Forgatókönyvek az alapszakasz utolsó két napjára - nyugat

Az NBA alapszakaszának utolsó két napja előtt az első két csapat helye biztos a nyugati PO-ban, egy hely azonban még kiadó a legjobb 8 között, a 3-9. pozíciókban pedig még lehet változás - lássuk a különböző forgatókönyveket!

Nyugaton az első két együttes helye biztos - a Houston Rockets nemcsak a főcsoportot, hanem az egész alapszakaszt is megnyerte, a Golden State Warriors pedig a második helyen végez, már ez is biztos. Mögöttük azonban óriási a tömörülés, rengeteg variáció van, hiszen két vereségen belül áll a 3. és a 9. együttes.

Portland TrailBlazers (48-33): vs. Utah
Utah Jazz (47-33): vs. GSW, @POR
New Orleans Pelicans (47-34): vs. SAS
San Antonio Spurs (47-34): @NOP
Oklahoma City Thunder (47-34): vs. MEM
Minnesota Timberwolves (46-35): vs. DEN
Denver Nuggets (46-35): @MIN

A menetrend-készítők parádés munkát végeztek, már ha rendelkeznek ilyen jellegű jóstehetséggel, hiszen a hét érintett együttes közül hat egy más ellen játszik az utolsó napon.

A holnapi játéknap slágerösszecsapása egyértelműen a Denver minnesotai vendégjátéka lesz, ami nemcsak "lényegében", illetve "gyakorlatilag", hanem konkrétan egy PO-párharc hetedik mérkőzésének fog megfelelni, ugyanis a győztes bent van a rájátszásban, a vesztes pedig nincs, ez a képlet ilyen szempontból rettenetesen egyszerű. A szimpla számolgatásoknak azonban ezzel vége is van, a többi mérkőzés kimenetele nem kevés lehetőséget tart még önmagában, ráadásul borítja az összképet az is, ha a Jazz ma legyőzi vagy éppen kikap a bajnoktól.

Annyi biztos, hogy az Oklahomának jó esélye van a győzelemre, miután a Memphis egyrészt gyengébb ellenfél, másrészt a D csapatával áll ki a találkozóra - a Grizzlies fél kerete sérült vagy éppen pihentetik, mint Marc Gasolt.

Mivel egy kép többet mond ezer szónál, így a forgatókönyvek csapatokra lebontott, átláthatatlan leírása helyett jöjjön az összes lehetőség akkor, ha a Jazz ma legyőzi a bajnokot:

(a sárga rubrikákban az utolsó napi győztes csapatok nevei, a mérlegek melletti zárójelekben pedig a tie-breakerek az egymás elleni mérleg, a divízió/konferencia-mérleg, vagy a Denver-Spurs esetében a nyugati PO-csapatok ellen elért mérleg alapján)

És azok a lehetőségek, ha a Jazz ma kikap a Warriorstól:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus