Draftértékelő

Ma hajnalban lezajlott az NBA-draft nem túl sok lényegi cserével, de annál több érdekes választással. Lássuk, ki hogyan teljesített?

A draft végeredményét ezen a linken megnézhetitek!


Atlanta Hawks: Szerintem teljesen érthetetlen, amit csináltak összességében. A motiváció nyilvánvalóan a spórolás volt, hiszen Paul Millsap és DeMarre Carroll megtartása mindennél fontosabb most nekik, ezért cseréltek hátra a 15. helyről a 19. helyre. Aztán viszont szerintem megmagyarázhatatlan, hogy miért Tim Hardaway Jr.-ra passzolták el a draftjogot, aki hátvéd - ebből van a Hawksnak több is, mint kellene (Teague, Schröder, Korver, Mack, Bazemore), viszont legalább egyáltalán nem hatékony, ráadásul garantált szerződése van 1.3 millió dollárért, így visz a sapka alatti helyből is. Ha a 2/60-as pickre cserélik egy az egyben az 1/19-et, annak is több értelme lett volna. A második körben húztak két európait, akik egy ideig még biztosan nem látnak NBA-t.

Értékelés: E (mert se utánpótlást nem szereztek, se nem spóroltak)


Boston Celtics: Danny Ainge-t egyelőre nem értem, de azt gyanítom, hogy még nem is lehet, szinte biztosan cserélni fognak. Az 1/16-tal Terry Roziert húzták, akit nagyon tehetségesnek tartottak, Brad Stevens szerint ő volt a legelőkelőbb helyen Ainge listáján, de irányító, Marcus Smart és Avery Bradley mögött egyelőre nincs sok helye, mint ahogy az 1/28-on húzott RJ Hunternek sem, aki a bostoniak botrányos távoli dobásain segíthetne, de Avery Bradley foglal előtte helyet, Evan Turner és Smart szintén bevethető SG-ben, ráadásul a tavaly draftolt James Youngot még nem is láttuk. A második körben húzott Marcus Thorton szerintem épp ezért nem fog semmilyen szerepet játszani, Jordan Mickey viszont jó picknek tűnik a második kanyar elején.

Értékelés: D- (jelenleg, mert az első körben két olyan embert húztak, akiknek semmi játékideje nem lesz, de ez a jegy nálam is  nagyon könnyen változhat még a nyár folyamán, teljes mértékben attól függ, Ainge mihez kezd a hátvédekkel)


Brooklyn Nets: Ahhoz képest, hogy a 29. helyről indultak, szerintem pazar draftot csináltak. Rondae Hollis-Jeffersont az én szememben majdnem semmiért szerezték - Mason Plumlee egy aranyos, csupaszív gyerek, aki viszont sem támadásban, sem védekezésben nem jobb az átlagnál - semmilyen fegyvere nincs támadóoldalon, védekezésben pedig csak lelkes, nem jó. Hollis-Jefferson ezzel szemben specialista, kiváló védő lesz szerintem azonnal NBA-szinten is, ami még akkor is több Plumlee-nál, ha támadásban nagyon meg kell tanulnia tempót dobni ahhoz, hogy ne legyen spacing-gyilkos. Az 1/29-es picken a sérült Chris McCullough-ot húzták, akire a szakértők azt mondják, ha marad még egy évet a Syracuse-on, jövőre lottery-pick lett volna, tehetségével tehát nincs gond.

Értékelés: A- (mert egy első kör végi "pickből" két tehetséges játékost hoztak ki, Hollis-Jeffersonnal szerintem lerabolták a Blazerst)


Charlotte Hornets: Érdekes választás volt tőlük Frank Kaminsky a 9. helyen. Ezzel nagyjából eldőlt, hogy Jeremy Lambre és PJ Hairstonra rábízzák az 1-2-es posztot - rizikós döntés ez is, mint ahogy az is, hogy a Marvin Williams, Kaminsky, Spencer Hawes hármas lesz négyes poszton a bevethető "halmaz". Kaminsky és Hawes kifejezetten rossz párosításnak tűnik egyelőre Al Jeffersonnal védekezőoldalon, még ha támadásban nagyon jól is illik a két kintről is veszélyes erőcsatár Big Al mellé. Steve Clifford megmondta előre, hogy a védekezésük jó, a támadójátékon kell javítani és ennek megfelelően is cselekedtek -ezzel a húzással, valamint Nic Batum és Lamb megszerzésével is.

Értékelés: C+ (mert Kaminsky egy Hawes 2.0 lehet sok szempontból, egyelőre egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy támadásban többet hoz majd Jeffersonnal párban, mint amennyit elvisz védekezésben, de az ellenkezőjében sem)


Chicago Bulls: A Bulls ölébe pottyant a valamivel előrébb, a lottery végébe vagy maximum a 15-20. helyekre várt, sokoldalú Portis, akiben a 22. helyen a legtöbb potenciált érezte több szakértő is. Bár zsúfolt posztra, erőcsatárnak érkezik, minden bizonnyal ürülni fog előle a keret. Legalább Taj Gibson távozni fog vagy egy olyan cserében, amiben tud spórolni a Chicago és elkerülheti ezzel a luxusadót Jimmy Butler új szerződése után is, vagy egy olyanban, amiben egy SG/SF-et hoznak Butler mellé, Mike Dunleavy pótlására. Portisnak így meglehet az esélye, hogy meccsenként 10-15 perceket kapjon és közben a Bulls is egészségesebb játékidőt adjon a Pau Gasol, Nikola Mirotic, Joakim Noah hármasnak.

Értékelés: B+ (mert egy nagy potenciálú játékossal előkészítettek és bebiztosítottak egy későbbi, de jelenleg elkerülhetetlennek tűnő cserét)


Cleveland Cavaliers: Túl sokat nem tettek hozzá a drafthoz és valószínűleg jövő évi állományukhoz sem, hiszen az első körből hátracseréltek a másodikba (1/24-ről 1/31-re és 1/36-ra). A második kör elején húzott, Euroligában pallérozódó Cedi Osman lehet a legérdekesebb prospect, még néhány évig biztosan Európában marad, de idővel nagy nyereség is lehet akár - vagy nem lesz az, egy második körös pick már azért nem fáj, ha nem jön be. Szerintem Rakeem Christman és Sir'Dominic Pointer nem kapnak szerződést, ez a Cavs nem a fiatalokat helyezi most pár évig előtérbe. A spórolást megcsinálták és Porzingis, valamint Hezonja után kihúzták a harmadik legtöbbre taksált európai fiatalt.

Értékelés: C+ (mert az anyagiakat megoldották és egy európai tehetséget szereztek)


Dallas Mavericks: Justin Anderson kiválasztása szerintem jó húzás volt a Mavsnek, mert kiváló tripladobó - ha mások megteremtik majd neki a helyzetet, kegyetlenül be fogja dobálni az üres hármasokat. Emellett jó védő is, ez a kettő már elég lehet ahhoz, hogy simán megragadjon akár a Mavsnél, akár bárhol máshol a ligában. Chandler Parsons mellett és akár a cseréjeként is használható lesz. A második körben egy indiai centert választottak ki, Satnam Singh a liga történetének első indiai draftoltja, de hogy lesz-e egyáltalán lehetősége bemutatkozni az NBA-ben, az szerintem homály.

Értékelés: B- (mert Anderson személyében egy, a mai NBA-ben fontos és prototípus játékost, hasznos kiegészítőt szereztek)


Denver Nuggets: Emmanuel Mudiay lecsúszott hozzájuk és ki is választották. Ez egyrészt a tehetsége miatt jó szerintem, hiszen sokáig Top4 játékosnak tartották, nagyon jó atléta, aki egy magas fordulatszámon pörgő együttesnek jó karmestere lehet - állítólag Michael Malone vezetőedző is tudja, ilyet szeretnének látni a denveri vezetők. Másrészt Ty Lawson valószínűsíthető távozása után megvan az irányító, akire építhetnek - Lawson botrányosan viselkedik hetek, hónapok óta, szinte kikényszerítette mostanra, hogy elcseréljék és minden bizonnyal el is fogják, csak a mikor és a hova a kérdés. A második körben Nikola Radicsevicset húzták, évekig nem látjuk még szerintem.

Értékelés: A (mert Mudiay a hetedik helyen egyrészt bent hagyhatatlan volt, másrészt Lawsont azonnal tudják majd pótolni vele)


Detroit Pistons: Kihúzták a tutit, Stanley Johnsont, akit sokan a draft előtt is hozzájuk vártak. Johnson valószínűleg nem kezd majd, mert a hírek szerint Stan Van Gundy mindenképpen akar egy kiscsatárt igazolni, de így is komoly játékidőre számíthat, védekezésben azonnal segíthet majd a Pistonsnak. Azon lehet gondolkodni, hogy Justise Winslow nem lett volna-e jobb választás, de úgy tűnik, hogy Johnson mellett máson nem gondolkodtak hármas posztra. A második körben egy dobóhátvédet húztak Darrun Hilliard személyében - Kentavious Caldwell-Pope és Jodie Meeks mögött neki azért nem lesz egyszerű dolga.

Értékelés: B+ (mert Johnson jó fit szerintem, de Winslow miatt ott lebeg a kérdőjel efölött a pick fölött)


Golden State Warriors: Kevon Looney-val az 1/30-nál sokat már nem kockáztattak, és ha David Lee távozik, még akár játékideje is lehet - szerintem erőcsatárként fogják próbálgatni majd. A Warriors rotációja azért megvan nélküle is, szóval túl sok lehetőségre szerintem nem számíthat akkor sem, ha Lee távozik, de az egyik legtöbbre taksált prospect volt ezen a helyen.

Értékelés: B- (mert a lehetőségekhez képest az egyik legjobbat választották arra a posztra, ahonnan valószínűleg lesz távozójuk)


Houston Rockets: Kiválóan sikerült a texasiak draftja, hiszen előbb Sam Dekkert vitték a New Orleans Pelicans pickjével, majd a második körben a nagy zuhanót, Montrezl Harrell-t. Dekker Trevor Ariza mögött azonnal kaphat perceket, ha távozik Kostas Papanikolaou és esetleg még Corey Brewer is. Harrellnek már jóval nehezebb a helyzete, tekintve hogy egyelőre nélküle is túltelítettnek néz ki a Rockets magasemberállománya. Josh Smith azonban nem biztos még, hogy marad, Terrence Jonest pedig a hírek szerint cserélnék, így talán nyílna egy kis út az erőcsatár előtt is - sérülés esetére mindenesetre tökéletes biztosíték lesz.

Értékelés: B+ (mert a játékukba jól illő Dekker mellett egy sokkal előrébb várt magast is ki tudtak húzni, gyakorlatilag két 20. hely környékére várt újonccal erősödtek)


Indiana Pacers: Az 1/11-en húzott Myles Turner nagy választás, kis szerencsével azonnal tudja majd pótolni Hibbertet - főleg védekezésben. Támadásban is megvannak a fegyverei, ami főleg az új, állítólag nagyobb sebességre kapcsoló Indianában jó lehet nagyon, kintről is veszélyes, ami a mai ligában óriási plusz egy magasembernél, úgyhogy kifejezetten jó picknek tűnik. A második körben húzott Joseph Young szerintem sok sót nem fog megenni, de mivel CJ Watsont elengedik, így harmadik számú irányítóként még szerepet is kaphat.

Értékelés: A (mert Turnerrel nemcsak egy kiváló centert húztak, de Hibbertet a játékának minőségétől függetlenül is "fölöslegessé" tették)


Los Angeles Clippers: Nem vettek részt a drafton.


Los Angeles Lakers: Nekem tetszik D'Angelo Russell kiválasztása. Egyébként sem egy önbizalomhiányos gyerek, de szerintem életrevaló hozzáállása is van, Kobe Bryanttel ha nem is jönnek majd ki feltétlenül jól, nem lesznek hatalmas barátok, de szerintem jó munkakapcsolat lesz köztük, a pályán tudnak majd együtt dolgozni. Elit playmaker Russell, LA-ben imádni fogják a játékstílusát. Jahlil Okafor otthagyása kérdőjeles lehet, de manapság inkább trend jó periméter-játékosok köré építkezni, mint magasemberek köré, másrészt Okafor mellé azért egy kifejezetten jó védő kell, hogy adott csapat eredményes is legyen.

Valószínűleg a Lakers úgy gondolkodik, hogy LaMarcus Aldridge-re vagy valamelyik sztár magasemberre van esélyük, ezért sem húzták Okafort. A másik lehetőség, hogy Russell-t már a Kings és DeMarcus Cousins miatt választották, de szerintem maradni fog. Az első kör végén húzott Larry Nance Jr. óriási meglepetés volt, szinte senki nem várta az első körbe, míg Anthony Brown érdekes választás, hiszen tudjuk, Byron Scott nem sokra tartja a tripladobást, Rosco Allen volt csapattársának legnagyobb erőssége pedig ez - a swingman 43.3%-kal dobja a hármasokat.

Értékelés: A- (mert Russell az én véleményem szerint jobb pick, mint Okafor, Brown pedig hasznos csere lehet belátható időn belül, Nance-re viszont butaság volt első körös picket pazarolni)


Memphis Grizzlies: Jarrell Martin nem volt meglepő pick, miután a memphisi próbajátékát követően minden más edzését visszamondta, valószínűleg ígéretet kapott a csapattól már a draft előtt. Jó felépítésű és sokoldalú srác (van középtávoli tempója is, igaz, a tripla (még) nem megy neki), szerintem simán átveheti rövid időn belül Jeff Green szerepét - utóbbi Memphisben sem tud igazán hasznos játékot mutatni. Amennyiben Green megy Danilo Gallinari miatt, azonnal kaphat lehetőséget, egyébként szerintem várnia kell majd a komolyabb percekre, de alapvetően a 25. helyen nem sok jobb választási lehetőség volt már. A második körben Andrew Harrison érkezett még hozzájuk a Phoenix Suns draftjogával. Benne nincs sok kockázat már ezen a helyen, és egy-két éve még ennél sokkal komolyabb jövőt jósoltak neki. Nem nagyon fejlődött a Kentucky-n, de a Grizzliesnek 5-6. számú hátvédnek tökéletes lehet, ennél többet Conley, Allen, Lee és valószínűleg Udrih mögött nem fog tudni letenni az asztalra.

Értékelés: B+ (mert Martin nemcsak jó játékos lehet, de ahogy a Bullsnál Portis vagy a Denvernél Mudiay, egy lehetséges távozó helyét veheti át azonnal)


Miami Heat: Szerintem a draft legnagyobb nyertesei, hiszen semmit nem kellett csinálniuk és a 10. helyen egy Top5-7 játékost sikerült bemákolniuk. Justise Winslow egyrészt nagyon tehetséges, másrészt ami még fontosabb, hiányposztra érkezik, hiszen Luol Deng akár távozhat is idén nyáron az együttestől, a helyettese azonnal megvan a személyében. Ha az angol marad, akkor is valószínűsíthető, hogy jócskán kap majd játékpercet Winslow és legkésőbb a 2016/17-es szezonban előrelép - szerintem nagyon hamar kezdő szintre fejlődhet nagyon kevés pénzért, a Heatben túl nagy teher nem fog rá hárulni. A Miami nyara még mindig Goran Dragicon és Dwyane Wade-n múlik, de Winslow-nál jobbat nem lehetett volna elképzelni hozzájuk. A második körben húzott Josh Richardson dobóhátvéd, neki nem sok helye lesz szerintem.

Értékelés: A+ (mert Winslow-ra reálisan nézve semmi esélyük nem volt, mégis őt tudták kihúzni)


Milwaukee Bucks: Megmondom őszintén, számomra érthetetlen, hogy valaki a 6.6 milliós Greivis Vasquezben egyáltalán lát fantáziát, nemhogy még egy első körös picket is ad érte. Mayo és Bayless mellé a padra még behúzták őt és a 17. helyen kiválasztott Rashad Vaughnt is, aki ráadásul nem is a csapatjátékos mentalitásáról híres. Nagyon túltelítettnek érzem a hátvéd posztokat, Vasquezzel jelentősen csökkent a sapka alatti terület is még a szabadügynökpiac előtt, nem igazán értem, miért döntöttek így John Hammondék.

Értékelés: D- (a Bostonnál éreztem még úgy, hogy csere lesz, itt sem igazán látom, hogy a jelenlegi keret együtt marad)


Minnesota Timberwolves: Flip Saunders ezúttal nem akarta megváltani a világot, behúzta Karl-Anthony Townst és ezzel szerintem fel is tette újra a térképre a csapatot, Andrew Wigginsszel halálos párost fog alkotni a magasember. A csapat további része hosszútávon egyelőre még homály, de jelenleg egyik játékos sem tűnik úgy, hogy le akar lépni a Minnytől, márpedig akkor hideg ide vagy oda, még azt is megérjük, hogy ez a franchise szabadügynökvonzó lesz. Két második kör elejére szóló pickjüket elcserélték a Cavsszel az 1/24-re, ott az idei NCAA Final Four Legkiemelkedőbb Játékosát választották ki, Tyus Jonest, aki Zach LaVine-nek a kettes posztot, Ricky Rubiónak pedig egy hasznos cserét jelenthet.

Értékelés: A+ (mert Townsszal nem lehetett mellélőni, Jonesszal pedig egy, a nagyobb nyomást bizonyítottan bíró játékossal erősödtek)


New Orleans Pelicans: Egy második kör végére szóló húzásuk volt, azon Brendan Dawsont választották, úgyhogy nem nagyon értékelnénk draftjukat, ahogy a Los Angeles Clippersnél is történt ez.


New York Knicks: Az egyik legnagyobb vihart Kristaps Porzingis húzása okozta. A lett magasember nevének kimondása után igazi füttykoncertet rendeztek a Knicks-szurkolók, ami bizonyos oldalról érthető. Porzingis szerintem nincs még kész arra, hogy meghatározó vagy összességében hasznos legyen, utóbbihoz is legalább egy év kell majd neki, mert fizikálisan össze kell szednia magát. Kinti dobásai jók, ezzel segíthet is a Knicksnek azonnal, de agyon is lőheti a szabadügynök-terveket. Nem tudom ugyanis, hogy Greg Monroe-val mennyire lehet például összerakni - támadásban nagyon is jó páros lennének, védekezésben azonban... Porzingis szerintem lábon lassú, hogy a periméteren védekezzen a kisebb négyeseken, Monroe-nak szintén nem erőssége ez, a palánk alatt pedig még fizikálisan megverik szerintem.

Óriási potenciál van azonban benne, ami a drafton az 1/4-nél szerintem a legfontosabb tényező még akkor is, ha Carmelo Anthony miatt túl sok ideje nincs a New Yorknak az építkezésre. Melo miatt lehetett volna Winslow-t vagy egy készebb játékost választani, de Porzingis egy ligautolsó csapatnak szerintem jó pick. Jerian Grantet aztán szinte ingyen szerezték, hiszen Tim Hardaway Jr. elpasszolásáért még talán nekik kellett volna fizetniük, Grant jó kis csereirányító lehet azonnal. A második körben pedig szereztek egy spanyol centert, Guillermo Hernangomezt - hogy őt látjuk-e valaha a ligában, az azért nagy kérdés. Szerintem Jackson azért összességében egy nap alatt több jó dolgot csinált most, mint egész New York-i regnálása alatt összesen.

Értékelés: A (mert Porzingis potenciál alapján a legjobb húzás, Melo szempontjait nézve nem, Jerian Grant viszont ingyen esett le nekik)


Oklahoma City Thunder: Szerintem két olyan embert húztak, akiknek egyelőre nincs sok helyük a csapatban. Dakari Johnson jó választásnak tűnik a második körben, de az Ibaka, Adams, Collison, Kanter, McGary ötös mögött csak akkor lesz lehetősége játszani, ha legalább kettő kidől sérülés miatt. Cameron Payne is tehetséges srác, nagyon sokat nőtt az ázsiója a draft előtti felmérőkön, de Russell Westbrook mögött alapvetően sem biztos, hogy sok helye lesz, egy évig azonban még ott van DJ Augustin is a sorban előtte. Payne kezébe is kell a labda, de ő sokkal inkább a társak kiszolgálását helyezi előtérbe, mint Westbrook - ki fogják őket egymás mellett is próbálni, Payne pedig egy teljesen másfajta játékstílusra is alkalmas lesz.

Értékelés: B (mert tehetséges játékosokat húztak be, főleg Payne személyében, de nem igazán látni, hol kapnak majd szerepet)


Orlando Magic: Az első körben Mario Hezonja behúzása szerintem teljesen magyarázható volt náluk, a horvát nagyon sokoldalú játékos és jó kinti dobó is, ez utóbbi úgy kell a floridaiaknak, mint egy falat kenyér. Hezonja swingman, játszhat könnyedén hármast Oladipo mellett, magasabb szerkezetben pedig kettest. Winslow-t mondták sokan hozzájuk, ami valamivel biztosabb választásnak tűnne, de Hezonja szintén kész játékosnak tűnik már most is Európa legmagasabban jegyzett sorozataiban. A második körben húzott Tyler Harvey szerintem nem kap majd lehetőséget, annyi fiataljuk van, hogy a jelenlegi állományból is inkább távozni fognak, mint hogy még egy második körösnek is helyet adjanak.

Értékelés: B+ (mert Winslow vagy Hezonja volt csak a kérdés esetükben, szerintem nagyobb kockázatot vállaltak a valamivel nagyobb eredmény érdekében)


Phildelphia Sixers: A Lakersnél említettem, hogy Jahlil Okafor mellé nehéz jó palánk alatti párt találni, szerintem Nerlens Noel pont ez az ember lehet. Noelnek nagyon meg kell tanítani egy középtávoli tempót legalább, hogy ne egymás sarkán tapossanak majd a festékben, de ha ez megvan, akkor támadásban és védekezésben is tökéletesen egészíti ki egymást a két ember, szerintem teljesen jó döntést hozott a Sixers. Joel Embiiddel ugyan már három top fiataljuk van PF-C-re, de Embiid lábáról semmit nem tudni, az is elképzelhető, hogy soha vagy csak nagyon soká látjuk a ligában, nem lehetett számításba venni akkor, amikor arról volt szó, kit válasszon ki 1/3-on a Philly. A második körben egy raklap magasember érkezett még hozzájuk Luka Mitrovics, Richaun Holmes és Arturas Gudaitis személyében, JP Tokotóval pedig megvan az új KJ McDaniels.

Értékelés: A (mert Okafort kevés csapatban tudom tényleg kiemelkedően hasznos játékosként elképzelni, a Philly ilyen és megvan a biztosíték, ha esetleg Embiidből nem lenne semmi)


Phoenix Suns: Devin Bookert választották ki 1/13-on, aki szerintem Eric Bledsoe mellé tökéletesen fog illeni, a mások által megteremtett helyzetet könyörtelenül be fogja dobni, ráadásul őt a Top10-be várták tehetsége szerint. Az sem árt, hogy nem egy nagydumás játékosról van szó, a Suns által megteremteni kívánt csapat körüli kultúrába szerintem illik, igaz, Archiw Goodwinnak kicsit lekonyulhatott a szája, ő ugyanis megint kapott egy konkurenciát maga mellé/elé.

Értékelés: A- (mert Booker szerintem potenciálra és fitre is nagyon jó, talán az elérhető legjobb húzás volt a 13. helyen)


Portland TrailBlazers: Kifejezetten érthetetlen cserét húztak szerintem. Leesett hozzájuk a 23. helyre Rondae Hollis-Jefferson, akit ki is választottak, majd lecserélték Mason Plumlee-re meg egy második körben húzott játékosra. Plumlee szerintem semmi potenciállal nem rendelkezik már, annál soha nem fog többet tudni, amit most látunk tőle. Egy normális csapat hasznos 5., nagyon maximum 4. számú magasembere, de nem több. A Blazers láthatóan már a LaMarcus Aldridge utáni időkre készül, rebuild lesz, akkor pedig Hollis-Jefferson szerintem sokkal többet ér, mert potenciális ligaelit védő. Dobni ugyan nem tud, de azért az nem nagy titok, hogy a játéknak ez az az eleme, amit bárki megtanulhat, főleg egy ilyen fiatal játékos. Óriási butaság volt őt és Steve Blake-t Plumlee-ra cserélni szerintem.

Értékelés: E (mert kihúztak egy nagyon jó fiatalt, majd elcserélték egy potenciállal nem rendelkező, teljesen középszerű játékosra)


Sacramento Kings: Látszik, hogy George Karlnak semmi köze nem volt a drafthoz, Mudiay helyett ugyanis Willie Cauley-Steint választották ki és szerintem nagyon jól döntöttek. Cauley-Stein elit védő, aki állítólag sokkal jobban dob, mint azt tőle az egyetemen láthattuk, ezzel pedig nemcsak védekezésben, de támadásban is jó fit lesz DeMarcus Cousins mellé. Ha Cousins távozik, akkor sincs gond, egy jó csapatnak mindig elengedhetetlen egy ilyen belső védő, mint WCS, aki nemcsak a palánk alatt, de elzárás-leválás, a kisemberek ellen is egészen kitűnő.

Értékelés: A+ (mert a több hiányosságuk közül egyet végre ténylegesen megoldottak, ráadásul Cousins esetleges elcserélése esetén is megvan a biztosítékuk)


San Antonio Spurs: Nem túl meglepő módon az 1/26-ot egy ún. draft-and-stash, tehát valószínűleg még évekig Európában maradó emberre, Nikola Milutovra lőtték el, a második körben pedig Cady Lallane érkezett, szerintem nem lesz Spurs-játékos ő sem még egy ideig.

Értékelés: C (Milutinov jó helyen, a Partizannál edződik, de nem sok potenciált érzek benne, viszont legalább ésszel oldották meg a spórolást a szabadügynökpiac előtt, nem úgy, mint az Altanta)


Toronto Raptors: A nap legnagyobb rablását csinálták volna meg Greivis Vasquez lepasszolásával, ha nem lett volna a Tim Hardaway Jr.-féle csere, de így is nagyon szépen javították lehetőségeiket a szabadügynökpiac előtt. Két hátvéd érkezett a drafton, az 1/20-nál kiválasztott Delon Wright azonnal át is veheti szerintem Vasquez szerepét is akár, tapasztalt, megbízható egyes. Norman Powell Golomán György csapattársa volt idén, szerintem ő nem lesz a kanadaiak játékosa, legalábbis egyelőre.

Értékelés: A (mert Wrighttal azonnal pótolták Vasquezt, akinek az első körös pickre való beváltása Masai Ujiri újabb nagy mutatványa)


Utah Jazz: Szerintem nagyszerű húzás volt számukra Trey Lyles 1/12-nél, egy nagyon sodoldalú támadót szereztek ezzel négyes posztra, ilyen játékosuk pedig nem nagyon van - szerintem jó lesz Derrick Favors és Rudy Gobert párjaként is, ha kap elég lehetőséget, Trevor Bookernél mindenesetre sokkal komolyabb potenciállal rendelkezik. Ha Paul Millsap visszatér (szerintem azért nincs sok esély rá), akkor vele necces lehet, de Gobert mellé mindenképpen illik majd akkor is. Nincs ugyan triplája, de nem elhanyagolható tény, hogy a Kentucky-n néha még hármast is játszott, középtávolról is jól játszik, ráadásul képzett mozdulatai vannak - a támadásban picit limitáltabb Jazzben nagy fegyver lehet a padról.

Értékelés: A (mert ahogy a Suns, úgy ők is megtalálták a potenciál és a csapat szükségleteinek tökéletes párosítását egyszemélyben)


Washington Wizards: A fővárosiak kihasználták az Atlanta butáskodását, a nagyon tehetséges, de egyelőre még kicsit nyers Kelly Oubre-t húzták be kiscsatár posztra. Ha Paul Pierce marad, akkor első évében nem sok lehetősége lesz szerintem PP és Otto Porter mögött, ha viszont nem, akkor Porter és Bradley Beal cseréjeként is próbálgathatják majd. A Wizards azért egy keleti Top4-6 csapat, úgyhogy Oubre-nak dolgoznia kell majd bőven, hogy rotációba kerülhessen, nem egy Sixers választotta ki, de a franchise szerintem jó döntést hozott azzal, hogy a tehetséget tartották szem előtt és a szerintük és a szakértők szerint is az egyik, ha nem a legjobb játékost választották ki a 15. helyen - ráadásul arra a posztra, ahonnan távozójuk lehet hamarosan.

Értékelés: A- (mert Oubre-ban van azért komoly bust veszély is, ha nem dolgozik eléggé, a Wizardsnál nem sok sót fog megenni, de nagyot is nyerhet vele a csapat, kockázat nélkül).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus