Hírmorzsák 2016-április-1 (13:45)

Foghíjas Team USA - Kobe Exception? - Újraosztják a kártyákat Bostonban - összeállnak LeBron barátai - Kawhi Leonard szexbotránya

 

Egyre nagyobb gondban van a Team USA menedzsmentje, hiszen sorra érkeznek a sztárok lemondásai, legutóbb Chris Paul egyértelműen, LeBron James burkoltan jelentette ki, hogy rá ne nagyon számítsanak nyáron. Bryan Colangelo csapat-menedzser emiatt azt fontolgatja, hogy fittyet hányva a televíziós nézettségre, a legnagyobb sztárokat otthon hagyja, és csak olyan csapatokból válogat, amelyek nem jutnak be a rájátszásba. Andrew Peakroule szakíró (Hoops ABC) szerint jelen pillanatban ezzel a 12-es kerettel akar nekifutni az olimpiának a csapat Byron Scott, Sam Mitchell és George Karl irányítása mellett:

Irányítók: John Wall, Rajon Rondo, Derrick Rose
Hátvédek: Wes Matthews, Jimmy Butler
Kiscsatárok: Carmelo Anthony, Jabari Parker
Erőcsatárok: Kenneth Faried, Greg Monroe, Aaron Gordon
Centerek: DeMarcus Cousins, Brook Lopez.

A meredek sztorikat lehozó, de a legtöbbször betaláló MTZ portál magyar idő szerint ma hajnalban jelentette, hogy a liga tulajdonosi tanácsa (nem titkoltan pénzügyi megfontolásokból) külön engedélyt adott Kobe Bryantnek, hogy az április 13-ai Lakers-Jazz alapszakasz meccs után megnevezhessen egy csapatot, ahová átigazolhat a 2016-os rájátszás első körére. Valószínűleg a waiver-szabályokat terjesztik ki rá speciálisan, tehát a lefújást követő 48 óra után döntheti el, hogy melyik csapathoz igazol. A hírek szerint a Warriors Luke Walton segédedzőn keresztül már puhatolózott, de a San Antonio veterán-gyűjtő attitűdjébe (Andre Miller és Kevin Martin is nemrég igazolt Popovichékhoz) is szépen beleillene.

Az Oklahoma County Register szerint a Thundernél kifejezetten nem szeretnék a csapatban látni Bryantet, attól félnek ugyanis, hogy a Lakers legendája tele fogja beszélni Durant és Westbrook fejét azzal, hogy amint tehetik, igazoljanak át LA-be – pedig a két szupersztár közé szakmailag tökéletesen illeszkedne Kobe. A Clippersnél nem kommentálták a hírt, a Charlotte Hornetsnél szintén – A Hornets egyébként pikáns lenne a klubtulajdonos, bizonyos Michael Jordan miatt. Bryant fizetése egyébként nem számítana bele a csapat fizetési sapkájába, ugyanakkor meg nem erősített információk szerint a legendás játékosnak garantált kezdőpozíciót és minimum 24 perces játékidőt kell biztosítani, és a hazai playoff-meccsek utáni bevételek 10%-át be kell csengetni a liga pénztárába – ráadásul ha a csapat kiesik, akkor KB24 a következő körre új csapathoz igazolhat.
 
A Lakers ősi ellenfele, a Celtics természetesen nem merült fel a Bryant-hírnél, de náluk is zajlik az élet. A zöld-fehérek egyelőre nem szálltak fel a liga egyik legnagyobb „szakmai bandwagonjára”: nem igazán vannak Egyesült Államokon kívüli játékosaik. Jonas Jerebko hiába svéd állampolgár, édesapja amerikai - míg Kelly Olynyk kanadai ugyan, de egyrészt Kanadát sokszor csak az 51. államként becézik Amerikában, másrészt nem nagyon van ember, akinek „dél-bostonibb feje” van, mint Olynyknak. Tavaly egyébként mi is beszámoltunk róla, hogy Tyler Zeller és testvérei magyar állampolgárok lesznek, de a Boston Blueprint információi szerint a Celtics menedzsmentjének nyomására sikkadt el az a vonal is.

Mostanában viszont új szelek fújnak Keleten, a Bevándorlási Hivatal a Boston csapatával szeretné hirdetni a Zöld Kártya Programot, ezért több változás is várható a keretben a nyáron. A hivatal elsősorban a délszláv országokból vár bevándorlókat, ezért a Celtics az Adria Ligával is kapcsolatban áll – várhatóan a nyáron Goran Dragic, Bojan Bogdanovic, Jusuf Nurkic és Nikola Jokics megszerzése mellett a macedón Pero Antic-ot is szeretnék visszahozni a ligába. A Spursnél állítólag már februárban puhatolóztak, de RC Buford GM Boban Marjanovicsért, Hanga Ádám játékjogáért és Gregg Popovich-ért túl sokat kért.

Még egy zöld hír: a New Orleans Pelicans, a Memphis Grizzlies és a Minnesota Timberwolves közös képviselői is részt vettek azon a klíma-konferencián, amelyet St. Louisban tartottak. A téma a Mississippi-Missouri folyók szennyezettsége volt – a St. Louis Newsday értesülései szerint a három franchise azok után vette fel egymással a kapcsolatot, hogy idén (sőt, igazából évek óta) példátlan sérülés és szerencsétlenség-hullám sújtja e csapatokat. A Memphis egyik jó szemű scoutja szúrta ki, hogy mindhárom város a Mississippi partján fekszik – elkezdett kutakodni, és úgy találta, hogy a folyó vizében lehet valami, mert azon kívül semmi más nem köti össze sem a városokat, sem a franchise-okat. A konferencián a Missouri mellett fekvő Kansas City NCAA-csapatától a vezetőedző Bill Self is tiszteletét tette – a krónikus pechszéria ugyanis a Jayhawksnál is elkezdte felütni a fejét.

Megunták, hogy csak "LeBron barátai"-ként utalnak rájuk, ezért összeállva megalkotnák a liga legújabb szupercsapatát LeBron barátai, de LeBron nélkül - adta hírül az Akron Daily News. A zuhanyhíradó szerint a Philadelphia 76ers lehet az a csapat, ahol összejöhetnek - a Phillytől nem áll messze a teljes rebuild, és Sam Hinkie szerint ennyi tehetséges fiatalra nem mondhatnak nemet. LeBron barátainak képviselői tárgyalnak Adam Silver komisszárral a liga esetleges bővítéséről is - 31. csapatként indulna el a LeBron's Friends, de Hinkie is nagyon szeretné őket, kérdéses, melyik formáció lesz a befutó.

Természetesen maga az érintett, LeBron James is támogatja az ötletet, és latba is vetette befolyását. Ha nem hagyja a liga, hogy a LeBron's Friends összeálljon, ultimátumot helyezett kilátásba - a helyzet rendeződéséig kockás ingben játszana.

A tervezett keret:

Mo Williams, Daniel Gibson (irányítók)
Mike Miller, Damon Jones (dobóhátvédek)
James Jones (egyedül megoldja a bedobó posztot)
Udonis Haslem, Juwan Howard (erőcsatárok)
Zydrunas Ilgauskas, Anderson Varejao (centerek)

A hírek szerint Delonte West is szeretne csatlakozni az együtteshez, hiszen jó viszonyt ápol James családjával. Természetesen a teljes keretet köteleznék arra, hogy LBJ egy másik barátja, Rich Paul játékosügynökségével szerződjenek le, a vezetőedzői feladatokat pedig Mike Brown látná el.

Kawhi Leonardot eddig is az egyik legbalhésabb játékosnak tartották nem csak az NBA-ben, de az összes amerikai major sportot, sőt a sakkot is beleértve - azonban az, amit tegnap hajnalban művelt egy texasi örömtanyán, még legvadabb elképzeléseinket is felülmúlta. Csapattársai, Danny Green és Patty Mills szórakozni invitálták a bedobót, aki nem sejtette, hová készülnek. Mire tudatosult benne, hogy ő most tulajdonképpen egy kuplerájban van, megkérte az ölében vonagló hölgyet, hogy távozzon, de az csak nem akarta abbahagyni a show-t - mint utólag kiderült, azért nem, mert nem hallotta, mit dünnyög az orra alatt Kawhi ("please leave"). Így aztán a korábbi döntő MVP felállt, és távozott, a hölgy pedig a hátsójára huppant - kifelé menet Leonard még belebotlott Boban Marjanovicsba, aki szintén részt akart venni az örömködésben, de nem fért be az ajtón (ez a hivatalos magyarázat, de állítólag amikor a lányok meglátták, egyikük sem "vállalta be").  Adam Silver komisszár komoly retorziókat helyezett kilátásba, mivel a játékosok Leonard 25 éves, nagygenerálra szoruló roncsautójával érkeztek, amivel súlyosan megsértették a liga dress code-ját is.

Idén rendesen kapja az ívet a Golden State a korábbi játékosoktól, edzőktől, labdaszedőktől, hogy mennyire nem érdemesek a rekordokra, amiket napi szinten döntenek meg. Ezúttal egy médium jelentkezett a csapatnál, hogy bizonyos James Naismith lépett kapcsolatba vele, és azt üzente, hogy még azok a srácok is elkennék Steve Kerr legényeit, akik anno 1891 decemberében barackos kosárba hajigáltak, végeredménynek pedig a 7-4-et jelölte meg - bár hozzátette, tudja, hogy a 7 dobott pont eléggé soknak tűnik. Draymond Green reagált elsőként, azt mondta, hogy ha még ma is élne Naismith, kihívná 1-1-ezni, és 100-0-ra legyőzné, bevinné minden alkalommal pozícióba, és átgázolna rajta.

Az elmúlt hetekben gyakorlatilag behozhatatlan előnyre tett szert az Év Újonca versenyben Karl-Anthony Towns, hála saját remek, illetve Kristaps Porzingis kissé gyengébb produkciójának. Erről kérdezték a lett újoncot, és kiderült, hogy a lett óriás angolján még van csiszolnivaló:

- You hit the Rookie Wall hard. How do you describe it?
- I wasn't even in the league when John was a rookie, I was 15 years old. Next question.

 

A fenti hírek néhány részlete igaz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus