NBA-visszatekintő '15: májusi út a nagydöntőig

LAC-Spurs 7. meccs - hét meccses Clippers-Rockets - Rose és Pierce nagy dobásai - döntőig menetel a Warriors és a Cavaliers


Május 1. A Warriors GM-je, Bob Myers az Év Vezetője az NBA-ben. Az Atlanta 6 meccses sorozatban lép túl a Brooklyn Nets-en.
 
Május 2. Mike Conley kihagyja a Warriors elleni második körös párharc első meccsét, Chandler Parsons kés alá fekszik, meg kell műteni a térdét. Paul George betölti a 25-öt. Drámai hetedik meccsen Paul és Griffin vezetésével a Clippers megveri a címvédő Spurst, és továbbjut.

Május 3. kezdődik a playoff második köre – a GSW otthon simáz a Grizzlies ellen, a Wizards viszont a Toronto után az Atlanta pályaelőnyét is elveszi. Bradley Beal megsérül a Washingtonban.
 
Május 4. Stephen Curry a 2014-15-ös alapszakasz MVP-je, 40 perces beszédben mond köszönetet. A Clippers elveszi a Houston pályaelőnyét, a Bulls pedig a Clevelandét a párharcok első meccsein.

Május 5. Curry átvette az MVP-trófeát, a visszatérő Conley vezetésével viszont a Grizzlies elvette a Golden State pályaelőnyét. A Hawks egyenlít a Wizards ellen, mind a négy főcsoportelődöntőben a hátrébb rangsorolt csapat birtokolta a hazai pálya előnyét.
 
Május 6. 30. születésnapját ünnepli Chris Paul, de sérülése miatt nem léphet pályára a Houston ellen, Hardenék 1-1-re alakítják a párharc állását - LeBron James vezetésével a Cavaliers is kiegyenlít a Bulls ellen.
 
Május 7. Jimmy Butler a szezon Legtöbbet Fejlődött Játékosa. John Wall bal kezén 5 különböző törést diagnosztizálnak. 20 éves Reggie Miller legendás megőrülése, 26 éves Michael Jordan Dobása.
 
Május 8. Derrick Rose buzzer triplájával Cavs-Bulls: 1-2. Rivers és Redick vezetésével LAC-Rockets szintén 2-1.
 
Május 9. Paul Pierce meccsnyerőjével 2-1-re vezet a Wizards, a Grizzlies hazai pályán is elkapja az alapszakasz-első Warriorst, 2-1-re nekik áll a zászló.
 
Május 10. 3-1-re vezet a Clippers a Houston ellen, LeBron James viszont győztes buzzerrel egyenlíti ki a Cavs-Bulls párharcot. Szerencsére David Blatt nem tudott időt kérni, ugyanis már nem volt rá lehetősége a Clevelandnek…
 
Május 11. A Hawks és a Warriors is idegenben egyenlít 2-2-re.
 
Május 12. 30. "születésnapját ünnepli" a draft lottery-rendszere. Monty Williams már nem a New Orleans vezetőedzője. A Cavaliers fordít a Bulls ellen (3-2), a Houston első lépése a LAC elleni párharc megfordítására.
 
Május 13. Dwane Casey marad a Raptors vezetőedzője az elsőkörös kiesés ellenére. A Warriors is megfordítja a Grizzlies elleni párharcot, ahogyan az Atlanta is a Washington ellenit – utóbbi meccs sok mindenről emlékezetes maradt.
 
Május 14. Joakim Noah nyeri a J. Walter Kennedy Díjat, de csapata kiesik a rájátszásból – a Cavaliers a keleti konferencia döntőjében. A Rockets 1-3-ról kiegyenlít a LAC ellen, a hetedik meccs Houstonban lesz.
 
Május 15. A Hawks a keleti, a Warriors a nyugati konferencia-döntőben, búcsúzik a Wizards és a Grizzlies.
 
Május 16. véget ér a draft combine Chicagóban.
 
Május 17. 18 év után nyugati döntőben a Rockets, hetedik meccsen újra legyűrik a Clipperst.
 
Május 18. Nyilvánosságra hozzák az Év első és második legjobb Újoncötösét.

Május 19. A Minnesota Timberwolves nyeri a lottery-t. A Warriors hozza az első meccset a Houston ellen, Dwight Howard megsérül.

Május 20. Kihirdetik az Év első és második Védőcsapatát. A Cleveland azonnal elveszi a Hawks pályaelőnyét a keleti döntőben, ráadásul DeMarre Carroll megsérül.

Május 21. Kihirdetik az All-NBA-csapatokat, azaz a 2014-15-ös évad első, második és harmadik Legjobb Ötösét. Szoros meccsen ismét győz a Warriors, 2-0 a Houston ellen.

Május 22. Újabb játékosok sérülnek meg a Hawksban, a Cavaliers így tartalékosan is győzni tud, duplán vette el a pályaelőnyt James és a Cavs-B.

Május 23. Óriási, 35 pontos verésben részesíti a GSW Houstonban a Rockets-ot, 3-0-ra vezet Nyugaton.

Május 24. Korver sérülése súlyos, befejezi az idényt. Csapata, az Atlanta kikap Clevelandben, egy győzelemre a döntőtől a tripla-duplázó LeBron James.

Május 25. A Houston megnyeri a 4. meccset, így megússza a söprést. Curry-t nem kímélik a hazai védők – eközben a városban árvíz van, Dwight Howard is késve tudja elhagyni a csarnokot.

Május 26. Kyrie Irving visszatért sérüléséből, a Cavaliers pedig kisöpri az Atlantát – LeBron James sorozatban ötödik nagydöntőjére készülhet.

Május 27. A Warriors simán hozza az ötödik meccset, így kialakul a döntő párosítása: Warriors-Cavaliers.

Május 28. Tom Thibodeau már nem a Chicago Bulls vezetőedzője.

Május 29. Carmelo Anthony 31 éves, Scott Skiles pedig az Orlando Magic új vezetőedzője.

Május 30. Fred Hoiberg váltja Thibodeau-t Chicagóban, a Pelicans pedig azt az Alvin Gentry-t nevezi ki Monty Williams helyére, aki a Warriors segédedzőjeként éppen a nagydöntőre készül.
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus