Gilbert Arenas véleménye LeBron Jamesről

Arenasra ma hajnalban őszinteségi roham tört rá - véleménye LeBronról több mint pozitív, de érdekes dolgok vannak negatív oldalon is.

Gilbert Arenast ma hajnalban valami érdekes impulzus érhette, nagyjából 7 órával ezelőtt, tehát amerikai idő szerint az italozási időszak kezdetén instagramon elővette LeBron Jamest és megosztotta gondolatait korunk (egyik) legjobb kosárlabdázójáról, íme:

 

KING JAMES... Nagyon kevés ilyen ember születik... Olyan, aki fizikai képességei, Isten adta adottságai miatt bármelyik sportban beférne a Hírességek Csarnokába... Az utolsó ember, aki ilyen képességekkel volt megáldva, talán Bo Jackson volt... Felejtsük el először a statisztikákat és kezdjük az elején, a természetes adottságoknál... 203 centi magas, 125 kiló és 112 centi a súlypontemelkedése... Ha felgyorsul, már megállíthatatlan... Úgy lát a pályán, mint Magic Johnson... Alapvetően balkezes, de jobb kézzel kosarazik... Ha semmilyen erőkifejtést nem ad is 25-6-7-et hoz egy NBA meccsen... Most pedig a gyengeségei: a valaha volt legjobb címért kell küzdenie... Inkább hasonlít egy vonatra a mozgása, mint egy gepárdra... Az első két lépése nem túl erőteljes, ez pedig hátrány számára 1-1-eknél, ha álló helyzetből kell megvernie ellenfelét... Ezért kell folyamatosan mozgásban lennie, hogy ha támadni akar, már teljes sebességen legyen... Nem vált túl jól irányt, mert nem annyira hajlékony, ezért általában egyenes vonalon játszik, mint tette azt JKidd is anno, és ezért nem olyan jók a crossoverei vagy a lepörgései... James nem első számú opció és nem elég önző, ezért szüksége van maga mellé egy olyan játékosra, mint volt Wade vagy most Kyrie... nincs meg benne az, ami Jordanben és Kobe-ban megvolt...Ők nagyszerű egy-egyezők voltak, neki pedig szüksége van egy igazi scorerre maga mellé, hogy ő a csapatmunkával foglalkozhasson... A média nagyon sokszor bántja őt, mert nem tudja úgy átvenni a meccsek irányítását, mint MJ vagy Kobe, de James tulajdonképpen Magic Johnson Jordan atletikusságával. Úgy hoz nagyon komoly statisztikákat, hogy nem is igazán akar, és ha rákényszerítik, 41-12-8-at szállít... A döntő volt az első alkalom, hogy fizikailag rá volt kényszerítve arra, hogy mindent kihozzon magából, mert nem tudott másra számítani... Mikor Magic, Barkley és az elemzők őt bántják, az nagyon nem tetszik nekem... Fogalma sincs róla az embereknek, hogy mire lenne képes, ha egy szezon, csak egy idény erejéig olyan önző lenne, mint Kobe 2005-06-ban... 40-11-9-et átlagolna és senki nem tudna ez ellen tenni semmit... Szomorú, hogy a világ sosem fogja meglátni azt a játékost, akiről most beszélek, mert az ő öröksége a győzelmekre épül... Ha valaki kételkedik abban, amit mondok, nézze meg bármelyik meccsét, amin dühös volt vagy rá volt kényszerítve a komolyabb produkcióra... Ez az ember lehet minden idők második vagy harmadik legjobb játékosa, mire befejezi pályafutását 2020 környékén úgy, hogy annak a tehetségnek még csak a felszínét sem karcolgatja, ami megvan benne, és ami alapján minden idők legnagyobbja lehetne.

 

A tippünk az, hogy abban a bizonyos vidámparki, fesztiváli dobójátékban valószínűleg nemcsak gyerekjátékokat, hanem alkoholt is lehetett nyerni...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus