NBA-visszatekintő '15: felemás OKC-március, GSW-rekord

Sorozatos sérülések és tripla-duplák OKC-ben - 60 W-nél a GSW - legendák kerek szülinapjai - Matthews sérülése - Irving és Harden pontesője

Március 1. James Harden úgy rúgja meg LeBron Jamest, hogy az minden férfiembernek fáj. LBJ nem szívja mellre az esetet, a liga viszont egy meccsre elmeszeli Hardent.

Március 2. A hónap eleje a keménykedésé: Goran Dragic először lép fel a Miamival Phoenixben, a meccsen nem kímélik egykori csapattársai a szlovén irányítót.

Március 3. Brian Shaw-nak eddig tartott a denveri edzősködés, kirúgják Coloradóból – Sacramentóban viszont új főnök van, a legendás szerb center, Vlade Divac.

Március 4. Russell Westbrook 49 pontos karriercsúcsot hint a 76ersnek, egyúttal sorozatban 4. meccsén tripla-duplázik – Michael Jordan óta ő az első, akinek ez a bravúr sikerül. Eközben Anthony Davis 7 nappal a 22. születésnapja előtt már a Pelicans egész történetének (!) legjobb blokkolója.

Március 5. Wes Matthews Achilles-ín szakadást szenved, vége a szezonjának. Kiesésével megbomlik a Portland kiváló kezdőötöse.

Március 7. Tim Duncan közel 18 év után nem szerez mezőnykosarat egy alapszakasz-mérkőzésen.

Március 9. A Hawks 42 gólpasszt oszt ki és 20 triplát szór a Kings ellen – előbbi szezoncsúcs, utóbbi franchise-rekord.

Március 10. Kobe Bryant először jelenti ki, hogy a következő szezon lehet számára az utolsó.

Március 12. Kyrie Irving a szezonban másodszor javítja meg saját csúcsát – 57 ponttal vezeti győzelemre a Cavalierst a Spurs ellen.

Március 14. Stephen Curry 27. születésnapját 125 dobott ponttal ünnepli a GSW.

Március 16. Gyűlnek a sötét fellegek Oklahomában: Kevin Durant hetek óta inaktív, ráadásul Serge Ibakát is meg kell műteni. Az adidas bejelenti, hogy nem hosszabbítja meg mezgyártói megállapodását az NBA-vel.

Március 17. Reggie Jackson 20 pont-20 gólpasszos meccsel jelentkezik Detroitban – ez az első kiemelkedő teljesítménye egy hónappal korábbi idecserélése óta.

Március 18. A listavezetők találkozóján a Golden State nagyon simán veri az Atlantát, gyakorlatilag eldől, hogy Curry-ék nyerik az alapszakaszt. Tim Duncan közben szerényen megszerzi tízezredik mezőnykosarát.

Március 19. James Harden kerek 50 pontos karriercsúccsal lepi meg a Denvert.

Március 20. 70 éves lett Pat Riley, a liga egyik ikonikus edző-GM-je. A Thundernél bejelentik, hogy Kevin Durant határozatlan ideig nem is edzhet, annyira nincs jól a lába – Russell Westbrook 9. tripla-duplájával igyekszik enyhíteni az oklahomai gondokon, de ez Duranten nem segített, és később a liga vissza is vonta a tripla-duplát.

Március 21. Már hónapok óta tudható volt, de csak ezen a napon lett hivatalos: Steve Nash visszavonult. Egy legenda távozott a ligából.

Március 23. Moses Malone-t ünnepelte az NBA, az egykori klasszis center 60 éves lett – sajnos a 61-et már nem érhette meg, szeptemberben elhunyt.

Március 24. Dirk Nowitzki soha nem a védekezéséről volt híres, de szépen csendben eljutott 10 000 lepattanóig.

Március 25. Visszatér hosszú kihagyása után Dwight Howard.

Március 26. Bob Cousy dicséri Hassan Whiteside-ot – ő az első játékos, aki Bill Russellre emlékezteti.

Március 28. Franchise-rekordot állít fel a Golden State, megszerzik 60. győzelmüket, egyúttal bebiztosítják a nyugati első helyet. A közelmúlt nagy győzelmi sorozata kapcsán egy kis érdekesség: a 60. sikert Milwaukee-ban, a Bucks ellen aratták.

Március 29. 70. születésnapját ünnepli a Knicks utolsó bajnokcsapatának legendás hátvédje, Walt Frazier. Kevin Durantet megműtik, véget ér a szezonja.

Március 30. A Rockets periméter-védekezésének alapja, Patrick Beverley kés alá fekszik, neki is véget ér a szezon. Kyle Korver „megőrülése”: egy perc alatt 11 (!) pontot szerzett.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus