Hanga Ádám játékának elemzése NBA-szemszögből

Az egyik amerikai sportoldalon készítettek egy pozitív végkicsengésű elemzést arról, hogy Hanga Ádám játéka mennyire "NBA-ready"


A Sports Illustrated partneroldala, a Fansided "hasábjain" jelent meg a napokban Andrew Bernucca scouting reportja Hanga Ádám játékának erősségeiről, gyengeségeiről, az NBA-be illeszthetőségéről, videókkal gazdagon illusztrálva. 

Bernucca is megemlíti a nyilvánvaló fizikai hasonlóságot a Spurs jelenlegi játékosával, Jonathon Simmons-szal, majd alaposan kivesézi Hanga játékát. A támadójátékát tekintve megemlíti, hogy Euroliga-szinten kiemelkedően atletikus, de ez nem merül ki alley-oopokban - ha ziccerekkel-floaterekkel fejezi be a támadásokat, akkor is kifejezetten jól bánik a labdával. Kiemeli azt, hogy Hanga labda nélküli mozgása egészen kiváló, tanítani valóan válik le az emberéről a gyűrű felé. 

A védekezésénél az atletikusság mellett középpontba állítja azt, hogy egy nagyon okos és nagyon sokoldalú védőről beszélünk. Bernucca szerint Hanga borzasztó gyorsan le tud reagálni váratlan helyzeteket, gyengeoldali blokkolásban magasságához képest kivételesen hatékony, pick and rollok védésében, a blokkok áttörésében pedig elsőrangú munkát végez – ráadásul hátul folyamatos nyomás alá helyezi az ellenfeleit, parádésan olvassa a passzsávokat, így rengeteg labdaszerzése és könnyű kosara van. Ezek mind-mind olyan tulajdonságok, amik az NBA-ben aranyat érnek. 

A gyengeségeket sem hallgatja el (labdakezelés, tripladobás, egyáltalán a dobómozdulat), ugyanakkor úgy véli, hogy a Spursnél van a liga talán legjobb, dobásfejlesztésért felelős segédedzője, Chip Engelland, aki képes lehet Hanga kinti dobását rendbe tenni. 

A teljes eredeti cikket videókkal együtt itt nézhetitek meg!

 

(Az eredeti cikk megosztását köszönjük Lengyel Gábornak.)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus