Forgatókönyvek az utolsó napra

Az utolsó naphoz érkeztünk az NBA alapszakaszában, de két PO-pozícióért még mindig hárman harcolnak a keleti 7-8-9. helyeken, három párharc felállása pedig még mindig kérdőjeles - lássuk a lehetséges eseteket!

Nyugaton két napja is csak az volt a kérdés, hogy a Los Angeles Clippers és a Utah Jazz párharcát ki kezdi majd pályaelőnnyel, ez pedig még mindig nem eldöntött. Doc Riversék a Sacramento Kings fogadják, és amennyiben nyernek, úgy ők a negyedikek a Jazz-meccs eredményétől függetlenül. Ha veszítenek, a Utah pedig le tudja győzni a San Antonio Spurst hazai pályán, akkor helycsere történik, Gordon Haywardék lesznek a negyedikek. Minden más esetben (mindkét érintett gárda kikap) marad a jelenlegi Clippers-Jazz sorrend.


Keleten konkrétabb azért a helyzet, mint volt hétfőn, hiszen két párharc már ismert - a harmadik kiemelt Toronto Raptors a hatodik Milwaukee Bucksszal került össze, míg a negyedik Washington Wizards az ötödik Atlanta Hawks ellen próbál majd meg továbbjutni a második körbe.

Az első helyért folytatott harcban a Cleveland Cavaliers hibázott, így a jelenleg 52-29-cel álló Boston Celtics kezében van minden aduász. Ha Isaiah Thomasék legyőzik a már biztos hatodik, így pihentető Milwaukee-t, akkor övék az első kiemelés, függetlenül a Cavs-meccs eredményétől, hiszen mérleggel megelőzik a bajnokot. Ha kikapnak és a LeBron James nélkül felálló Cleveland le tudja győzni a már biztos harmadik, de nem biztos, hogy olyan rengeteget pihentető Raptorst, akkor a Cavs visszaül a keleti trónra - legalábbis ami az alapszakaszt illeti. Minden más esetben (mindkét gárda kikap) a Boston marad első az ohióiak előtt.

Az, hogy kivel kell egyik vagy másik esetben játszaniuk az első körben, még mindig nem ismert, sem az Indiana Pacers, sem a Chicago Bulls, sem a Miami Heat nem hibázott ugyanis az előző találkozón. Paul George-ék a már biztosan ötödik Atlantát látják vendégül, a Bulls az összes komolyan vehető játékosát pihentető Brooklyn Nets ellen lép pályára saját közönsége előtt, míg a floridai gárda a már biztosan negyedik és valószínűleg legalább 1-2 kulcsemberét pihentető fővárosiakat fogja.
 

A Pacers (41-40)

1. hetedik, ha:
- nyer
(ebben az esetben mérleggel előznek mindenkit)
- kikap, de a másik két csapat is (ugyanúgy a mérleg a döntő a javukra)

2. nyolcadik, ha:
- kikap, de a Bulls és a Heat közül csak az egyik nyer
(a Chicago a divízióbeli riválisok elleni mérleg miatt előzi meg az Indianát azonos mérleg esetén (9-7 a Bullsnál, 8-8 a Pacersnél), míg a Miami az egymás elleni 2-1-es mutató miatt, de a kettő közül csak az egyik éri be mérlegben)

3. kilencedik, ha:
- kikap, és emellett a Bulls és a Heat nyer (ebben az esetben a hármas holtverseny lenne, amiből a Chicago 4-3-as, a Miami 3-3-as, az Indiana 3-4-es mérleggel jönne ki)
 

A Bulls (40-41)

1. hetedik, ha:
- nyer, és emellett a Pacers veszít
(ebben az esetben vagy kettes holtverseny lesz, amelyből az előbb említett divízióbeli ellenfelek elleni mérleggel jobb a Chicago, vagy hármas holtverseny alakul ki Heat-győzelem esetén, amiben a Chicago 4-3-as mutatója a legjobb)

2. nyolcadik, ha:
- nyer, de a Pacers is
(ekkor vagy mérleggel előzik a Miamit, vagy Heat-győzelem esetén a 2-1-es egymás elleni mérleggel)
- veszít, de a Heat is (ekkor egymás elleni mérleggel verik a Miamit)

3. kilencedik, ha:
- veszít, és a Heat nyer
(ebben az esetben mérleggel kerülnek az Indiana és a Miami mögé)
 

A Heat (40-41)

1. hetedik, ha:
- nyer, és emelett a Pacers és a Bulls is veszít
(ebben az esetben a Chicagót mérleggel, az Indianát pedig a 2-1-es egymás elleni mutatóval előzik)

2. nyolcadik, ha:
- nyer, a Bulls és a Pacers közül pedig az egyik veszít, a másik nyer
 (ha a Chicago veszít, akkor mérleggel előzik őket, ha pedig az Indiana, akkor hármas holtverseny alakul ki, amiben a Chicago 4-3-mal a legjobb, a Miami 3-3-mal a második legjobb és így nyolcadik összességében, míg az Indiana 3-4-gyel a legrosszabb)

3. kilencedik, ha:
- nyer, de a másik két csapat is
(ekkor a Chicagóval vannak holtversenyben, ezt 2-1-re bukják)
- veszít (ebben az esetben vagy mérleggel kerülnek a többiek mögé, vagy ha a Chicago is kikap, akkor az egymás elleni eredményekkel)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus