet az, aki Bosh-sal együtt újra legalább a keleti második vonalba emelheti majd a gárdát, de akkora kérdőjelek vannak az egész körül, hogy most megítélni ezt a cserét lehetetlen.


New Orleans Pelicans

Érkezett: Norris Cole, Justin Hamilton (a Heat-Suns cserében), Ish Smith, Latavious Williams játékjoga, későbbi második körös draftjogok (a Thunder-cserében)
Távozott: John Salmons (a Heat-Suns cserében), későbbi második körös draftjog (a Thunder-cserében)

Túl sok mindent nem csinált a Pelicans annak ellenére sem, hogy két cserében is benne voltak. Cole lehet a legnagyobb erősítés az érkezők közül, ha össze tudja magát kapni, és képes lesz a második sort irányítása alá vonni - legalább addig, amíg Jrue Holiday vissza nem tér. A többi távozó és érkező nem játszott vagy nem fog túl nagy szerepet kapni.


Phoenix Suns

Érkezett: Brandon Knight (a Bucks-Sixers cserében), Danny Granger, 2017-es Top7 védett MIA első körös draftjog, 2021-es MIA első körös draftjog (a Heat-Pelicans cserében), Marcus Thornton, 2016-os védett CLE első körös draftjog (a Celtics-cserében)
Távozott: Miles Plumlee, Tyler Ennis, Top5 védett LAL első körös draftjog (a Bucks-Sixers cserében), Goran Dragic, Zoran Dragic (a Heat-Pelicans cserében), Isaiah Thomas (a Celtics cserében)

Ryan McDonough GM nagyjából 15 perc alatt rombolta porig másfél éves munkáját. Thomast például teljesen érthetetlen módon cserélte el egy 25-30. pickre a következő évi drafton, miközben három irányítójából egyet már elcserélt addigra, így tökéletes lehetett volna IT a padról, ráadásul szerződése igencsak baráti a mostanában kiosztott kontraktusokhoz képest - Thornton, ahogy a Celticsnél, úgy itt sem fog sokat számítani. Dragicékat szerintem jó áron cserélte el azok után, hogy a szlovén cserét kért, és be is határolta rendesen a Suns lehetőségeit azzal, hogy kijelölte, mely csapatokhoz akar menni. Két első körös, ráadásul egy alig védett és egy egyáltalán nem védett 1st pick még akkor is jó, ha ki kell tudni várni, mire 2021 lesz.

Az egész nap legérthetetlenebb húzásaként azonban behúzta azt a Knightot, aki Dragichoz hasonlóan nem szeret kettesben játszani, így Bledsoe-val együtt nem nagyon lehet használni. Emellett viszont a nyáron valószínűleg meg kell fizetni, a Milwaukee-nál nagyon jó szezonja volt, korlátozott szabadügynökként is fogják valószínűleg keresni. De a legnagyobb meglepetést az ellenérték okozta: a háttérbe szoruló Plumlee és a fölöslegesen draftolt Ennis mellett odaadták a Sixersnek azt a Lakers-picket, ami az egyik, ha nem a legértékesebb cserealapjuk volt.

Ép ésszel elfoghatatlan, hogy ezt miért csinálta McDonough, és reális forgatóköny nincs is, amiben jól járhatna ezzel a Suns - persze ha Knight All-NBA játékos lesz náluk az évek során vagy a Lakers pickje jövőre 20-on kívüli lesz, akkor esetleg, de a realitások talaján maradva egy 10. körüli, vagy egy ennél is jobb jövő évi draftjogot pazaroltak el egy olyan emberre, akit megfizetni Bledsoe miatt nekik nincs sok értelme, elengedni viszont a mostani csere miatt nem igazán lehet majd. Meg kell várni, mi lesz a Heat draftjogaiból, de attól az üzlettől függetlenül a Knight-csere a menthetetlen kategória.


Milwaukee Bucks

Érkezett: Miles Plumlee, Tyler Ennis, Michael Carter-Williams
Távozott: Brandon Knight, Kendall Marshall

Szerintem alapvetően jót húzott a Bucks azzal, hogy most cserélte el Knightot, így még kaptak érte egy Carter-Williamst. Ezzel világossá vált, hogy hiába volt jó szezonja Knightnak, megfizetni nem akarták a nyáron, RFA-ként, sign-and-trade csere keretein belül pedig ennyit nem kaptak volna érte sosem. MCW-t egyrészt meg kell tanítani dobni, ez alapvető problémája, másrészt a borzasztóan hosszú karjait, illetve sebességét tapasztalattal kell tudni ötvözni, hogy a betöréseket, palánk alatt befejezéseket jóval hatékonyabban tudja befejezni akár passz, akár dobás útján. Ő még két évig az újoncszerződésével játszik, hogy pénzügyileg nagyon megérte a dolog a Bucksnak.

Főleg úgy, hogy szerezte egy jövőre még szintén nagyon olcsó 2-3. számú centert is - Plumlee miatt került lapátra Kenyon Martin -, másrészt egy újonc irányítót, akinek lehet ideje bőven fejlődni, sokkal több mint Phoenixben volt. Ennis gyorsan és nagyon könnyedén elérheti például a távozó Marshall szintjén, hosszútávon megoldás lehet a csereegyes szerepére. Összességében nézve MCW fejlődésén sok múlik, de nem hiszem, hogy a Bucksnak emiatt a csere miatt akár csak rövidtávon is gondjai lehetnének, mondjuk az idei PO-fal. Knight jobb játékos jelenleg, mint Carter-Williams, de nem Knightra épült a Milwaukee játéka eddig sem, szerintem a kiválása sem fogja megrengetni a gárdát.


Houston Rockets

Érkezett: KJ McDaniels (a Sixers-cserében), Pablo Prigioni (a Knicks-cserében)
Távozott: Isaiah Canaan, az idei DEN vagy MIN második körös dragtjog közül a gyengébb (a Sixers-cserében), Alex Shved, két második körös draftjog (a Knicks-cserében)

A Prigioni-cserével egyértelmű lett, hogy ők is win-now módban gondolkodnak, hiszen a nagyon rutinos csereegyes megszerzése semmilyen más célt nem szolgál, csak a PO-ra készül már vele a texasi alakulat - mivel nem adtak érte semmit, nehéz negatívan értékelni a dolgot, még ha elég nagy kérdés is, mennyit tud hozzátenni ténylegesen Prigioni a Rockets játékához.

A McDaniels-csere viszont nagyon jackpot mindent szempontból Morey-éknak. A kiscsatárnak vannak nagy gondjai, és egészen biztosan meg kell szoknia, hogy a liga egyik leggyngébb csapatától egy olyan helyre kerül, ahol az eredménykényszer azért reális dolog - ezt a Phillynél pillanatokig sem tapasztalhatta. Nagyon jó védő már most is, ezzel akár helyet is követelhet magának a rotációban, de komoly potenciálja miatt ez nagyon nagy húzás volt a Houstontól, hiszen gyakorlatilag semmit nem adtak fel érte, Canaan szintű embereket a szabadügynököktől vagy a draft második köréből is lehet szerezni. Meg kell majd fizetni valamennyire a nyáron, de a Rocketsnek van helye McDaniels új szerződésére. Összességében nézve jól jöttek ki a dolgokból, ráadásul semmilyen kockázatot nem is vállaltak.


New York Knicks

Érkezett: Alex Shved, két második körös draftjog
Távozott: Pablo Prigioni

A nehéz főétel után tökéletes, könnyen emészthető desszert, hiszen ez a csere nagyon kevesek gyomrát ülheti meg. Prigioninak nem volt már helye az újjáépülő Knicksben, ő valószínűleg visszavonul már, mire Phil Jacksonék egy tényleg jó csapatot fel tudnak építeni, így a két második körös pick, ha nem is ér túl sokat, de mégis több a semminél, ennek is örülhetnek a Nagy Almában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus